اخبار گردشگری

ایران منتظر تقاضای چین و مغولستان برای ثبت جهانی نوروز است

محمد حسن طالبیان روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درباره پیوستن متقاضیان جدید به پرونده جهانی نوروز اظهار کرد: با هر تقاضایی باید این پرونده را از نو بنویسیم که این کار دشوار و زمان بر است.
وی تاکید کرد: منتظر هستیم که اگر کشورهای بیشتری هم متقاضی و خواستار پیوستن به این پرونده هستند اعلام آمادگی کنند تا به یکباره پرونده را با تعداد کشورهای بیشتر برای ثبت مجدد ارائه دهیم.
به گزارش ایرنا، چندین سال است که برای ثبت جهانی پرونده نوروز تلاش می شود. پیشتر در سال ۲۰۰۹ میلادی این پرونده در یونسکو به مدیریت ایران و با مشارکت ۶ کشور دیگر ثبت شده بود.
در سال ۲۰۱۴، سه کشور افغانستان، تاجیکستان و قزاقستان که قبلا عضو پرونده نوروز نبودند نیز متقاضی الحاق به آن شدند.
قاعده این است که اگر عضو جدیدی بخواهد به پرونده اضافه شود باید همه اعضا دور هم جمع شوند و پرونده را از نو بنویسند و عکس ها، اسناد و رضایت نامه ها دوباره جمع آوری شوند.
در سال ۲۰۱۵ هم کشورهای عراق و ترکمنستان متقاضی مشارکت در پرونده شدند و ایران به عنوان متولی پرونده نوروز، جلسات مستمر و کارشناسی را با حضور نمایندگان تام الاختیار و کارشناسان پنج عضو جدید و هفت عضو قدیم این پرونده، در تهران برگزار کرد سپس پرونده نهایی نوشته و برای بررسی به یونسکو فرستاده شد.
یونسکو پس از ۱۸ ماه بررسی، در اجلاس دهم آذرماه ۹۵ نوروز را با عضویت ۱۲ کشور در فهرست میراث ناملموس جهانی به ثبت رساند.
مجمع عمومی سازمان ملل ۲۳ فوریه ۲۰۱۰ با تصویب قطعنامه‌ای، روز ۲۱ مارس را در چارچوب ماده ۴۹ منشور سازمان ملل متحد و تحت عنوان فرهنگ صلح به عنوان «روز جهانی نوروز» نام‌گذاری کرد.
نوروز نخستین روز سال خورشیدی ایرانی برابر با یکم فروردین ماه، جشن آغاز سال نوی ایرانی و یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده از دوران باستان است. خاستگاه نوروز در ایران باستان است و هنوز هم مردم مناطق گوناگون فلات ایران، نوروز را جشن می‌گیرند.
تاکنون ایران به همراه ۱۱ کشور عراق، افغانستان، هند، قزاقستان، پاکستان، تاجیکستان، قزاقستان ترکمنستان، ازبکستان، آذربایجان و ترکیه نوروز را در پرونده مشترکی در یونسکو به ثبت جهانی رسانده اند.
فراهنگ ** ۳۰۷۹ **۱۸۲۳

انتهای پیام /*


فرهنگی


نوروز۹۷


میراث فرهنگی


پرونده نوروز