بخش مهم و قابل توجهی از فرهنگ هند از طریق غذاهای خوش آب و رنگ و پر ادویه آن، مشخص خواهد شد. سفر به بمبئی نیز یکی از شهرهای هند است که غذاهای محلی و خوشمزه در سراسر این شهر در کنار خیابان چشمنوازی میکند. شما نمیتوانید به بمبئی سفر کنید و طعم غذاهای معروف خیابانی آن را نچشید.
پاو بهاجی (pav bhaji)
یکی از غذاهای لذیذ و گیاهی که در سراسر بمبئی دیده میشود. ترکیب این غذا در هرجا میتواند متفاوت باشد اما اصل آن نان تستی است که در کره تفت داده شده و با سسی که از ادویه و سبزیجات درست شده است همراه با پیاز و ترشی میل میشود.
کباب با دود معروفش
در جاده محمد علی، بوی کبابهای سرخ شده و دودی به مشام شما خواهد رسید. کبابهای بمبئی معمولا از تکههای گوشت ماهی یا گوشت قرمز (گوشت گوسفند) تهیه میشود. این غذا از خاورمیانه وارد هند شده و مانند بیشتر مانند اصل آن به سیخ کشیده شده و روی کبابپز پخته میشود.
وادا پاو (Vada Pav)
میان وعدهای که در تمامی بمبئی به وفور دیده میشود. برای تهیه این غذا، پورهی سیب زمینی را با سیر، چیلی، گشنیز و آرد نخود درون روغن سرخ میکنند، سپس درون نان قرار داده و با ترشی میل می کنند.
پانی پوری (Pani puri)
یکی از پرطرفدارترین غذاهای خیابانی در سراسر هند، پانی پوری است. توپی تو خالی و ترد که با سیب زمینی، پیاز، جوانه عدس و ادویه پر شده و سرو میشود. این غذا میتواند بسته به سلیقه مشتری، ترش، شیرین و تند باشد.
مرغ تیکا رول
مرغ تیکا رول، یکی دیگر از گزینههای مناسب برای غذا است. این مرغ در برش نازک بخارپز شده و با خلال پیاز پوشانده میشود. این غذا به قدری لذیذ و آب دار است که نیازی به سس ندارد.
میان وعده بلپوری (Bhel puri)
یکی از رایجترین میان وعدهها که در تمام طول روز پخته و سرو میشود. این غذا از برنج بوداده شده به همراه پیاز خردشده، فلفل سبز سرخشده و سبزیجات تهیه میشود و همراه با سس تند میل میشود.
آب میوه و میلک شیک
در هوای گرم بمبئی، نباید به سادگی از کنار آب میوههای کلاسیک یا جدید گذشت. آب میوه و نوشیدنیهای خوشمزه که هر روز از میوهها و محصولات تازه تهیه میشود، در کل هند طرفداران زیادی دارد.
مترجم: سحر مردانه
منبع: www.theguardian.com