اخبار گردشگری

دهکده گردشگری خراسان شمالی ۳میلیارد ریال اعتبار دارد

هادی سعادت طلب روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: علاوه براین مبلغ، ۲ میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات استانی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده که از این میزان در سال جاری، ۵۸۰ میلیون ریال تخصیص یافته است.
وی گفت: اجرای طرح دهکده گردشگری عشایری واقع در منطقه بیگان شیروان پروژه بسیار بزرگی است و اتمام کامل آن به ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
سعادت طلب افزود: اجرای کار منوط به این که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زمین را به این اداره کل واگذار کند که اکنون کارهای اداری آن در حال انجام است.
وی ادامه داد: ساختار اساسی این طرح شامل سوارکاری، ورزش های آبی، باغ های گل و گیاه، آیین های سنتی، فرهنگی و عشایری، محلی برای برگزاری آیین های فرهنگی و مذهبی مربوط به اقوام استان و نمایشگاه صنایع دستی است.
سعادت طلب گستره این منطقه را ۵۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت: در مرحله نخست،هدف اداره کل این است که برای مطالعه این طرح با اخذ ۱۰ تا ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار، مشاور قوی منظور کند.
وی در ادامه اظهارداشت: در شرایط کنونی و با توجه به شرایط محیطی و مدیریتی و اسکان عشایر در چند دهه آتی، ضرورت دارد راهکاری برای حفظ آثار، فرهنگ، الگوی زیست، آداب و رسوم و جاذبه ها (پوشاک ،غذا، صنایع دستی) جامعه عشایری اندیشیده شود که این امر در قالب برنامه ریزی توسعه گردشگری عشایری قابل بررسی است.
وی بیان کرد: بدین منظور احداث دهکده گردشگری عشایری می تواند راهکار مناسبی برای حفظ فرهنگ جامعه عشایری خراسان شمالی و همچنین منبع در آمد برای عشایر و دیگر اقشار گوناگون در استان باشد.
سعادت طلب گفت:عملیات اجرایی ایجاد دهکده گردشگری عشایری در منطقه بیگان شیروان حداقل پنج سال زمان می برد.
وی هدف از اجرای این طرح را تبدیل خراسان شمالی به استان هدف گردشگری، حفظ آثار فرهنگی، سنتی، قومی و ایلی عشایر، توسعه فعالیت های اشتغالزا و ایجاد درآمد وجاذبه برای توسعه گردشگری استان و جلب گردشگر خارجی و داخلی و فراهم آوردن زمینه برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در مناطق عشایری ذکرکرد.
منطقه بیگان واقع در حاشیه جاده آسیایی شیروان -بجنورد قرار گرفته است و به لحاظ شرایط اقلیمی و زیستی منطقه مناسب برای تاسیس دهکده گردشگری عشایری مورد تایید کارشناسان است.
شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
پنج هزار و ۳۵۰ خانوار عشایری خراسان شمالی بیش از ۷۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند که ۲۵ درصد تولید گوشت استان را تولید می کنند.
هم اکنون عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر در قالب دو ایل و ‎ ۳۸طایفه با شیوه های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو با ۷۰۰ هزار راس دام در این استان کوچروی می کنند.
اخبار خراسان شمالی را در پیام رسان سروش اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی @IRNABOJNURD پیگیری کنید.
ع/ ۶۰۴۲

انتهای پیام /*


اجتماعی


دهکده گردشگری


میراث فرهنگی


خراسان شمالی