اخبار گردشگری

شکوه بهار در طبیعت بکر چهارمحال و بختیاری

به گزارش ایرنا، شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری معروف به بام ایران دارای بیشترین ارتفاع از سطح دریاست و سرچشمه رودخانه های بزرگی چون زاینده رود و کارون به شمار می رود. این استان دارای جاذبه های طبیعی بیشماری از جمله رودخانه ها، آبشارها، چشمه ها، باغات میوه، جنگل ها و غارهاست که این منطقه را به یکی از بکرترین مناطق گردشگری کشور تبدیل کرده است و مسافران و گردشگران نوروزی با سفر به این استان می توانند تجربه شیرینی از آرامش بهاری را در دامان طبیعت بکر و زیبای این استان کسب کنند.

**آبشار دره عشق؛ جلوه ای عاشقانه از طبیعت ایران
یکی از جاذبه های طبیعی این استان، آبشار دره عشق است که در ۷۰ کیلومتری شهر شلمزار در منطقه مشایخ شهرستان کیار قرار دارد.
در کنار این آبشار رود کارون جریان دارد و در اطراف آن انارستان ها و شالیزارهای روستای دره عشق و دورک شاهپوری فضای شگفت انگیزی را بوجود آورده است که فصول بهار و تابستان وقت مناسبی برای تماشای این مناطق است.
این آبشار که ارتفاع آن به حدود بیش از یکصد متر می رسد از دل کوه با سرعت بسیار زیادی بیرون می جهد و منظره بدیعی پدید می آورد.
از ویژگی های آبشار دره عشق این است که نه از قله یا میان کوه بلکه از دل کوه چون چاهی بیرون می جهد، ضمن آنکه ارتفاع بسیار بلندی دارد که سرتاسر ایران کم نظیر و شاید بی نظیر است.
همچنین در زیر آن فضای هموار به نسبت وسیعی وجود دارد که امکان ایجاد تاسیسات لازم را فراهم می آورد. در جنب این فضا، رودخانه کارون به آرامی جاری است و امکانات بهره برداری سیاحتی متعددی را فراهم می آورد. در روبه روی آبشار و در این سوی کارون فضای وسیع و هموار دیگری وجود دارد که درختان بلوط آن را فرا گرفته اند.
مجموعه این عوامل فضای شگفت انگیزی را فراهم می آورد که می تواند مدت های درازی ناظر و بیننده را به خود مشغول دارند.

** دره و آبشار آتشگاه لردگان
دره و آبشار آتشگاه لردگان از دیگرجاذبه های طبیعی و معروف این استان است. این منطقه که در شهرستان لردگان قرار دارد یکی از زیباترین و دیدنی ترین تفرجگاه هایی است که از حدفاصل پستی و بلندی های آن آبشارهای متعددی سرازیر می شود.
در فاصله ۲۰۰ متری دره، ۲ آبشار به نسبت بزرگ وجود دارد که زیبایی و شکوه چشمگیری دارند.
کوه های آهکی اطراف روستای آتشگاه سبب پدید آمدن غارها و چشمه سارهای متعددی در اطراف روستا شده که یکی از این غارها در داخل روستا واقع شده و مورد توجه کوهنوردان و علاقمندان به ورزش غارنوردی است.
رودخانه خرسان از جنوب روستا عبور می کند و مزارع و شالیزارهای ساحلی را سیراب می کند. تفرجگاه های حاشیه رودخانه خرسان چشم اندازهای بسیار زیبایی دارد بویژه در فصل بهار گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.
جنگلهای پیرامون روستا با درختان کهنسال بلوط، گردو، بادام کوهی و زالزالک از جمله تفرجگاه های این منطقه است.
پیوند این عناصر طبیعی مانند دره و سبزه زار و اقلیم مناسب، فضای فرح بخشی را جهت گشت و گذار در این مکان فراهم می کند.

** آبشار، غار و کتیبه های مشروطیت
آبشار، غار و کتیبه های مشروطیت پیرغار نیز که مجموعه ای از جاذبه های تاریخی و طبیعی است در شهرستان فارسان و در مجاورت روستای دهچشمه قرار دارد که در کنار کتیبه های تاریخی بختیاری، زیبایی و نشاط را به دوستداران طبیعت هدیه می دهد.
گردشگاه پیرغار دارای چشمه های پرآب جوشانی است که یکی از گواراترین آب های منطقه به شمار می رود که علاوه بر سیراب کردن باغ های اطراف، بخشی ازآن برای مصرف شرب استفاده می شود.
در کنار آبشار یک غار نیز وجود دارد که سرچشمه رودخانه دهچشمه و از نوع غارهای آهکی به شمار می رود.
این غار هنوز به طور کامل شناسایی نشده و طول آن هنوز مشخص نشده است. در کنار غار یک تونل مصنوعی وجود دارد و بنابر قول گذشتگان، این تونل به برجی مشرف به پیرغار و دهچشمه راه دارد و استفاده های محافظتی از آن می شده است. اما در حال حاضر انتهای این تونل مشخص نیست.
از دیگر جاذبه های این منطقه می توان به کتیبه های مشروطیت پیرغار اشاره کرد. این کتیبه ها متعلق به دوران مشروطیت توسط دو تن از رهبران جنبش مشروطه خواهی بختیاری به نام های سردار اسعد و سردار ظفر نوشته شده اند. کتیبه ها در چهار قسمت مجزا به سینه صخره های سیلیسی و به ترتیب حدوث زمان از راست به چپ حجاری شده است. نوع کتیبه ها نستعلیق گهگاه با خط شکسته آمیخته شده است.
کتیبه های اول و دوم به دستور سردار ظفر در خصوص چگونگی آغاز و انجام جنبش مشروطه خواهی است و کتیبه های دیگر به دستور علی قلی خان سردار اسعد بختیاری در همان زمینه قبلی و خصوص لغو شدن القاب در سال ۱۳۰۴ هجری شمسی به دستور مجلس شورای ملی حجاری شده است.

** سواحل زاینده رود
حاشیه زاینده رود نیز از مناطق دیدنی و پرمخاطب استان است.
تمام مسیر حاشیه زاینده رود از سامان تا قراقوش( مجاورت سد زاینده رود) دارای مناظر زیبا و چشم نواز است. این مسیر به دلیل وجود مجموعه های تفریحی در محل پل زمانخان و شرایط اقلیمی مناسب و دسترسی به مرکز استان همواره مورد توجه گردشگران بوده است.
چهار روستای هدف گردشگری از جمله هوره، چلوان، یاسه چای و سوادجان نیز مکان جذاب و مناسب برای میزبانی از گردشگران است.
ورزش های آبی از جمله رفتینگ، امکان اقامت در خانه های روستایی و دسترسی به امکانات رفاهی از دیگر قابلیت های این منطقه به شمار می رود.

** گرداب بن
همچنین گرداب بن یکی از مهمترین مناطق تفریحی است که در چند متری آن پارک ملت نیز قرار دارد. سرچشمه گرداب، کوهی است که گرداب در کنار آن بوجودآمده اما تاکنون کسی موفق به کشف محل سرچشمه نشده است.
گرداب بن در ۲۳ کیلومتری شهرکرد مرکز استان قرار دارد. این آبگیر زیبا و دیدنی انگیزه ای از زیبایی، طراوات و فرح بخشی است. علاقمندان به طبیعت با حضور در منطقه نمونه گردشگری در سایه سار مصفای درختانش و در کنار آب حیاتبخش و آرام آن می آسایند و جوان ترها در کوه سنگی و زیبایش به کوهنوردی می پردازند.
این آبگیر از امکانات مناسبی جهت قایقرانی تفریحی و حرفه ای نیز برخوردار است. هیات قایقرانی استان در حاشیه این آبگیر دفتری دایر کرده و قایقرانان در بخش آب های آرام در رشته های کانو کانادایی، کایاک، روئینگ و کانوپولو می توانند در این دریاچه به تمرین و یادگیری بپردازند.
در چهارمحال و بختیاری بیش از ۸۵۰ جاذبه گردشگری شناسایی شده است که مسافران نوروزی می توانند در هریک از شهرستانهای ۹ گانه این استان از جاذبه های طبیعی، تاریخی و بوم گردی متعددی دیدن کنند.
۷۳۶۳/۶۰۲۱

انتهای پیام /*


اجتماعی


گردشگری


نوروز ۹۷


چهارمحال و بختیاری