اخبار گردشگری

شناسایی ۳۷ مرکز گردشگری عشایری در آذربایجان غربی

بهرام زینال زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ظرفیت های بالقوه گردشگری منطقه عشایری ارومیه گفت: آبشار سولک، دریاچه دوقلوی کوه بی چول، دریاچه مام شیخ در ارتفاعات دالامپر، دریاچه گر زرین، آبشار سوله دکل، ارتفاعات بوز سینا، ارتفاعات دالامپر، آبگرم هفت آباد، تفرجگاه دره بنار و ارتفاعات بره سور از مناطق گردشگری عشایرنشین ارومیه به شمار می رود.
وی افزود: وجود مراکز تفریحی از جمله آبشارها، دریاچه های طبیعی، چشمه های آب معدنی، جنگل ها و ارتفاعاتی با چشم اندازهای طبیعی در شهرستان های خوی، سلماس، اشنویه، ماکو، چالدران، شاهین دژ، مهاباد، پیرانشهر، سردشت و نقده به عنوان ظرفیت های گردشگری عشایر در این استان مطرح است.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم گردشگران و تورهای داخلی و خارجی را به این مناطق راهنمایی کنیم می توان لذت کوه پیمایی، طبیعت گردی را به توریسم القا کرد که همه اینها در گرو فراهم سازی زیرساخت های مناسب برای این مناطق است.
به گفته وی زنده کردن حس گردش و آشنایی با مناطق زیبای کوهستانی و جنگلی در جامعه، همچنین بازدید از سیاه چادرهای عشایری و تولیدات ارگانیک عشایری و صنایع دستی منقش و زیبای عشایر می تواند مردم را با فرهنگ، آداب و رسوم و طبیعت این مناطق آشنا کند.
وی اظهار کرد: با استفاده مناسب از توانمندی های عشایر برای رونق اقتصاد در زمینه های مختلف می توان به توسعه اقتصادی و اشتغال استان کمک کرد.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی با اشاره به استفاده مناسب از ظرفیت های عشایر در استان، گفت: با توجه به نبود ساختار و اطلاع رسانی مناسب جهت شناسایی و سازماندهی تورها و گردشگران داخلی و خارجی، به طور مطلوب از ظرفیت های گردشگری عشایر استان استفاده نشده است.
زینال زاده اظهارکرد: باید با تعامل هر چه بشتر با اداره کل میراث فرهنگی استان بتوانیم زمینه حضور گردشگران را در مناطق عشایری فراهم کنیم تا شاهد رونق اقتصادی و بهبود معیشتی هر چه بیشتر عشایر باشیم.
وی با اشاره به جمعیت عشایری آذربایجان غربی اظهار کرد: ۱۰۳ هزار و ۹۲۷ نفر از جمعیت استان عشایر است که در ۱۶ شهرستان و یکهزار روستا زندگی می کنند.
وی با اشاره به اینکه عشایر استان ۶۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی را در اختیار دارند، بیان کرد: ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار تحت پوشش عشایر استان است.
وی اظهار کرد: در آذربایجان غربی حدود ۱۶ هزار خانوار عشایری با بیش از ۲ میلیون راس دام زندگی می کنند که تولید حدود ۲۰ درصد فرآورده های لبنی این استان را بر عهده دارند.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی سومین استان کشور از نظر جمعیت عشایری است و حدود ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر ۱۰۴ هزار نفر در این استان زندگی می کنند که ۳٫۵ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند.
عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۱۶ شهرستان استان دارای عشایر و ۳۳۶ روستا نیز ویژه عشایر است.
۸۱۳۵/ ۲۰۹۳
** خبر: شهین بیدادرس ** تنظیم کننده: توحید محمودپور** انتشار: صابر چهرقانی

انتهای پیام /*


فرهنگی


گردشگری


عشایری


آذربایجان غربی