اخبار گردشگری

دروازه اصلی ارگ بم نصب شد

افشین ابراهیمی روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا درباره آخرین وضعیت ارگ بم و منظر فرهنگی آن بعد از گذشت ۱۴ سال از زلزله اظهار کرد: در این مدت هم در حوزه پژوهش مرتبط با مرمت و هم در حوزه حفاظت و مرمت اقدامات موثری انجام شده است.
وی تصریح کرد: منظر فرهنگی بم که در سال ۸۳ به ثبت جهانی رسیده حدود ۲۳ هزار هکتار است که شامل محوطه های باستانی، قنات ها، نخلستان ها و آثار تاریخی است و ارگ بم فقط ۱۹ هکتار از این محدوده را در بر می گیرد.
ابراهیمی گفت: هر چهار حصار ارگ بم، مورد مرمت قرار گرفته و البته این به معنای بازسازی کامل نیست فقط بحث ارتقای وضعیت مطرح است و هر سه دروازه ارگ هم مرمت شده است.
وی ادامه داد: دروازه چوبی اصلی که فردا از آن رونمایی خواهد شد برای مردم بسیار خاطره انگیز است و مردم با آن حس عاطفی خاصی دارند که برای ساخت آن از همان در قبلی که تخریب شده الهام گرفته شده و مطابق همان ساخته شده است.
مدیر پایگاه جهانی ارگ بم تاکید کرد: با مرمت بازار، تکیه، اصطبل، سربازخانه، مسجد پیامبر، زیارتگاه، مسجد جامع، نقش هایی از حاکم نشین خانه حاکم و تعدادی از خانه های اعیانی مثل خانه سیستانی منظر این ارگ چهره جالب توجهی به خود گرفته است.
ابراهیمی در پاسخ به این پرسش که با پژوهش های انجام شده در طول این سالها چه تمهیداتی برای جلوگیری از آسیب های احتمالی آینده برای این میراث ارزشمند ایرانیان اندیشیده شده، تصریح کرد: چون این بنا خشتی است اینکه به طور کامل در برابر حادثه مشابه آسیب نبیند ناممکن به نظر می رسد اما بهینه سازی در تولید مصالح گلین و بهبود روش های سنتی و مدرن برای مرمت نهایت اقدامی بوده که انجام شده تا در برابر آسیب های احتمالی لرزه های گسل تا حد امکان خسارت کمتر شود.
به گزارش ایرنا، ارگ بم بزرگترین سازهٔ خشتی در جهان بود که محل آن در نزدیکی شهر بم در استان کرمان در جنوب شرقی ایران قرار دارد.
«بم و فضای فرهنگی آن» در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌است. این ارگ عظیم که در مسیر جادهٔ ابریشم قرار دارد سده ۵ پیش از میلاد ساخته شده‌است و تا سال ۱۸۵۰ پس از میلاد نیز همچنان مورد استفاده بود.
در تاریخ ۵ دی ۱۳۸۲، در اثر زلزلهٔ شدیدی که شهر بم و حومهٔ آن را تحت تأثیر قرار داد، بیش از ۸۰ درصد ارگ بم تقریباً به طور کامل از بین رفت. چند روز پس از رخ دادن زمین‌لرزه، رئیس جمهور وقت ایران قول بازسازی این اثر جهانی را داد. البته در بازسازی بم هیات های مختلفی از کشورهای مختلف و سازمان های بین المللی با ایران همکاری کردند و این اثر هم اکنون از فهرست آثار در خطر جهانی خارج شده است.
فراهنگ ** ۳۰۷۹ ** خبرنگار: علی اسدی * انتشار: امید غیاثوند

انتهای پیام /*


فرهنگی


ارگ بم


میراث فرهنگی