اخبار گردشگری

حفاظت کیفی از خانه موزه سیمین و جلال به بهترین نحو صورت گرفته است

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، محمدحسین دانایی ضمن بازدید از قسمت‌های مختلف خانه جلال و سیمین دانشور با انتقاد از تاخیر در روند تکمیل این پروژه اظهار کرد: خوشبختانه طی سال های ۹۵ و ۹۶ شاهد تسریع در مراحل مرمت و بازسازی پروژه هستیم.
وی با تقدیر از دست اندرکاران در مراحل مرمت و بازسازی پروژه خانه سیمین و جلال گفت: مرمت این خانه بر اساس استانداردهای بین المللی انجام شده است.
دانایی با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی در مراحل مرمت و بازسازی پروژه وجود ندارد، ابراز امیدواری کرد: بخش احیای این مکان فرهنگی نیز با هوشمندی و تدابیر لازم صورت گیرد.
خواهرزاده جلال آل احمد با بیان اینکه حفاظت، مرمت و احیای بناها، مجموعه ها، محوطه ها و بافت های فرهنگی و تاریخی بسیار ضرورت دارد، افزود: در مرمت و بازسازی پروژه سیمین و جلال مبانی نظری مرمت ابنیه مدنظر قرار گرفته است.
دانایی با تاکید بر اینکه باید این مکان تبدیل به یکی از مراکز تجمع اهالی مطبوعات و هنرمندان شود،اظهار کرد: باید با همکاری نهادهای مردمی و صنفی، خانه موزه سیمین و جلال به مجموعه پویا و فعال در عرصه هنر و فرهنگ تبدیل شود.
دانایی با اشاره به اینکه باید شاهد مدیریت دموکراتیک و هوشمندانه در این مجموعه باشیم، گفت: نقش مهندس مشاور در حفاظت کیفی از پروژه غیرقابل انکار است و امیدواریم همانطور که مراحل مرمت به خوبی و بر اساس اصول و استانداردها همراه بوده است در مرحله احیا نیز شاهد شکوفایی پروژه باشیم و بخش نرم افزاری به مانند بخش سخت افزاری پروژه با بهره گیری از توانمندی نهادهای مدنی به خوبی پیش رود.
به گفته دانایی، جلال آل احمد و سیمین دانشور از پیشتازان الگوی توسعه ایران بوده اند و باید خانه جلال و سیمین به عنوان میراثی ماندگار از روشنفکران معاصر این سرزمین برای آیندگان حفظ شود.
همچنین محمود دولت آبادی نیز که به همراه دیگر هنرمندان و نویسندگان از خانه موزه سیمین و جلال بازدید می کردند، از ناشران خواست برای تبدیل این پروژه به نهادی زنده در عرصه ادبیات کشور نسخه ای از کتاب های ادبی خود را تقدیم کتابخانه این مجموعه کنند.
جواد مجابی نیز در این بازدید گفت: با مدیریت هیات امنایی می توان به بهترین نحو از پروژه بهره برداری کرد.
در راستای توسعه فضاهای فرهنگی و هنری در سطح شهر تهران و با هدف باز زنده سازی خانه های مشاهیر و بزرگان و پاسداشت منزلت نویسندگان به عنوان پایه های فرهنگ و هنر در جامعه، منزل مسکونی جلال آل احمد و سیمین دانشور با مساحت۴۲۰ مترمربع به تملک شهرداری تهران درآمده و به همت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در حال مرمت و بازسازی است.
خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور در منطقه یک شهرداری تهران و در فاصله کمی از میدان قدس و در محله دزاشیب واقع شده و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران مسئولیت مرمت و بازسازی آن را به عهده دارد.
خانه سیمین دانشور و جلال آل احمد با زیربنای حدود ۲۵۰ مترمربع، شامل ۲ طبقه در بن بست ارض خیابان دزاشیب قرار دارد که به زودی تبدیل به خانه موزه خواهد شد.
پاسداشت منزلت نویسندگان به عنوان پایه های فرهنگ و هنر در جامعه، ترویج ارزش ها و اندیشه های نخبگان هنر و ادبیات، کمک به فهم دقیق آثار هنری در ارتباط با زمینه ایجاد آن، ترویج تفرج هدفمند و هدایت شده، توسعه فضاهای فرهنگی به مثابه منشأ اثرگذاری در جامعه، زنده نگه داشتن وجوه تاریخی زندگی هنرمندان در خدمت تاریخ هنر، ارتقای سطح عمومی فرهنگ، ایجاد نشانه های شهری با اتکا به باورها و ارزش های جامعه و ایجاد کانون های اجتماعی برای اقشار هنرمندان از اهداف این پروژه به شمار می آید.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: معصومه جوان معبودی انتشاردهنده:موسی فعالیان
تهرام/۷۲۴۵/ ۱۵۳۹

انتهای پیام /*


فرهنگی


شهرداری تهران


خانه سیمین و جلال


محمدحسین دانایی