اخبار گردشگری

پیشنهاد ثبت ملی قنات چوقابفان دزفول

به گزارش ایرنا قنات به معنی کاریز و مجرای آب زیرزمینی است که قدمتی بیش از دو هزار سال در دزفول داشته و در گذشته برای استفاده از آب رودخانه حفاری شده اند.
این قنات ها از منحصر به فرد ترین شبکه زیر زمینی آب در جهان محسوب شده که بخش عمده ای از آب مورد نیاز بخش کشاورزی ، آب آشامیدنی و مصرف روزانه مردم دزفول را تامین کرده و در هشت سال جنگ نیز به عنوان پناهگاه و امدادرسانی به مصدومان مورد استفاده قرار می گرفت.
قدمت قنات چوقابفان دزفول اواسط سال ۱۱ هجری و بیش از ۴۰۰ سال پیش می باشد .
حجت اله آریایی افزود:با احیای این قنات زمینه گردشگری در قنات های دزفول با فضایی زیبا فراهم شده و گردشگران می توانند در همه فصول سال از این قنات دیدن کنند.
وی با بیان اینکه کلیه اقدامات انجام شده برای احیای این قنات زیرنظر میراث فرهنگی انجام شده است گفت:با توجه به پیشینه تاریخی و ظرفیت های ویژه ای که قنات چوقابفان دارد پیشنهاد ثبت ملی این قنات به سازمان میراث فرهنگی کشور مورد بررسی قرار گرفته و این پیشنهاد در حال انجام و نامه نگاری است.
وی ادامه داد:همچنین پیشنهاد شده درآمد اقتصادی حاصل از گردشگری این قنات نیز در خود قنات مذکور( قمش ) هزینه شود .
رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری دزفول اضافه کرد:با توجه به اینکه قرار است سفره خانه ای در این قنات راه اندازی شود پیش بینی می شود از این طریق برای ۱۰ تا ۱۵ نفر اشتغالزایی شود .
آریایی گفت:طول قنات های دزفول حدود هشت کیلومتر است که برخی از آنها به علت حملات موشکی و ساخت و سازهای صورت گرفته مسدود شده اند و اکنون با خاکبرداری حدود ۳۰۰ متر آن یکی از این قنات ها احیا شده است که با فضایی فوق العاده زیبا آماده بازدید گردشگران می باشد.
وی ضمن تقدیر از سعید قلیان جهت احیای این قنات گفت:میراث فرهنگی دزفول آماده هر گونه همکاری با مالک این قنات می باشد.
مرمت این قنات در تابستان سال ۹۴ توسط مالک سعید قلیان آغاز شده است .
این قنات ۷۰ پله دارد که این پله ها ۳۰ متر پائین تر از گذر می باشند و از آنجا که قنات چوقابفان در مجاورت هیات عزاداری امام رضا (ع) واقع شده در سالهای گذشته مورد بازدید و استقبال عزاداران حسینی نیز قرار گرفت.
دزفول با وجود آثار باستانی منحصربفردی چون جندی شاپور نخستین شهر دانشگاهی جهان ، تپه های چغامیش ، پل ۱۷۰۰ ساله ساسانی ، آسیاب های آبی و بناهای آجری بافت قدیم ، از ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری برخوردار می باشد.
۷۲۷۸/۶۰۶۸
خبرنگار:رقیه کردی-انتشار:محمدعلی فریدپناه

انتهای پیام /*


فرهنگی


میراث فرهنگی


گردشگری


قنات