اخبار گردشگری

۱۴ میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی کلیساهای کشور اختصاص یافت

به گزارش ایرنا محمد حسن طالبیان روز یکشنبه در حاشیه مراسم مذهبی باداراک در چالدران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به لزوم مرمت اثر جهانی قره کلیسا افزود: هویت این مکان باید حفظ شود و تلاش سازمان میراث فرهنگی شناساندن آن به جهان در قالب اجرای مراسم های مذهبی و حفاظت و بهسازی است.
وی به استفاده از ظرفیت های گردشگری مذهبی قره کلیسا برای توسعه چالدران اشاره کرد و افزود: این منطقه به لحاظ فرهنگی و تاریخی سابقه و ظرفیت درخشانی دارد و توزیع متناسب گردشگر طبق سیاست کشور به توسعه این شهرستان منجر می شود.
وی اضافه کرد: قره کلیسا به عنوان نهمین اثر ایرانی به ثبت جهانی رسیده و در فهرست آثار ناملموس کشور نیز قرار داده شده است.
وی ادامه داد: برگزاری آئین های مذهبی در کلیساها نشانگر توجه جمهوری اسلامی ایران به تنوع ادیان و اقوام ایرانی در طول تاریخ بوده است.
وی با اشاره به اینکه نگاه صلح و دوستی ایران نسبت به اقوام و ادیان همواره زبانزد بوده است، اظهار کرد: ادیان مختلف ایرانی زندگی مسالمت آمیزی با هم دارند و در صلح و امنیت آئین های خود را در سراسر سال اجرا می کنند.
وی به ظرفیت های تاریخی و طبیعی منطقه اشاره کرد و گفت: حضور گردشگران و ارامنه از کشورهای مختلف نظیر آمریکا، ارمنستان، گرجستان، ایتالیا و آلمان نشانگر امنیت و آزادی عمل در چهارچوب قانون تامین شده توسط ایران برای مسیحیان است.
به گزارش ایرنا بنای قره کلیسا (کلیسای تاتائوس مقدس) در چالدران جزو ۹ اثر ثبت شده جهانی ایران و ۲ اثر ثبت شده جهانی آذربایجان غربی است؛ بیشتر صاحب نظران تاریخ ادیان معتقدند که این کلیسا، قدیمی ترین کلیسای دنیاست.
قره کلیسا که در بین ارامنه جهان به تاده مقدس معروف شده در ۲۰ کیلومتری شمال شرق چالدران و بر روی مزار تاتائوس، یکی از حواریون حضرت مسیح (ع) احداث شده است.
تاریخچه ساخت این کلیسای قدیمی به عنوان اولین کلیسای جهان مسیحیت بر اساس اسناد موجود به بعد از شهادت تاتائوس مقدس توسط جانشین پادشاه ارمنستان بر می گردد.
بعد از شهادت حواری حضرت مسیح (ع) او را در محل کنونی کلیسای تاتائوس به خاک سپردند و بعدها روی قبر او نمازخانه کوچکی ساختند و در قرن هفتم میلادی این نمازخانه به کلیسای بزرگی تبدیل شد.
بسیاری از مسیحیان، فرزندان خود را برای غسل تعمید به این کلیسا می آورند و در آنجا جشن می گیرند، گوسفند قربانی کرده و از خدا و حضرت مسیح (ع) خواسته های خود را طلب می کنند.
مراسم مذهبی باداراک از روز پنجشنبه با ورود اسقف اعظم خلیقه گری ارامنه کل آذربایجان به صورت رسمی آغاز به کار کرد و زائران روزهای جمعه و شنبه در نوبت های صبح و عصر به دعا و نیایش پرداختند.
۷۱۲۹/۳۰۷۲
** خبرنگار: توحید محمودپور ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی

انتهای پیام /*


فرهنگی


گردشگری


مراسم مذهبی باداراک


قره کلیسا