گردشگری و توریسم

جنگ همزمان کادر درمان با کرونا و خستگی

ویروس کرونا که این روزها همراه جوامع شده است و مشکلات بسیاری را برای شهروندان به وجود آورده است؛ ویروسی که میتوان گفت همه جوانب زندگی را تحت الشعاع قرار داده و خانواده ها باید مقابله با آن را در راس برنامه ریزی های خود قرار دهند.

از ابتدای شیوع کرونا، بیمارستان ها و مراکز درمانی به عنوان خط مقدم جبهه مقاله با کرونا معرفی شده اند و پزشکان و پرستاران به عنوان سربازان بهداشت تمام تلاش خود را کرده اند تا کمی از آلام و دردهای شهروندان را بکاهند.

در این میان بخشی از درمانگران، پزشکان و پرستاران جان خود را از دست داده اند.

شهروندان اما قدردان زحمات این قشر متخصص هستند و با ارسال گل و یا شیرینی و شکلات به مراکز درمانی که بیماران کرونایی را نگهداری می کنند، از زحمات این قشر بی ادعا قدردانی می کنند.

در این میان به سراغ پرستاران رفته ایم تا دستان پر داستان آنان را به شهروندان معرفی کنیم.

آقای «حمید اجاق» پرستاری است که در بیمارستان امام رضا (ع) یا همان ۵۰۲ ارتش فعالیت دارد.

او که جوانی ۳۳ ساله است در تلاش است تا با تلاش خود، بخشی از رنج بیماران را کاهش دهد.

بیمارستانی که آقای اجاق در آن فعال است، دو بخش ویژه کرونا دارد و هر روزه با بیماران کرونایی روبرو هستند.

او می‌گوید با توجه به اینکه از قبل از شیوع بیماری کرونا با بیماری آنفولانزا درگیر بودیم و بیماران آنفولانزایی نیز به مراقبت ویژه نیاز داشتند، توانستیم در برخورد با کرونا موفق باشیم.

امکانات مناسب بیمارستان ها در پی کرونا
وی می گوید: کرونا موجب شد تا امکانات بیمارستان از قبل بهتر شود و کمبودهایی که داشتیم برطرف شده و اخیراً عدالت در بین مراکز درمانی بیمارستانی برای توزیع وسایل پیشگیری بیشتر رعایت شود.

آقای اجاق می‌گوید اما همچنان از نظر کمبود نیروی انسانی با معضل روبرو هستیم، در گذشته با کمبود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر نیروی انسانی مواجه بودیم اما در دوران کرونا این کمبود بیشتر کادر بیمارستان را اذیت کرد.

او افزود: پیش از این برخی از پرستاران بطور همزمان در چند بیمارستان مشغول فعالیت بودند اما در دوران کرونا، خستگی کار این بیماران کرونایی موجب کاهش سیستم ایمنی پرستاران می‌شود.

به گفته وی، این موضوع کاهش درآمد پرستاران را هم در پی دارد و آنان از نظر هزینه ها با مشکلاتی روبرو می شوند.

کار بالینی سنگین برای پرستاری از بیمار کرونایی

آقای اجاق می گوید: کار بیمار کرونایی سنگین است و کار بالینی موجب خستگی پرستار می شود.

وی می‌گوید یا این حال، برای هر دو بیمار کرونایی یک پرستار مشغول است در حالی که در سایر کشورها این استاندارد به شکل دیگری است.

او می گوید: در بیماری کرونا سیستم های مختلف بدن بیمار از جمله دستگاه، گوارشی، تنفسی و … درگیر می شود و دستگاه های بسیاری به بیمار وصل است که کار رسیدگی به بیماران را سنگین‌تر می‌کند و پرستار را خسته.

دستان خالی پرستاران
این پرستار می گویند: با اینکه در دوران کرونا بازنشسته ها هم به کار گرفته شده اند اما تمام بیمارستان‌ها به صورت فاجعه ای با کمبود نیروی انسانی به عنوان پرستار مواجه هستند.

او، پرستاران را از نظر روحی خسته توصیف می کند و می گوید قرار بود حمایت هایی از پرستاران انجام می شود که این حمایت ها در حد شعار باقی ماند و هیچ اقدام ویژه‌ای انجام نشد اما مردم در اجتماع گمان می کنند که چه رسیدگی هایی به قشر پرستار می شود در حالی که هیچکدام از وعده ها اجرایی نشده و مطالبات پرستاران پرداخت نشد.

او با گلایه می گویند: حتی استعلاجی پرستاران برایشان در نظر گرفته نمی شود و همین موضوع موجب می‌شود تا آنان از نظر روحی بیشتر آسیب می بینند.

مرگ یک همکار
او می گوید هرچه مواجهه پرستاران با مریض های کرونایی بدحال بیشتر باشد احتمال ابتلای پرستاران نیز بیشتر است اما بسیاری از همکاران ما در این بین به کرونا مبتلا شده و برخی نیز جان خود را از دست دادند.

آقای اجاق که خود به بیماری کووید -۱۹ مبتلا شده است، می گوید: دو بار کرونا گرفتم و در دوره دوم این بیماری را به همسرم منتقل کردم و فرزندی که در راه داشتیم را از دست دادیم.

او هنوز در هنگام پیاده روی های طولانی سرگیجه دارد و آن را یکی از مشکلات ناشی از کرونا می داند.

آقای اجاق از فوت همکارش، آقای گرجی به دلیل کرونا متاسف است و میگوید: دردهای کرونا بسیار زیاد است، در بیمارستان ما که مریض بد حال بستری می‌شوند، پرستاران شاهد مرگ شهروندان هستند و این دردناک است.

او شاهد مرگ مادر و پسری در این بیمارستان بود و توضیح داد که مادری در بخش ICU بیمارستان بستری بود و پسرش نیز در کنار او، که متاسفانه هر دو فوت کردند.

او می‌گوید: هرچند کرونا موجب شد تا شغل پرستاران و تلاش آنان دیده شود اما گاهی شهروندان در بیمارستان ناراحت می شوند و برخوردهای نادرستی با کادر بیمارستان انجام می دهند اما باید بدانند که تمام محدودیت‌هایی که برای ملاقات با بیماران کرونایی در نظر گرفته می شود، برای سلامتی فرد ملاقات کننده است.

خود درمانی، معضل جدی

وی همچنین خود درمانی را دلیل دیگر افزایش بیماران کرونایی می‌داند و می‌گوید متاسفانه برخی شهروندان بدون مراجعه به پزشک اقدام به خود درمانی می‌کنند که این موضوع موجب می‌شود ویروس کرونا در بدن آنان پیشرفت کند.

او می افزاید: این ویروس در هفته اول، علایمی شبیه ویروس سرماخوردگی دارد اما در هفته دوم ریه بیمار را درگیر کند و فرد بیمار با ریه درگیر، به مراکز درمانی مراجعه کند.

به گفته وی، اگر بیمار زود متوجه بیماری شود و درمان را زودتر آغاز کند، می‌تواند به بهبود امیدوار باشد.
کروناویروس‌ها (نام علمی: Coronaviruses) خانواده بزرگی از ویروس‌ها و زیر مجموعهٔ کروناویریده هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری‌های شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ را شامل می‌شود؛ کروناویروس‌ها در دههٔ ۱۹۶۰ کشف شدند و مطالعه بر روی آن‌ها به‌طور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت؛
این ویروس به‌طور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا می‌کند، با این حال تاکنون هفت کروناویروس منتقل شده به انسان، کشف شده‌است. آخرین نوع آن‌ها، کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-۲)، در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همه‌گیری در انسان شیوع پیدا کرد. کرونا ویروس پس از مدت کوتاهی تمام جهان را درگیر کرد.