گردشگری و توریسم

راه‌های استفاده درون استانی از درآمدهای حاصله در خوزستان شناسایی شود

به گزارش ایرنا سید کریم حسینی روز یکشنبه در نشست مجمع نمایندگان خوزستان در محل استانداری خوزستان با موضوع چالش‌های اجرایی دستگاه‌های اجرایی اظهارداشت: باتوجه به اینکه کشور در آستانه تدوین برنامه‌ریزی بودجه سال ۱۴۰۰ و همچنین برنامه هفتم توسعه قرار دارد؛ لازم است از ظرفیت‌هایی که در این لوایح ایجاد می‌گردد، در راستای توسعه استان استفاده شود.

وی با بیان اینکه نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی در جریان چالش‌های دستگاه‌های اجرایی استان قرار گرفته‌اند، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که پروژه‌های ناتمام زیادی به دلیل نبود منابع مالی کافی در استان وجود دارد که باید در جهت ارائه خدمت به مردم هرچه سریعتر تعیین تکلیف شوند.

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون ادامه‌داد: در صورت مشورت، همفکری و همدلی دست اندرکاران و متولیان امور اجرایی استان با نمایندگان مجلس، قطعا می‌توان برای رسیدگی به نیازهای استان هم‌صدا مطالبه‌گری و برنامه‌ریزی کرد.

حسینی اضافه‌کرد: در همین راستا کمیته‌ای مشترک از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و برخی از نمایندگان برای تعیین اولویت‌های دستگاه‌های اجرایی تشکیل می شود.

وی یادآورشد: برای استفاده از درآمدهای حاصل از استان برای رفع مشکلات خوزستان ، کمیته‌ای جداگانه با هدف شناسایی و استفاده از همه اهرم‌های موجود تشکیل خواهد شد.

رییس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی تاکیدکرد: در صورتی که این کمیته فعالیت جدی داشته باشد، منابع مالی بخش اعظمی از نیازهای خوزستان از طریق درآمدهای حاصل از استان(درآمدهای مالیاتی) تامین خواهد شد.

 ورود نمایندگان خوزستانی به کمسیون تلفیق مجلس

حسینی همچنین با بیان اینکه هرساله برای بودجه سال بعد، کمیسیون تلفیق تشکیل می‌شود، گفت: در این کمیسیون مجموعه‌ای از نمایندگان حضور پیدا خواهد کرد که به همین‌منظور عضویت تعدادی از نمایندگان استان در دست پیگیری است.

وی یادآورشد: در این کمیسیون، برنامه‌ها، نیازها و مطالبه‌گری‌های استان در بخش بودجه ریزی کشور طرح و دنبال خواهد شد.

بانک‌ها از سیاست‌های استانی تبعیت نمی‌کنند

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون از نبود همراهی حداقلی بانک‌های استان با مدیران اجرایی، نمایندگان مجلس و تصمیم گیران استانی انتقاد کرد و گفت: زمانی که این شرایط با دیگر استان‌های کشور مورد مقایسه قرار می‌گیرد، عملکرد نامطلوب سیستم بانکی در استان بیش از پیش مشهود می‌شود.

حسینی بیان‌داشت: استان خوزستان از نظر سپرده‌های بانکی دارای گردش مالی و حساب‌های سپرده قابل توجهی است اما با این وجود همکاری سیستم بانکی با مجموعه مدیریت ارشد استان ضعیف است و به‌همین دلیل تحقق برنامه‌های توسعه استان با چالش روبه‌رو است.

وی با تاکید بر ضرورت تمکین نظام بانکی در خوزستان از سیاست‌های استانی، بیان‌داشت: در این رابطه اگر نیاز باشد، با جدیت ایجاد این همراهی در سطح ملی مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی به موارد و مصادیقی از نبود همکاری‌های لازم توسط بانک‌ها اشاره‌کرد و گفت: در این رابطه مواردی مشاهده شده که با وجود موافقت مدیرعامل بانک، اما در استان همکاری برای رفع مشکلات صورت نگرفته است.

حسینی تصریح‌کرد: این نمونه‌ها بیشتر مربوط به مراکز و واحدهای تولیدی استان است که برای تداوم فعالیت های خود نیاز به همکاری بانک‌ها دارند.

وی یادآورشد: در صورتی که حوزه تولید و سرمایه‌گذاری در استان خوزستان از سوی سیستم بانکی همواره دچار چالش باشند، موضوع از طریق نهادهای نظارتی دنبال خواهد شد.

بر اساس این گزارش، مدیران استانی در این نشست خواستار توجه نمایندگان مردم به ایجاد ردیف‌های قانونی برای اختصاص منابع مالی مورد نیاز جهت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام شدند.