گردشگری و توریسم

استاندار: تعامل سیستان و بلوچستان با افغانستان به نفع اقتصاد منطقه است

به گزارش ایرنا احمدعلی موهبتی یکشنبه شب در دیدار عضو ارشد کمیسیون اقتصاد مجلس افغانستان و هیات همراه با وی در دفتر استاندار اظهارداشت: سیستان و بلوچستان به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، مرزی بودن، دسترسی به آبهای آزاد و منابع غنی طبیعی با قابلیت‌های ویژه، منحصر بفرد و بکر فرصت گران‌بهایی برای سرمایه گذاران کشور افغانستان فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه هیچ کشوری به تنهایی و با قطع رابطه با دیگر کشورها نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد افزود: با توجه به تاکید رییس جمهوری افغانستان مبنی بر اینکه تنفس گاه این کشور چابهار است آمادگی کامل در سیستان و بلوچستان وجود دارد تا زمینه را برای افزایش مبادلات تجاری و سرمایه گذاری در این بندر مهم و استراتژیک بین المللی فراهم شود.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: اقدامات موجود در مبادلات مرزی ایران و افغانستان باید زمینه ساز عزت مندی دو ملت و کشور شود.

وی افزود: همچنین زمینه باید به گونه‌ای فراهم شود تا ضمن حاصل شدن رفاه مردم دو کشور تجار و فعالان اقتصادی نیز از سود منطقی بهره‌مند شوند.

موهبتی با بیان اینکه افغانستان از مزیت فراوانی در حوزه معدنی برخوردار است گفت: استفاده از ظرفیت معادن با راه اندازی صنایع مختلف توسط سرمایه گذاران ایرانی در این کشور تاثیرات مثبتی در حوزه اقتصادی برای هر دو کشور به همراه دارد.

وی هنر، ادبیات و زبان را تنها بخشی از جلوه‌های مشترک و یگانگی فرهنگی میان ایران و افغانستان عنوان کرد و افزود: با توجه به پیوند تاریخی بین مردمان دو سوی مرز تامین منافع ۲ کشور منجر به عزتمندی دو ملت شود.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: به منظور افزایش تبادلات مرزی علاوه بر منطقه آزاد چابهار، تصویب منطقه آزاد سیستان نیز در دستور کار مسوولان استانی و کشوری قرار دارد.

وی بر اتخاذ تصمیمات لازم در زمینه راه اندازی هر چه سریعتر و اصولی پل دوم میلک در مرز مشترک سیستان و بلوچستان و افغانستان تاکید کرد.

موهبتی راه اندازی صندوق پولی، کمیسیون‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و تجاری مشترک و برپایی نمایشگاه‌های دایمی را از مهمترین راهکارها برای رفع موانع اقتصادی و معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌های سرمایه گذاری مشترک بین این استان و افغانستان عنوان کرد.

اطلاع رسانی از ظرفیت‌های بندرچابهار سبب جذب سرمایه‌گذاران افغانستان می‌شود

عضو ارشد کمیسیون اقتصاد مجلس افغانستان گفت: اگر تجار افغانستان از ظرفیت‌های بندر چابهار مطلع شوند حجم گسترده‌ای از سرمایه‌گذاری‌ها را در این بندر مهم انجام خواهند داد.

محمد ابراهیم غشعلی نیز در این دیدار عدم اطلاع رسانی شفاف از ظرفیت‌های این استان را از جمله مشکلات در افزایش مبادلات مرزی با افغانستان عنوان کرد.

وی ساخت پل دوم میلک را از ضروریات افزایش مبادلات تجاری برشمرد و اظهارداشت: پیگیری‌های لازم برای ساخت این پل مهم در شورای امنیت ملی افغانستان در دست اقدام است و بزودی زمینه اجرایی شدن آن فراهم می‌شود.

عضو ارشد کمیسیون اقتصاد مجلس افغانستان گفت: ساخت پل دوم میلک با دارا بودن منفعت‌های بالای اقتصادی برای ایران و افغانستان تسهیل کننده صادرات و واردات خواهد بود.

سیدمحمد شمسی پور نماینده وزارت امور خارجه نیز در این نشست بر رفع موانع برای امضا تفاهم‌نامه مشترک برای راه اندازی پل دوم میلک تاکید کرد.