گردشگری و توریسم

تولید گل زعفران در خمین ۲۵ درصد افزایش یافت

«عباس ارشدی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:  ارزش ریالی این  میزان تولید  ۶۶ میلیارد ریال است و علاوه بر مصرف آن در شهرستان خمین به سایر شهرهای استان مرکزی و کشور نیز صادر شده است.
وی با بیان اینکه ۸۰ هکتار  از مزارع زعفران خمین بارور است، اظهار داشت: سطح زیر کشت این محصول در سال جاری ۹۵ هکتار بود که نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشت.
ارشدی یادآور شد: مهمترین منطقه زعفران‌کاری خمین، گوشه محمد مالک، خوگان، خوراوند و ورآباد است و این شهرستان در تولید این محصول جایگاه نخست استان مرکزی را دارد، زیرا  با داشتن خاک مستعد و آب و هوای نیمه گرمسیری، زمستان ملایم و تابستان گرم و خشک، محل مساعدی برای کشت و تولید این محصول است.
مدیر جهاد کشاورزی خمین بیان کرد: زعفران شهرستان با توجه به نوع خاک و شرایط آب و هوایی از نظر عطر، رنگ و طعم از کیفیت بالایی در کشور برخوردار است و با استانداردهای لازم مطابقت دارد.
ارشدی توضیح داد: زعفران از محصولات مقاوم به خشکی است که در سال های اخیر کاشت آن در خمین به ویژه در بخش مرکزی که با کم آبی دست و پنجه نرم می‌کند، ترویج شده است.
شهرستان خمین از توابع استان مرکزی ۱۰۵ هزار نفر جمعیت دارد که ۵۲ درصد آن کشاورز هستند و در تولید زعفران رتبه اول، گل محمدی، لوبیا و عسل رتبه دوم را در استان دارد.