اخبار گردشگری

زنان ماجراجوی همیشه در سفر!

 «فریا استارک» اولین زن خارجی است که برای دیدن «قلعه الموت» در شهرستان قزوین، به ایران آمده و کتابی را در مورد این قلعه و فرقه «حسن صباح» و پیروانش به رشته تحریر درآورده است.

روزنامه توریسم نوشت:ماجراجویی و رفتن به سفرهای خطرناک و طولانی در مکان‌های صعب العبور، در طول تاریخ همواره مختص مردان ماجراجو بوده است. از مردان طبیعت‌گردانی که تا اعماق جنگل‌های آمازون، کیلومترها راه می‌پیمودند، تا قطب نوردان قرن ۱۹ میلادی، همه و همه، مردان پر دل و جرأتی بوده‌اند که سفرهای ماجراجویانه‌ای را پیشه خود می‌ساختند، اما در این میان بودند زنانی که این سنت قدیمی را شکسته‌اند و به ماجراجویی و سفرهای طولانی پرداخته‌اند. در این گزارش، شما را با ۸ نفر از این زنان جسور و گردشگران ماجراجو آشنا می‌کنیم.

یک
اولین زن جهانگردی که به قلعه الموت آمد

 «فریا استارک» از معروف‌ترین جهانگردانی است که در طول زندگی خود به کشورهای بسیار زیادی، از جمله ایران سفر کرده است. او در سالهای اولیه زندگی خود، معمولاً بیمار بوده و اوقاتش را در خانه و بستر بیماری گذرانده است. از دهه ۱۹۲۰ به بعد، «فریا» سفرهای طولانی خود را آغاز کرد و به عنوان اولین زن خارجی، راه نفس‌گیر و پرپیچ و خم قلعه الموت را در پیش گرفت و دیدنی‌های خود را در ایران سفرنامه‌ای مهیج به رشته تحریر درآورد.

دو
اولین زن فاتح قله مخوف «هوا اسکاران»

 «آنیا اسمیت پک» یکی از اولین زنان آمریکای شمالی است که موفق به اخذ مدرک دکتری در رشته فلسفه شد. او به همین دلیل، علاقه خاصی به تاریخ و فلسفه یونان باستان پیدا کرد و در ۴۰ سالگی عازم این کشور شد. «آنیا» در سن ۴۴ سالگی به کوهنوردی پرداخت و یک سال بعد، به عنوان سومین زن جهان، قله ۴۴۷۸ متری «ماترهورن» در رشته کوه‌های آلپ را فتح کرد.
او سال‌ها بعد موفق شد قله ۶۷۶۸ متری قلعه مخوف «هواسکاران» در کشور پرو را نیز به عنوان اولین زن کوهنورد فتح کند و پرچمی را به اهتزاز درآورد که روی آن نوشته شده بود: به زنان حق رأی بدهید!

سه
ماجراجویی‌ترین برنامه ماه عسل در دنیا

 «هریت چالمرز آدامز»، نویسنده، جهانگرد و عکاس زن آمریکایی است که مسافرت‌های فراوانی را به مناطقی همچون آسیا، آمریکای جنوبی و جنوب اقیانوس آرام داشته و مشاهدات خود را به رشته تحریر درآورده است. او که علاقه به سفر و گشت و گذار را از پدر خود به ارث برده بود، هنگام ازدواج با شخصی به نام «فرانک آدامز»، شرط عجیبی را در میان گذاشت. «هریت» شرط کرده بود تا زمانی که به اندازه کافی پول پس‌انداز نکرده‌اند، به ماه عسل نروند، اما در عین حال، وقتی پول قابل توجهی پس انداز کردند، برای گذران ماه عسل، به معابد شگفت‌انگیز «مایا» واقع در کشور السالوادور و نواحی دورافتاده مکزیک سفر کنند.
«هریت» بعدها به صورت انفرادی به سفرهای ماجراجویانه خود در آمریکای لاتین و سایر نقاط عجیب دنیا ادامه داد و حتی در زمان جنگ اول جهانی به عنوان خبرنگار جنگی، در میادین نبرد نیز حاضر شد. در آن زمان زنان اجازه عضویت دائم در انجمن جغرافیدانان آمریکا را نداشتند و به همین دلیل، او خود با سرمایه شخصی، «جامعه زنان جغرافیدان» آمریکا را بنیان نهاد.

چهار
اولین زن جهانگردی که به قطب شمال رفت

 این زن ثروتمند آمریکایی، به لطف ثروت فراوانی که از والدینش به ارث رسیده بود، توانست به آرزوی خود که همان ماجراجویی در قطب شمال بود، جامه عمل بپوشاند. «لوئیس بوید» در سال ۱۹۲۶ اولین سفر خطرناک به قطب شمال را انجام داد. او در این سفر، بیشتر به اکتشاف و فیلمبرداری از مناطق خطرناک قطب شمال پرداخت و حتی در تلاش برای یافتن کاشف معروف نروژی «روئال آمونسن» که سال ۱۹۲۸ در قطب شمال ناپدید شده بود، تلاش فراوانی را از خود نشان داد و با وجود ناموفق بودن تلاش‌های او، موفق به دریافت نشان شجاعت از پادشاه نروژ شد و لقب اولین زن جهانگرد را در دنیا به خود اختصاص داد که پا به قطب شمال گذاشته است.

پنج
خطرناک‌ترین سفرغیرقانونی یک زن جهانگرد

 تنها شخص زنده در این لیست ۸ نفره، خانم «کیرا سالاک» نویسنده و ماجراجوی آمریکایی است که به دلیل سفرهای ماجراجویانه خود در آمریکای لاتین و همچنین قاره آفریقا، به شهرت جهانی رسیده است، اما مهمترین سفر این زن جهانگرد، ورود پنهانی او به کشور آفریقایی کنگو است. او برای ورود به این کشور، از کمک یک قاچاقچی اسلحه بهره برد و پس از ورود به کنگو، با وجود خطرات فراوان، توانست گزارش‌هایی در مورد گروه‌های شبه نظامی این کشور تهیه کند و از جنایت‌ها و خونریزی‌ جنگی در کنگو پرده بردارد.

شش
رازگشایی از زندگی مرموز قبال آفریقایی

 «ماری کینگزلی» در سنین کودکی و نوجوانی به همراه پدر محقق خود، بارها به منطقه غرب آفریقا سفر کرد. پس از مرگ پدر، خود او نیز چند بار برای تکمیل تحقیقات ناتمام پدر به قاره آفریقا رفت و چندین نمونه از فسیل جانوران نایاب را به انگلستان آورد. تحقیقات «ماری» کمک کرد تا تصورات غلط در مورد زندگی مرموز و غیر متعادل قبایل آفریقایی تغییر کند، اما سال ۱۹۰۰ در آفریقای جنوبی به دلیل ابتلاء به بیماری «تیفوئید» درگذشت.

هفت
زن ۷۶ ساله‌ای که با خودرو به دور دنیا رفت

این زن آلمانی که قهرمان مسابقات اتومبیلرانی به شمار می‌رفت، از سال ۱۹۲۷ تا ۱۹۲۹ سوار بر خودرو به دور دنیا سفر کرد. «کلرنور اشتینس»، نخستین زن جهان شناخته می‌شود که با خودرو، دور دنیا را پشت سر گذاشته است.
این زن ۷۶ ساله که در سفرهایش، یک مکانیک اتومبیل را با خود همراه می‌کرد، با اینکه خودش در تعمیر خودرو و باز و بستن پیچ‌ و مهره‌ها تجربه داشت، اما در توجیه همراهی با یک مرد تعمیرکار، می‌گفت او یک کاربلد است که می‌تواند در مسیریابی هم به من کمک کند، حتی وقتی دنبال آب و غذا می‌روید، کسی باید حواسش پی ماشین باشد!

هشت
اولین زنی که با دوچرخه، جهان را گشت

سفر به دور دنیا با دوچرخه، از سخت‌ترین و در عین حال، از جذاب‌ترین سفرهایی است که یک زن می‌تواند انجام دهد. سال ۱۸۷۰، خانم «آنی کوهن کوپچوفسکی» اهل لهستان، سفر به دور دنیا را آغاز کرد و توانست تمام دنیا را با دوچرخه بگردد. «آنی کوهن» سفر خود را از پاریس آغاز کرد و توانست نام خود را به عنوان اولین زن جهانگرد که با دوچرخه به دور دنیا سفر کرده است، در کتاب «گینس» ثبت کند.