اخبار گردشگری

آثار تاریخی و دشت های سرسبز قروه میزبان گردشگران نوروزی

به گزارش ایرنا، قروه در دشت وسیعی به مساحت چهار هزار و ۲۶۸ کیلومتر مربع در ۹۰ کیلومتری شرق سنندج و در مسیر جاده سنندج – همدان واقع شده است.
مرکز حکومت این شهرستان در گذشته روستایی به نام قصلان در ۸ کیلومتری قروه امروزی بوده که توسط امان‌الله خان والی کردستان در دوره صفویه احداث شده است.
موقعیت طبیعی این شهرستان بدلیل وجود دشت‌های بزرگ کشاورزی و سنگ های معدنی به مهمترین شهر استان از لحاظ کشاورزی، صنعتی و معدنی تبدیل شده بطوریکه انواع سنگ‌های ساختمانی و تزئینی معادن این شهر به کشورهای آسیایی، اروپایی و عربی صادر می شود.
همچنین ذوب آهن کردستان و برخی واحدهای صنعتی دیگر در این شهرستان احداث شده که نشان از صنعتی بودن این شهرستان دارد.
ارتفاع قروه از سطح دریا ۱۹۰۰ متر است و همین ارتفاع، آب و هوای خاصی را در منطقه ایجاد کرده که دارای زمستان های بسیار سرد و تابستان های نسبتا خنک با وزش باد همیشگی است.
به علت خشکی و رطوبت کم هوا در این شهرستان، باران های بهاری و پاییزی متوسط است، میانگین بارندگی سالیانه در قروه حدود ۳۵۰ میلیمتر است.
اما شهرستان قروه از طبیعتی بکر برخوردار است و آثار باستانی و تاریخی آن رنگ دیگری بر طبیعت زیبای آن بخشیده است از تپه ها، دشت ها و چشمه آب گرم باباگرگر گرفته تا حمام تاریخی قصلان و سراب کوثر جلوه هایی زیبا از طبیعت این منطقه است.

** چشمه باباگرگر
در روستای باباگرگر در ۱۸ کیلومتری شمال شرقی شهرستان قروه، چشمه ای جوشان همیشه می خروشد که به آن باباگُرگُر می گویند.
آب این چشمه در استخری عمیق و مدور به محیط ۲۰۰ متر جمع می شود و دارای رنگی مایل به سرخ است که در برخی مواقع به زرد مایل به لیمویی در می آید.
آب این چشمه به علت وجود املاح معدنی بویژه گوگرد رنگین است و به نظر می رسد برای امراض سودایی و پوستی مناسب و در درمان سوء هاضمه و دیگر بیماری های دستگاه گوارش و نیز راشیتیسم و درمان تورم موثر است.
این چشمه و امامزاده باباگرگر در کنار آن، از مکان های طبیعی و تاریخی شهرستان قروه و استان کردستان محسوب می شود.

** منطقه حفاظت شده بدر و پریشان
منطقه حفاظت شده بدر و پریشان با مساحت ۴۳ هزار هکتار، میان استان‌های کردستان و کرمانشاه و در فاصله ۱۲ کیلومتری جنوب شهر قروه قرار دارد.
بدر و پریشان منطقه‌ای کوهستانی است و از کوه‌های صخره‌ای، دره‌های کم عمق، تپه ماهورها و ارتفاعات به هم پیوسته تشکیل شده که دامنه ارتفاع آن از ۲۰۰۰ تا ۳۲۹۸ متر متغیر است.
این منطقه دارای چشمه‌های فراوان است که در این میان می‌توان به چشمه شاه پسند، چشمه‌های شمالی کوه بدر، چشمه کبود و چشمه پناهگاه پریشان اشاره کرد.
منطقه حفاظت شده بدر و پریشان با پوشش گیاهی مناسب، زیستگاه گونه‌های جانوری مهمی همچون کل، بز، روباه، گرگ، شغال، گراز و خرگوش است که به منظور حفظ این گونه‌ها و چشم‌اندازهای طبیعی و زیبای آن، از سال ۱۳۷۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت.

** دریاچه سراب کوثر
دریاچه سراب کوثر در فاصله یک کیلومتری جنوب شهر قروه قرار دارد. آب این دریاچه از چشمه‌های متعددی که در بستر دریاچه وجود دارند تأمین می‌شود.
این دریاچه از گذشته‌های دور تأمین‌کننده آب آشامیدنی و کشاورزی اهالی شهر بوده و امروزه یکی از گردشگاه‌های مهم این شهر محسوب می‌شود و علاقمندان رشته قایقرانی و سایر ورزش‌های آبی در این سراب مشغول به فعالیت های ورزشی می شوند.
در میان دریاچه یک جزیره کوچک سر از آب بیرون آورده که به نحو زیبایی نورپردازی شده و با عبور از پل آهنی می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد، دریاچه سراب کوثر با نام تک آغاج که واژه‌ای ترکی و به معنای تک درخت است نیز خوانده می‌شود.

** پل فرهاد آباد
پل فرهاد آباد در ۴۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان قروه در روستایی به همین نام در مسیر جاده قدیمی بیجار بر روی رودخانه بایتمر احداث شده است.
این پل دارای ۸ دهانه و به طول ۸۰ متر است که نوع قوس‌های بکار رفته در آن اغلب جناغی و مصالح استفاده شده، آجر است.
تاریخ ساخت پل به طور دقیق مشخص نیست ولی با توجه به شیوه معماری پل، به نظر می‌رسد متعلق به دوران صفویه باشد.
پل فرهاد آباد در زمان حکومت خسروخان اول مقارن با حکومت زندیه تعمیر و بازسازی شده است و فرهاد میرزای معتمدالدوله (عموی ناصرالدین شاه) در زمانی که حاکم کردستان بود آن را مرمت کرده است که به همین جهت این پل به نام فرهاد آباد نامیده می‌شود.

** حمام قصلان
حمام قصلان از حمام‌های قدیمی شهر قروه است که در روستای قصلان در ۶ کیلومتری شمال شرق قروه قرار دارد، تاریخ ساخت این حمام به اواخر دوره زندیه و زمان حکومت خسروخان اول، والی وقت کردستان تعلق دارد.
این حمام دارای قسمت‌های مختلفی همچون هشتی، حمام سرد، میاندر، حمام گرم، خلوتی خصوصی و عمومی، خزینه و تون بوده و تزئینات منحصربفرد آهک ‌بُری آن با طرح‌های گیاهی، هندسی، انسانی و حیوانی در نوع خود قابل توجه است.
بر اساس کتیبه‌ای که بر سردر ورودی حمام نصب شده و اکنون در موزه سنندج نگهداری می‌شود این بنا در سال ۱۲۵۵ هجری قمری در روزگار آصف، حاکم وقت سنندج تعمیر و مرمت شده است.
این بنا تا اوایل انقلاب اسلامی مورد استفاده بود اما با احداث حمام جدید در روستا بتدریج از رونق آن کاسته شد.
در سال ۱۳۸۰ بار دیگر عملیات مرمت و تعمیرات توسط واحد حفظ و احیای مدیریت وقت میراث فرهنگی استان آغاز و از آن تاریخ تاکنون در چندین مرحله عملیات مرمت صورت گرفته است.

** غار و صخره های تاریخی فرهاد تاش (وینسار)
در حدود ۳۵ کیلومتری شرق شهر قروه، در فاصله سه روستای داشبلاغ، آقبلاغ و وینسار بر روی کوهی مرتفع، بقایای یک معدن بزرگ سنگ قرار دارد که از نظر نوع، اندازه و تراش سنگ دارای ویژگی های خاص و از اهمیت بسیار برخوردار است.
باور مردم محلی بر آن است که این سنگ ها به داستان شیرین و فرهاد ارتباط دارد. نوع حجاری و سفال های موجود در منطقه، احتمالا مربوط به دوره ساسانی است.
این منطقه در ایام بهار به عنوان تفرجگاه مورد استفاده مردم است و در ضلع شرقی کوه فرهادتاش، دهانه غاری وجود دارد که اورل استین مستشرق اروپایی هنگام بررسی منطقه غرب کشور، از این غار نام برده و ظاهرا نتوانسته است وارد آن شود.
همچنین در حوالی منطقه فرهادتاش نمونه های فسیل دریایی زیادی وجود دارد که مورد توجه باستان شناسان است.
به گزارش ایرنا، براساس سرشماری سال ۹۵، جمعیت شهرستان قروه ۱۴۰ هزار و ۱۹۲ نفر است که جمعیت ساکن در شهر، ۹۴ هزار و ۴۰۴ نفر و جمعیت ساکن در روستا نیز، ۴۵ هزار و ۷۸۸ نفر است.
استان کردستان دارای ۳۰ هتل با ۸۳۸ اتاق و ۲ هزار و ۱۹۹ تخت است که سنندج با هفت هتل به ظرفیت ۷۲۲ تخت، مریوان هفت هتل به ظرفیت ۶۶۳ تخت و بانه با پنج هتل به ظرفیت ۴۸۳ تخت در رده های اول تا سوم از نظر تعداد اماکن اقامتی هستند.
شهرستان های سقز نیز دارای پنج هتل با ۲۱۳ تخت، قروه با سه هتل به ظرفیت ۶۳ تخت، سروآباد با ۲ هتل به ظرفیت ۱۵۰ تخت و دهگلان با یک هتل به ظرفیت ۲۵ تخت است.
ظرفیت مهمانپذیر و مسافرخانه های استان ۲۴ باب با ظرفیت ۷۶۹ است که در این بخش نیز سنندج با ۶ باب و ۲۰۷ تخت، بانه و مریوان هر کدام با پنج باب و ۱۴۶ تخت از نظر تعداد در رده های اول تا سوم هستند، سقز دارای چهار باب با ۱۰۶ تخت، بیجار ۲ باب و ۷۳ تخت و کامیاران و دیواندره نیز هر کدام یک باب و ۳۶ تخت است.
همچنین این استان دارای یک باب هتل آپارتمان با ۵۶ تخت و یک اقامتگاه بومگردی در روستای دولاب سنندج است و باقی ظرفیت تخت های اقامتی استان نیز شامل مهمانسراهای اداره ها و آموزش و پرورش است.
امسال ۱۷۲ مدرسه با یک هزار و ۲۹۸ کلاس درس و اتاق برای اسکان مهمانان فرهنگی در کردستان پیش بینی شده است و ۴۴۴ نفر به عنوان عوامل اجرایی در این مراکز خدمات ارائه می دهند.
اتاق های آماده شده برای مهمانان فرهنگی در سه گروه تعیین شده که در گروه ویژه، ۱۸۲ اتاق با امکانات تخت خواب، تلویزیون، یخچال، فرش و وسایل خواب در داخل اتاق فراهم شده است.
همچنین گروه الف نیز با ۶۰۴ اتاق دارای امکاناتی چون تلویزیون، یخچال، فرش و وسایل خواب در داخل اتاق است و رنج ب با ۵۱۲ اتاق دارای امکانات فرش و وسایل خواب داخل اتاق و یخچال و تلویزیون مشترک است.
۷۳۵۵/۹۱۰۲

انتهای پیام /*


فرهنگی


گردشگری


جاذبه های قروه


نوروز۹۷