اخبار گردشگری

ضرورت فعالیت نوروزی بازار در تبریز ۲۰۱۸

به گزارش ایرنا، هرچند طی سال های اخیر به دلیل حضور گردشگران مختلف داخلی و خارجی در تبریز در تعطیلات نوروزی، اصناف، کسبه و تجار بازار تاریخی این شهر تا حدی برای خودداری از تعطیلی مغازه های خود کوشیده و بر پویایی این مکان تاریخی افزوده اند، اما بسیاری از بازاریان هنوز هم از باز کردن واحدهای تجاری و خدماتی خود در نوروز سرباز می زنند.
براساس برآوردها و تحقیقات مراجع فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی، بیش از ۷۰ درصد مسافران نوروزی و سایر گردشگران داخلی و خارجی نخستین تمایل خود برای بازدید از نقاط تاریخی و فرهنگی تبریز را بازار این شهر معرفی می کنند که این تمایل به دلیل تعطیلی بازار در روزهای اولیه سال، به ناامیدی تبدیل گشته و فرصت طلایی برای معرفی مزیت های فرهنگی، اقتصادی و تجاری این کهن شهر از دست می رود.
با اینکه طی ۶ سال گذشته تصمیم هایی ازسوی مقام های استانی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی برای باز بودن تمام واحدهای بازار تبریز اتخاذ شده، اما نتیجه قابل توجه نداشته و تعطیلی و کسادی آن در تعطیلات نوروزی و بی تحرکی این مکان مهم اقتصادی ضربه ای جبران ناپذیر به صنعت گردشگری منطقه زده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، یکی از تاکیدات تسهیل خدمات سفر نوروز ۹۷ را توجه به این موضوع و تداوم فعالیت های روزانه بازار تاریخی تبریز بیان کرده و گفت: در این زمینه هماهنگی های لازم با معاونت سیاسی و امنیتی استانداری برای فعالیت بازار تبریز در ایام نوروز انجام شده است.
مرتضی آبدار، نوروز ۱۳۹۷ را به دلیل انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی فرصتی تاریخی برای این کهن شهر دانست و اظهار کرد: رویداد تبریز ۲۰۱۸ به واسطه ظرفیت های تاریخی، فرهنگی و هنری این شهر، می تواند نگاهی تازه تر در میان گردشگران را ترسیم کند.
وی، بازار تاریخی و سنتی تبریز را یکی از مهمترین ظرفیت های تاریخی و گردشگری این شهر برشمرد که نقش مهمی در اشاعه فرهنگ اجتماعی و هنری تبریز خواهد داشت.
آبدار ادامه داد: بر این اساس تمهیدات و هماهنگی های لازم جهت فعالیت این مکان تاریخی در ایام نوروز صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان علاوه بر نظارت و ارزیابی تاسیسات گردشگری استان، به عنوان دبیرخانه دائمی ستاد اجرایی خدمات سفر مسئولیت دو کمیته اسکان و نیز کمیته برنامه ریزی آمار را بر عهده دارد، گفت: در ایام نوروز همکاری و تعامل دستگاه های مختلف در اجرای برنامه های ستاد به ویژه رویداد تبریز ۲۰۱۸ بسیار مهم بوده و رضایتمندی گردشگران و مسافران نوروزی را فراهم خواهد کرد.
آبدار افزود: برای تسهیل خدمات گردشگری برای گردشگران خارجی، طی هماهنگی های انجام شده با بانک ملی، توریست کارت های این بانک تا سقف مبلغ ۲۵هزار دلار برای امور جاری و اقتصادی گردشگران خارجی، صادر خواهد شد که این امر می تواند برای بازاریان تبریزی نقطه عطفی در مبادلات تجاری باشد.
به گفته وی، موزه های آذربایجان شرقی در تعطیلات نوروزی در دو نوبت فعالیت می کنند.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز به برگزاری جشن های نوروزگاه در راستای معرفی آیین و سنن اصیل آذربایجان در نوروز ۱۳۹۷ اشاره کرد و گفت: نوروز ۹۷ فرصتی مغتنم برای معرفی فرهنگ و تاریخ اصیل آذربایجان به گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود که بازار تاریخی تبریز در این مسیر نقش ممتاز و محوری دارد.
فرشاد رستمی اظهار کرد: کمیته های اجرایی ستاد خدمات سفر، نظارت بر تاسیسات گردشگری و ارتقای کیفیت دفاتر خدمات سفر، ارائه پکیج های گردشگر ورودی، برگزاری نشست های تخصصی انجمن های فعال در این حوزه، ابلاغ و ارسال دستورالعمل تشکیل دبیرخانه های ستاد خدمات سفر به فرمانداران و برقراری هماهنگی لازم جهت فضاسازی شهری با شهرداری کلانشهر تبریز را جزو اولویت های خود قرار داده است.
وی با تاکید بر برگزاری نشست هایی با بازاریان تبریز برای فعالیت مستمر بازار تاریخی در نوروز سال جدید، اظهار کرد: به عنوان متولی حوزه گردشگری موظفیم بازاریان را نسبت به ارزش و اهمیت تعطیلات نوروزی در ابعاد گردشگری و فرصت طلایی رویداد تبریز ۲۰۱۸ آگاه کنیم که البته فواید و منافع اقتصادی آن نیز قابل کتمان نیست.
رستمی ابراز امیدواری کرد در راستای پیشبرد اهداف خدمات سفر نوروز ۹۷، بازار تاریخی تبریز که جزو آثار ثبت شده در فهرست جهانی یونسکو است، برخلاف سال های گذشته به پربازدیدترین مکان تاریخی استان و حتی کشور در نوروز تبدیل شود که این مهم جز با همکاری و تعامل نزدیک بازاریان با مجموعه های اجرایی محقق نخواهد شد.
به گزارش ایرنا، بازار تبریز بزرگترین و مهمترین بازار سرپوشیده جهان با یک کیلومتر مربع مساحت، متشکل از تیمچه ها، دالان ها، سراها، کاروان سراها، حمام ها، مساجد و مدارس مختلفی است که در سال ۲۰۱۰ در جریان نشست سی و چهارم یونسکو در فهرست میراث تاریخی جهان به ثبت رسید.
زمان ساخت این بنای بی همتا به دوره زندیه می رسد که به جهت قرارگرفتن تبریز بر سر چهارراه جاده ابریشم و گذر روزانه هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بود.
این اثر ممتاز تاریخی در سال ۱۳۵۴ شمسی با شماره ۱۰۹۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
گزارش: سیدیحیی مرتضائی ** انتشار: رستگار
۳۰۳۸/۶۱۸۳

انتهای پیام /*


فرهنگی


گردشگری


تبریز ۲۰۱۸


تعطیلی بازار