اخبار گردشگری

شغل هایی که از دست می رود/بحران هتلداری در بانه

به گزارش خبرنگار ایرنا، کاهش مسافر در کنار گسترش زیرساخت ها، افزایش تعداد هتل ها، مهمانپذیرها و مسافرخانه ها موجب ضرردهی این اماکن شده است.
رئیس جامعه هتلداران بانه می گوید: دولت باید پشتیبانی کند تا هتل ها، مهمانپذیرها و مسافرخانه ها که با هزینه شخصی ایجاد شده اند، بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
محمد صالح پور با بیان اینکه معافیت مالیاتی یک سال هتل من برابر با هزینه ۲ ترم فرزند دانشجویم است، افزود: در کنار هتل ها و اماکن اقامتی مجاز، خانه های مسافر در حال گسترش فعالیت هستند که باید ساماندهی شوند.
وی اظهار کرد: چرا شرکتی که مجری خانه های استیجاری است وابسته به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و چرا باید این اداره خود بدنبال کسب درآمد باشد.
صالح پور که مسئولیت هتل سامان بانه را بر عهده دارد و خود و پسرش تنها کارکنان این هتل هستند، می گوید: میزان مسافر نسبت به سال های گذشته کاهش یافته و در این شرایط باید میراث فرهنگی بیشتر از هتل ها، مسافرخانه ها و مهمانپذیرها حمایت کند.
وی مشکل اصلی هتلداران را اجاره دادن مدارس به مسافران دانست و یادآور شد: مدارسی که برای اسکان فرهنگیان در نظر گرفته شده بود امروز در اختیار همه مسافران قرار می گیرد.
وی با انتقاد از اسکان مسافر در پارک ها نیز گفت: مسافر باید منبع درآمدی برای شهر باشد وقتی در پارک اسکان داده می شود ایجاد زحمتی برای ماموران انتظامی و کارکنان شهرداری ها است و هیچ منفعتی برای شهر ندارد.
رئیس هتل هاله بانه هم سطح اشغال تخت هتل ها در این شهر طی ۶ ماهه دوم سال را حدود پنج درصد اعلام کرد و گفت: سطح اشغال زیر ۵۰ درصد قابل قبول نیست و فعالیت هتل را از توجیه خارج می کند.
هیوا امینی افزود: ادارات دولتی مهمانسراهایی در بانه می سازند و هزینه های ساخت و نگهداری سالیانه این ساختمان ها را که بیش از اسکان مهمان ها در هتل است را تقبل می کنند که هم موجب کاهش مسافر هتل ها، مهمانذیرها و مسافرخانه ها می شود و هم هزینه ای اضافه بر دولت تحمیل می کند.
وی با اشاره به اینکه در شهرهای دیگر چنین مهمانسراهایی دیده نمی شود، اضافه کرد: حاضریم برای اسکان مسافران و مهمانان ادارات دولتی در هتل ها تخفیف ویژه در نظر بگیریم.
امنیی با اشاره به هزینه ایجاد هر شغل برای دولت یادآور شد: با توجه به اینکه وجود این مهمانسراها بر اشتغالزایی هتل ها تاثیر می گذارد از استاندار کردستان می خواهیم دستور تعطیلی مهمانسراهای ادارات را صادر کنند.
وی با بیان اینکه در شان مسافر نیست که در شرایط سخت در مدارس شب را بگذراند، افزود: خانه های استیجاری هم که فقط در بانه فعال است مشکلی برای هتلداران شده و از طرفی بدلیل عدم نظارت به معضلی اجتماعی تبدیل شده است.
وی می گوید: در سال ۸۸ که بستر و زیرساخت کنونی در این شهر وجود نداشت تصمیم به فعال کردن خانه های استیجاری گرفته شد اما امروز با اضافه شدن هتل ها، مهمانپذیرها و مسافرخانه ها فعالیت این خانه ها ضرورتی ندارد.
رئیس هتل هاله بانه افزود: بعد از یکسال پیگیری، مصوبه ای مبنی بر غیرقانونی اعلام شدن خانه های استیجاری تصویب شد اما تاکنون اجرایی نشده است.
امینی گفت: در اردیبهشت سال گذشته که هتل هاله افتتاح شد ۱۱۰ پرسنل در آن مشغول بکار بودند که امروز این تعداد به ۴۲ نفر رسیده است.
وی با اشاره به تعطیلی سه مهمانپذیر در سال جاری در بانه تاکید کرد: ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلاتی که دریافت کرده بودیم اکنون به ۳۷۰ میلیارد ریال رسیده و اگر دولت حمایت نکند این هتل هم بدلیل کمبود مسافر و ناتوانی در تامین هزینه ها و پرداخت اقساط بانک تعطیل می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان هم شرایط موجود هتل ها و مهمانپذیرهای بانه را ناشی از دلایل مختلف دانست و گفت: کاهش مسافران به بانه یکی از مشکلات هتل داران است.
محسن علوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خانه مسافر که امروز بر کاهش مسافران هتل ها تاثیر گذاشته در زمان اوج سفرها به بانه فعال شدند و دیگر مجوزی برای این خانه ها صادر نمی کنیم.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای ۹۵ هیچ مجوزی برای خانه های استیجاری داده نشده است، اظهار کرد: همه خانه های استیجاری در بانه اکنون به صورت غیر قانونی فعالیت می کنند که برای جلوگیری از آنها اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به تنهایی نمی تواند کاری کند و نیاز به اقدام قاطع مجموعه مدیریتی در بانه است.
علوی در رابطه با شرایط هتل پنج ستاره هاله هم گفت: با توجه به اینکه مسافرانی که به بانه سفر می کنند گردشگر تجاری محسوب می شوند بدنبال ارزانترین محل برای ساکن شدن هستند و بنابراین ساخت هتل پنج ستاره در بانه توجیه نداشت.
به گفته وی، تا جای که امکان داشت برای این هتل تسهیلات بانکی گرفته شده ضمن اینکه مقرر شد در صورت تامین اعتبار، یارانه تسهیلات هم به این هتل پرداخت شود.
وی اظهار کرد: این هتل توجه کمی به مدیریت منسجم و تبلیغات داشت اما مدتی است که فعالیت های لازم را در این حوزه انجام داده و از حالت سنتی خارج شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان هم با اشاره به اینکه تدابیری که در گذشته برای پذیرش مسافران اندیشیده شده است مناسب شرایط امروز نیست، گفت: اکنون که زیرساخت ها در بانه بهتر شده باید رویه گذشته تغییر کند.
حسین فیروزی افزود: نیاز به حمایت از بخش خصوصی وجود دارد و باید طوری برنامه ریزی کرد که این بخش بتواند به فعالیت خود در این حوزه ادامه دهد.
اکنون هشت هتل و هفت مهمانپذیر با ظرفیت هزار و ۱۰۰ تخت در شهر بانه فعالیت می کند که به نظر می رسد اگر شرایط به همین شکل ادامه یابد، بیشتر آنها تعطیل شود.
در شرایطی که امروز ایجاد یک شغل هم کار بزرگ و پرهزینه ای است مطمئنا حفظ شغلی که با هزینه های کمتر ایجاد شده امکانپذیر و کار مهمتر و ضروری تری است.
خبرنگار: امید بهمنی**انتشار: مجید سلیمانی
۶۱۰۸/۹۱۰۲

انتهای پیام /*


فرهنگی


هتلداری


اشتغالزایی


میراث فرهنگی