اخبار گردشگری

اعطای نشان ملی مرغوبیت به۱۱اثرصنایع دستی کردستان

سید محسن علوی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه داوری برنامه نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی از سال ۱۳۸۶ شروع شد و تاکنون چهار دوره آن برگزار شده است، اظهار کرد: در دوره های اول تا سوم ۱۱۷ اثر موفق به کسب این نشان شده بودند و در دوره چهارم نیز ۱۱ اثر از ۹ هنرمند موفق به دریافت این نشان شدند.
به گفته وی، امسال در دوره چهارم این داوری آثار محمد فرید اسماعیلی و رضا بابا خانی در بخش نازک کاری، اثر احمد آیینی در بخش ساز سازی، ۲ اثر از فرناز بالداری، الهام یاراحمدی با یک اثر و منور توانا با ۲ اثر در بخش گلیم (پرده ای ماهی در هم کلاه فرنگ و رومیزی)، اثر زاهد نعیمیان در بخش چاقو سازی، اثر یاقوت فرید نصری در بخش زیورآلات سنتی و اثر مولود خسبی در بخش گیوه بافی (کلاش مردانه) حائر نشان ملی شدند.
علوی افزود: داوران این دبیرخانه، آثار هنرمندان را از لحاظ مرغوبیت، اصالت، نوآوری در طرح و اجرا، قابلیت حضور در بازارهای ملی و بین المللی، سازگاری با محیط زیست و قوانین جاری کشور مورد بررسی و داوری قرار دادند و دارا بودن این شرایط دال بر منحصربفرد بودن این آثار ارزشمند دارد.
وی ضمن دعوت هنرمندان برای حضور در دوره های بعدی این داوری ها تاکید کرد: آثار هنرمندانی که موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت کالای صنایع دستی می شوند پس از بررسی به یک کمیته داوری جهت دریافت نشان بین المللی یونسکو (مهر اصالت) ارسال می شود که امیدواریم این ۱۱ اثر نیز بتوانند علاوه بر نشان ملی، نشان بین المللی نیز دریافت کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: تاکنون ۱۲۸ اثر هنرمندان صنایع دستی کردستان توانسته اند برای آثار خود نشان مرغوبیت کالا دریافت کنند که این نشان ها در ۱۳ رشته زیورآلات سنتی، گلیم بافی، باقته های سنتی، نازک کاری، نساجی سنتی، شالبافی، کلاش بافی، سازسازی سنتی، صنایع چوب، منبت کاری، خراطی، سراجی سنتی و چاقوسازی است.
علوی یادآور شد: بیشتر این رشته ها حرفه های بومی استان هستند و در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده اند البته در بین این آثار کلاش بافی در فهرست صنایع دستی جهان در سازمان فرهنگی – آموزشی یونسکو نیز به ثبت رسیده است.
وی همچنین از دریافت مهر اصالت یونسکو برای هشت اثر صنایع دستی استان کردستان خبر داد و افزود: این نشان مهر اصالت در داوری سال های ۲۰۰۸، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ به آثار هنرمندان استان اعطا شد.
وی اضافه کرد: آثار سوسن سفاحی و شهلا زارعی در رشته گلیم بافی، اثار کافیه اخگر و محمد محمدی نورهدر رشته کلاش بافی، آثار محمد فرید اسماعیلی با ۲ اثر و حسام حیدری در رشته نازک کاری و صلاح الدین منبری در رشته شالبافی آثاری هستند که توانسته مهر اصالت یونسکو را دریافت کنند.
به گزارش ایرنا، هم اکنون هنرمندان استان کردستان در نزدیک به ۵۰ رشته فعالیت دارند که ۲۱ مورد از این رشته ها صنایع دستی بومی فعال استان است.
اکنون بیش از ۴۰ هزار نفر از هنرمندان کردستان در ۴۵ رشته فعال صنایع دستی بومی و غیر بومی فعالیت می کنند که ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد در سامانه معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارای شناسه فعالیت هستند که از این تعداد، سه هزار و ۶۰۰ نفر بیمه تامین اجتماعی دارند.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۱۹ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است و هم اکنون ۸۲۸ مورد از این تعداد شامل ۷۶۳ اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، ۴۹ مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.
خبرنگار: حسن حسین زاده**انتشار: مجید سلیمانی
۳۰۳۴/۹۱۰۲

انتهای پیام /*


فرهنگی


صنایع دستی و میراث فرهنگی


طرح اصالت


نشان ملی