اخبار گردشگری

پایان فصل هفتم کاوش شهر باستانی جرجان و کشف گور دسته جمعی

امیرعلی گلچشمه روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: فصل هفتم کاوش های شهر باستانی جرجان که از یک ماه قبل توسط یک گروه باستان شناسی به مدیریت محمد مرتضایی آغاز شده بود، پایان یافت.
وی افزود: دراین مرحله از کاوش علاوه بر این گور دسته جمعی، بقایای دو کارگاه سفالگری به همراه مواد مصرفی در این کارگاه ها نیز پیدا شده است.
گلچشمه با بیان اینکه گور دسته جمعی بر فراز این دو کارگاه کشف شده است، اضافه کرد: احتمال اینکه این افراد بر اثر حمله مغول یا بیماری سل فوت کرده باشند، زیاد است و البته مطالعات انسان شناسی و ژنتیک نیز انجام و نتایج آن اعلام می شود.
وی تصریح کرد: مرحله هشتم کاوش های شهر تاریخی جرجان قرار است سال آینده برگزار شود و احتمال دارد یک گروه فرانسوی نیز برای انجام تحقیقات به این شهر سفر کنند.
به گزارش ایرنا، از سال ۸۰ تا ۸۵، پنج فصل از کاوش های باستان شناسی و فصل ششم آن نیزدر سال ۹۵ در جرجان انجام شده و بنا به گفته سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گنبدکاووس، کشف سکه هایی که در مناطق مختلف کشور ضرب شده و گویای وجود مراودات تجاری این شهر با مناطق مختلف کشوراست، کوزه، سفال و شیشه از جمله یافته های کاوش های انجام شده در شهر باستانی جرجان است.
شهر باستانی جرجان که در جنوب غربی شهر امروزی گنبدکاووس قرار دارد، یکی از بلاد معتبر در دوره های سامانیان، آل زیار و سلجوقیان بوده که براثر حمله مغول در ۶۱۷ هجری قمری از بین رفته است.
این شهر بر روی ویرانه شهری از دوران پارتی و ساسانی با وسعتی در حدود ۱۵۰۰ هکتار ساخته شده و از لحاظ معماری شهرسازی بسیار پیشرفته بوده است؛ وجود کارگاه های سفالگری و شیشه سازی، سیستم فاضلاب شهری و بازار تجارتی از دیگر شاخصه های این شهر می باشد که تاکنون در کاوش های باستانی شناسی کشف شده است.
وسعت باقی مانده شهر باستانی جرجان هم اکنون حدود ۲۵۰ هکتار است که توسط یک تیم از میراث فرهنگی حفاظت می شود.
شهرستان گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.
۱۸۶۰/۳۰۳۹/
خبرنگار : علی لکزانوری ** انتشار دهنده: تاج محمد شیری

انتهای پیام /*


فرهنگی


میراث فرهنگی


کاوش های جرجان


گنبدکاووس