اخبار گردشگری

استاندار: پنج میلیارد ریال برای ادامه کاوش باستان شناسی در میدان امام همدان اختصاص یافت

محمد ناصر نیکبخت روز یکشنبه در حاشیه بازدید از محوطه کاوش های میدان امام خمینی (ره) شهر همدان، افزود: امروز معترضیم که زمان طاغوت اجرای برخی طرح ها در این منطقه موجب شده که به پاره ای از آثار تاریخی و باستانی آسیب وارد شود؛ پس تا می توانیم اکتشاف را ادامه می دهیم تا زمانی که متخصصان علام کنند که ضرورت ندارد و به خاک بکر رسیدیم.
وی بیان کرد: نباید عملکرد ها به گونه ای باشد که طرح کاوش در این نقطه نیمه کاره رها شود و در آینده بگوییم ای کاش کاوش ها را ادامه می دادیم.
استاندار همدان با بیان اینکه در صورت نتیجه بخش بودن کاوش ها، طرح احداث موزه در ابن منطقه عملیاتی می شود، افزود: باید از فرصت ایجاد شده استفاده کرد و این کار را انجام دهیم تا نمادی زیبا و در خور شان برای شهر همدان ایجاد شود.
وی به پرداخت دستمزد کاوشگران تاکید و اضافه کرد: باید هرچه سریعتر دستمزد کاوشگران پرداخت و تا پیش از بارش برف برای اجرای کاوش ها، فضای سرپوشیده طراحی شود.

***توهین کنندگان به خبرنگاران عذر خواهی کنند
استاندار همدان همچنین معاون عمرانی را مسئول پیگیری آنچه که توهین به خبرنگاران استان عنوان شده است، معرفی کرد و افزود: در صورت توهین باید عذرخواهی صورت گیرد و موضوع را پیگیری و بررسی کنند.
وی همچنین در برخورد با پیمانکاری که چندی پیش در برخورد با خبرنگاران به آنها توهین کرده بود، وی را ملزم به عذرخواهی از خبرنگاران دانست.

***اجلاس گردشگری ۲۰۱۸ فرصتی بی نظیر برای همدان
استاندار همدان همچنین با اشاره به اهمیت موضوع گردشگری برای اقتصاد استان، افزود: انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال ۲۰۱۸ و برگزاری اجلاسی به همین منظور در استان، فرصتی برای این خطه و کشورمان ایران است.
وی اضافه کرد: در همین چارچوب تلاش داریم که اجلاس به بهترین نحو برگزار شود و معاونت عمرانی و همه دستگاه های ذیربط با تمام توان فعالیت می کنند.
نیکبخت بیان کرد: کشفیات میدان امام خمینی(ره) گوشه کوچکی از داشته های همدان است و همه تلاش این است که آنچه را که داریم به طور علمی و فنی پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه همدان ۵۰۰ سال پایتخت امپراطوری ایران بوده است، افزود: سعی بر این است که نتایج کاوش ها تا زمان برگزاری اجلاس گردشگری ۲۰۱۸ به نتایج مطلوبی برسد.
وی اظهار کرد: همدان از نظر آب و هوا، طبیعت و آثار و ابنیه تاریخی در همه ادوار اهمیت داشته است و باید تلاش شود که این ارزش ها در صنعت گردشگری به کار گرفته شود.
گفتنی است؛ اواخر مهرماه امسال در جریان احداث پیاده راه میدان امام خمینی(ره) همدان و در حین خاک برداری برای اصلاح تاسیسات زیرساختی برق، یک سرستون سنگی کشف شد که کارشناسان پس از بررسی قدمت آن را به دوران ایلخانیان نسبت دادند.
همچنین در مهرماه امسال در محدوده گنبد علویان در کوچه جراحان شهر همدان در حین خاکبرداری برای اصلاح شبکه های آب در عمق ۳٫۲۰ متری از سطح معبر، یک تابوت سنگی به طول حدود ۲ متر، عرض ۸۰ سانتی متر و به ارتفاع ۵۰ سانتی متر کشف شد که نتایج کاوش و بررسی از محتویات این تابوت نشان از وجود ۲ اسکلت دارد که در مطالعات اولیه بر روی اسکلت‌ های به ‌دست آمده مشخص شد یکی از اسکلت‌ها مربوط به مرد و دیگری مربوط به یک زن است.
در این تابوت سنگی نشانه هایی از اسکلت یک زن و یک مرد یافت شد که قدمت آن به دوره اشکانیان باز می گردد و این نتایج نشان از آن دارد که در دوران تاریخی و به خصوص در دوران اشکانیان (بیش از ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد) ایرانیان دارای فرهنگ تدفین خانوادگی بوده و ارزش و احترام زیادی برای زنان قائل بودند.
۷۵۲۳/۲۰۹۰
خبرنگار: مرضیه بختیاری**انتشار دهنده: سعید زارع کندجانی

انتهای پیام /*


اجتماعی


میراث فرهنگی


کاوش در همدان


باستان شناسی