اخبار گردشگری

حجاج اندونزی از مسیر ایران به حج بروند

به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، علی‌اصغر مونسان در دیدار سفیر اندونزی در تهران با بیان اینکه روابط خوب دو کشور ایران و اندونزی از قدیم وجود داشته افزود: با توجه به جمعیت و پتانسیل‌های موجود در ایران و اندونزی، و جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و… ایران حجم گردشگری که بین دو کشور مبادله می‌شود کم است و باید با اقدامات و برنامه‌های مشترک این میزان را افزایش داد.
معاون رئیس‌جمهوری تصریح کرد: ابتدا کمیته‌های فنی گردشگری بین دو کشور فعال شود. هچنین باید برنامه‌های فرهنگی متنوعی را برای معرفی دو کشور تدارک ببینیم، برگزاری شب‌ها و هفته‌های فرهنگی اندونزی در ایران و شب‌ها و هفته‌های فرهنگی ایران در اندونزی می‌تواند یکی از این برنامه‌ها باشد.

** ایران و اندونزی قرابت‌های فرهنگی زیادی دارند
سفیر اندونزی در ایران نیز در این جلسه با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه و کارگاه‌های صنایع‌دستی دایر سازمان میراث‌ فرهنگی گفت: امیدوارم بتوانیم درباره ارتقای روابط به‌ ویژه در حوزه گردشگری بیشتر صحبت کنیم. علاوه‌ بر این در زمینه صنایع‌دستی نیز می‌توانیم همکاری‌های خوبی داشته باشیم.
اوکتاوین علیمودین افزود: طبق توافق‌‌هایی که با هواپیمایی ماهان انجام شده پرواز مستقیم ایران – اندونزی برقرار شده است، این مسئله ظرفیت خوبی را برای افزایش گردشگران بین دو کشور ایجاد کرده است، می‌توانیم از این ظرفیت برای توسعه روابط گردشگری استفاده کنیم تا پروازهای مستقیم به‌صورت مرتبط انجام شود.
سفیر اندونزی در ایران با بیان اینکه پس از دایر شدن این پروازها تعداد گردشگران بین دو کشور افزایش داشته، تصریح کرد: سال گذشته ۸۳۰۰ گردشگر ایرانی به اندونزی سفر کرده بودند اما امسال این میزان به ۱۳ هزار نفر رسید. تعداد گردشگران و تورهای اندونزی به ایران نیز افزایش چشمگیری داشته به ‌نحوی که هر هفته شاهد مهمان‌ها و هیئت‌هایی از اندونزی هستیم که به ایران سفر می‌کنند.
وی با اشاره به رویداد «تبریز ۲۰۱۸» گفت: مطمئنا این رویداد منجر به افزایش تعداد گردشگران اندونزی ورودی به ایران می‌شود و می‌توان از این ظرفیت برای توسعه روابط‌ گردشگری بین دو کشور بهره برد.
علیمودین تأکید کرد: ما نیز در نمایشگاه‌ها و رویدادی مختلفی که در ایران برگزار می‌‌شود شرکت می‌کنیم تا فرهنگ و هنر کشور خود معرفی کنیم، این اقدامات می‌تواند راهی برای توسعه بیشتری روابط بین دو کشور به‌ویژه در حوزه گردشگری، صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی باشد.
وی افزود: مراسمی شبیه عاشورا در اندونزی داریم که دیدن این مراسم می‌تواند برای مردم ایران جالب باشد، در نتیجه می‌توان گردشگران مذهبی بیشتری را تبادل کرد. همچنین تعدادی از آلات موسیقی ایرانی بسیار شبیه سازهای اندونزی است. همه این مسائل نشان می‌دهد اگر چه که ایران و اندونزی از نظر مسافت از هم دور هستند اما قرابت‌های فرهنگی زیادی دارند.
سفیر اندونزی در ایران با اشاره به ظرفیت‌های صنایع‌دستی ایرانی گفت: می‌توانیم همکاری خوبی در زمینه زیورآلات و گوهرسنگ‌های ایرانی با یکدیگر داشته باشیم. در اندونزی شورایی تحت عنوان شورای صنایع‌دستی نوگرا و خلاقانه که می‌توانیم آن شورا را نیز برای توسعه روابط در حوزه صنایع‌دستی دخیل کنیم. می‌توانیم در زمینه توسعه صنایع‌دستی با همدیگر همکاری‌هایی داشته باشیم و دانسته‌ها و تکنولوژی هم استفاده کنیم.
وی با اشاره به حج عمره گفت: حج عمره فرصت‌های بسیار زیادی برای توسعه گردشگری مذهبی ایجاد می‌کند، درنتیجه می‌توان از طرفیت گردشگران اندونزی که قصد انجام حج عمره دارند استفاده کرد. البته گردشگری مذهبی اندونزی ابعاد دیگری را هم شامل می‌شود. به‌عنوان مثال برای میلاد رسول اکرم(ص) تعدادی از گردشگران اندوزی برای زیارت به ایران و شهرهای مشهد و قم می‌آیند.
علیمودین با اشاره به ظرفیت‌های مشترک فرهنگی، و مذهبی و آداب و رسوم مشترک بین ایران و اندونزی بیان کرد: می‌توان از این مسئله برای توسعه میزان گردشگران مذهبی استفاده کرد. همچنین با تشویق سرمایه‌گذاران اندونزی می‌توان بحث توسعه زیرساخت‌های گردشگری در ایران را به‌ نحو احسن دنبال کرد. از طرفی باید بر توسعه رستوران‌ها و فروشگاه‌های ایرانی در اندونزی نیز توجه داشت.

** ایران می‌تواند الگوی خوبی برای توسعه گردشگری حلال برای سایر کشورها باشد
معاون گردشگری سازمان میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز در این جلسه گفت: باید کمک کنیم که تورهای ترکیبی بیشتری توسعه داده شود. همچنین باید از طریق همکاری، ظرفیت‌ها و جاذبه‌های ایران را در هواپیماها و پروازهای اندونزی را معرفی کرد.
محمد محب‌خدایی همچنین خواستار حضور و نقش جدی‌تر اندونزی در نمایشگاه گردشگری تهران شد و بر لزوم توجه به کمیته‌های فنی گردشگری دو طرف و برگزاری منظم جلسات کمیته فنی تأکید کرد.
محب‌خدایی با اشاره به توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی گفت: ما برنامه‌های جدی‌ برای گردشگری حلال داریم. با توجه به اینکه پایه گردشگری ایران، گردشگری حلال است، ایران می‌تواند الگوی خوبی برای توسعه گردشگری حلال برای سایر کشورها باشد.
سفیر اندونزی در ایران نیز گفت: ایران و اندونزی می‌توانند در حوزه گردشگری حلال و بوم‌گردی همکاری‌های مشترکی داشته باشند. البته ایران در زمینه بوم‌گردی بسیار قوی است زیرا ظرفیت‌هیا منحصربه‌فردی دارد. به‌عنوان مثال گردشگران می‌توانند در سفر به شهرهای مختلف ایران، هم کویر و هم برف را در کمترین مسافت تجربه کنند و می‌توان در یک تور گردشگران می‌توانند سه نوع آب‌وهوا را در ایران تجربه کنند.
وی با اشاره به قرابت‌های ایران و اندونزی در حوزه صنایع‌دستی گفت: ایران و اندونزی در زمینه مد و تولید لباس‌های اسلامی نیز می‌توانند همکاری خوبی داشته باشند. همچنین علاوه‌بر برگزاری نمایشگاه مد و زیبایی اسلامی می‌توان از برگزاری نمایشگاه‌ها و فستیوال‌های غذای حلال نیز برای توسعه گردشگری حلال بین دو شکور استفاده کرد.

** توسعه سرمایه‌گذاری مشترک بین دو کشور
معاون سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز در این جلسه گفت: می‌توان از فرصت حج برای توسعه روابط استفاده کرد. می‌توان از شیراز، اصفهان و تهران که دارای فرودگاه بین‌‌المللی است برای جذب حجاج اندونزی‌ استفاده کرد تا آن‌ها بعد از چند روز اقامت در ایران به حج بروند.
سعید اوحدی با اشاره به کمبود زیرساخت‌های گردشگر در شهرهای پرگردشگر مانند اصفهان افزود: با توسعه سرمایه‌گذاری مشترک بین دو کشور می‌توان فرصت‌های سرمایه‌گذاری خوبی را ایجاد کرد تا زیرساخت‌های گردشگری را توسعه داد.
فراهنگ ** ۳۰۷۹ ** دریافت: علی اسدی * انتشار: امید غیاثوند

انتهای پیام /*


فرهنگی


سازمان میراث فرهنگی


صنایع دستی و گردشگری


ایران و اندونزی


علی اصغر مونسان