اخبار گردشگری

استاندار گلستان: عملکرد شورای آموزش وپرورش خروجی محور باشد

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ سید مناف هاشمی روز سه شنبه در نشست شورای آموزش و پرورش استان ، اظهار کرد: باید شرایط تحصیل برای تمامی کودکان حتی فرزندان اتباع بیگانه را فراهم کنیم.
وی اضافه کرد: مهمترین سرمایه استان، سرمایه انسانی است و آماده سازی این سرمایه نیازمند توجه به آموزش و پرورش است.
استاندار گلستان افزود که باید فعالیت و اقدامات شورا هدفمند و در جهت رشد کمی و کیفی و اثرگذاری این نهاد و تربیت نیروی انسانی توانمند باشد.
هاشمی اضافه کرد: استفاده از ظرفیت های سرمایه گذاری در حوزه تاسیس مدارس غیرانتفاعی می تواند برخی مشکلات مربوط به مدارس فرسوده را مرتفع سازد و دراین بخش ها باید از سرمایه گذاران با ارائه وام لازم حمایت شود.
وی گفت: پیگیری تبدیل فضاهای آموزشی به احسن با مشارکت گرفتن از شهرداریها، جذب و همکاری نیکوکاران در تکمیل واحدهای آموزشی ناتمام و استفاده بیشتر از ظرفیت بخش خصوصی در آموزش از دیگر موضوعات مد نظر است.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان نیز با بیان اینکه ۵۶ درصد مدارس استان تخریبی با نیازمند بهسازی است، از خیرین خواست که در جهت رفع این آسیب و کمک به تامین فضای آموزشی مطلوب برای دانش آموزان همکاری کنند.
محمدرضا وطنی افزود: گلستان از لحاظ وضعیت ساخت و ساز فضاهای آموزشی در میان استانهای کشور رتبه ۱۷ و از لحاظ عمومی رتبه نهم را دارد.
به گفته وی؛ اکنون در مدارس استان ۳۲۶ هزار و۸۵۹ نفر دانش آموز مشغول تحصیل هستند که ۲۰۱ هزار و ۵۸۱ نفر در مقطع ابتدایی، ۷۵ هزار و ۷۷۶ نفر متوسطه اول، ۴۷ هزار و ۷۰۷ نفر در متوسطه دوم و یکهزار و ۷۹۵ نفر دانش آموزان مشغول به تحصیل در واحدهای آموزشی زیر پوشش آموزش و پرورش استثنایی هستند.
وی افزود: از جمعیت دانش آموزی استان ۴۸٫۵ درصد را دختران تشکیل می دهند.
وطنی اضافه کرد که تعلیم و تربیت این دانش آموزان برعهده ۱۹ هزار و ۸۹۰ نفر فرهنگی است که ۱۰ هزار و ۴۴۳ نفر آنان را معلمان مرد تشکیل می دهند.
به گفته وی؛ مدرک تحصیلی ۱۹٫۴۹ معلمان استان فوق لیسانس و بالاتر، ۶۰٫۷۹ درصد کارشناسی، ۱۲٫۵ درصد فوق دیپلم و حدود هشت درصد دیپلم و کمتر از آن است.
مدیر کل آموزش و پرورش گلستان افزود: هدف گذاری در گرایش دانش آموزان به تحصیل درهنرستان های استان سال قبل ۵۰ درصد پیش بینی شده بود که ۳۸درصد محقق شد و امسال این رقم دو درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه هدایت تحصیلی دانش آموزان نیازمند کمک بخش های مختلف است، گفت: آموزش و پرورش از نیازهای بخش های مختلف جامعه آگاه نبوده ولازم است دستگاه های مرتبط، این مجموعه را در هدایت تحصیلی دانش آموزان متناسب با نیاز جامعه همراهی کنند.
به گفته وی؛ اکنون ۶۰ درصد دانش آموزان مقطع متوسطه دوم استان به سمت تحصیل در دوره های نظری هدایت می شوند.
وی تصریح کرد که آموزش و پرورش تلاش می کند تا تحصیل ۴۰ درصد دانش‌آموزان در رشته‎های کاردانش و فنی و حرفه‎ای سوق داده شود.
وطنی با بیان اینکه نشست هایی نیز با مسئولان و کارشناسان دستگاه های مرتبط برای هدایت تحصیلی دانش آموزان متناسب با نیازهای شغلی جامعه برگزار شد، یادآور شد: دراین نشست‎ها قرار شد که دستگاه‎های اجرایی استان، نیازمندی‎ها را اعلام تا در هدایت تحصیلی دانش‎آموزان مد نظر قرار گیرد.
مدیر کل آموزش و پرورش گلستان تعداد هنرجویان هنرستان های استان را هم اینک ۱۳ هزار و ۶۰۷ نفر اعلام کرد که در ۱۱۵ هنرستان با ۷۸۵ کلاس درس تحصیل می کنند.
در این نشست روسای صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جهادکشاورزی، مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فنی و حرفه ای نیز در خصوص هدایت تحصیلی دانش آموزان متناسب با نیازهای شغلی استان مطالبی بیان کردند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان گفت: ۷۰ هزار و ۹۴۲ نفر آمار بیکاران استان است که ۴۰ درصد آن دانش آموختگان دانشگاهی هستند و دلیل اصلی بیکاری آنان نداشتن مهارت است.
سعید مازندرانی افزود: تفاهم‎نامه‎ای با وزارت آموزش و پرورش بسته شده که به توسعه تحصیل در رشته‎های مهارت‌ محور وهدایت صحیح تحصیلی دانش آموزان کمک می‌کند.
حسینقلی قوانلو رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان هم گفت: هدایت تحصیلی نیازمند فرهنگ ‎سازی و افزایش اطلاعات خانواده ها بوده تا این هدایت به شیوه صحیح و در راستای مهارت آموزی انجام گیرد.
به گفته وی؛ بیشترین درصد بیکاران شامل دانش آموختگان دانشگاهی بوده و کمترین آمارها مربوط به سطح تحصیلی دیپلم‎است.
مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گلستان نیز گفت که در راستای کمک به بخش گردشگری و ایجاد اشتغال می توان رشته های تحصیلی حوزه هتل‎داری را در مدارس استان فعال و دانش‌آموزان در این مسیر تربیت شوند.
ابراهیم کریمی؛ ظرفیت صنایع‌دستی را از دیگر بخش های اشتغالزا بیان کرد که باید سرمایه گذاری لازم صورت گیرد و افزود: این اداره کل در جهت آموزش رشته های مختلف صنایع دستی و تحصیل دانش آموزان در این بخش ها با آموزش و پرورش همکاری می کند.
مختار مهاجر رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان نیز با بیان اینکه ۷۵ درصد از ۲۱۷ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی استان، بی‎سواد و کم سواد هستند، گفت: با توجه به سیاست‎های بخش کشاورزی که به سمت ایجاد گلخانه، پرورش گیاهان دارویی و پرورش محصولات در سیستم‎های بسته است، باید آموزش‎های فنی و حرفه‎ای به این سمت سوق داده شود.
وی افزود که ۷ هزار دانش آموخته رشته‎های کشاورزی در استان داریم که با توجه به نداشتن مهارت، درصد کمی در این بخش بکارگیری شده اند.
مهاجر پیشنهاد کرد که در یک زمان‌بندی ۵ ساله ۱۰۰ هزار نفر دانش آموخته بخش کشاورزی مهارت های مورد نیاز این بخش را فراگرفته تا جایگاه استان در حوزه کشاورزی حفظ شود.
۶۲۰۴/۱۶۴۸
خبرنگار: علی اصغر تیموریان ** انتشار: پری سالارنیا

انتهای پیام /*


فرهنگی


شورای آموزش و پرورش


استاندار


گلستان