اخبار گردشگری

۸۴۰ میلیون ریال برای مرمت و بازسازی قلعه پرتغالی های چابهار هزینه می شود

عبدالحمید بلوچ زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بازسازی و مرمت قلعه پرتغالی ها و ۲ اثر تاریخی و باستانی چابهار شامل ساختمان پست و ساختمان قدیم پست در حال انجام است.
وی ادامه داد: مرمت این سه اثر تاریخی و باستانی شهرستان چابهار ۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند
وی افزود: قلعه پرتغالی ها بر فراز تپه ای مشرف به خلیج چابهار و در یک کیلومتری روستا و بندر صیادی تیس واقع شده است.
وی بیان کرد: این بنای تاریخی دارای چهار برج نیمه مدور است که کاملا دفاع از قلعه را ممکن ساخته و با ۱۵ متر ارتفاع علاوه بر دیده بانی در مواقع طوفان به عنوان چراغ دریایی عمل می کرد و وظیفه هدایت کشتی ها را عهده دار بوده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار گفت: قلعه پرتغالی ها مرداد ماه سال ۱۳۵۴ به شماره ۵۵۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
بلوچ زاده اظهار داشت: ساختمان قدیم گمرک چابهار در ضلع غربی بازار قدیم این شهر قرار گرفته و بنای آن آجری، پوشش سقفی آن چوب، تخته و در قسمت دیوارهای آن از سنگ کپراک استفاده شده است.
وی ادامه داد: این بنای ارزشمند در ۲ طبقه اجرا شده و در سال ۱۳۸۳ به شماره ثبتی ۱۱۴۷۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی بیان کرد: ساختمان پست و تلگرافخانه چابهار به منظور رونق دریانوردی، تجارت و ایجاد ارتباط میان هند، گوادر، چابهار، جاسک و بندرعباس توسط مجریان خط تلگراف در سال ۱۸۶۷ میلادی آغاز شده است.
وی گفت: با توجه به کتیبه سنگی موجود در قسمت جلوی ساختمان زمان ساخت آن به سال ۱۸۶۹ میلادی برابر با ۱۲۴۸ هجری شمسی در زمان نفوذ پرتغالی ها باز می گردد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار گفت: تا چند سال پیش اداره پست شهرستان چابهار در این ساختمان مستقر بوده و در ۱۸ شهریور سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
بلوچ زاده اظهار داشت: ساختمان پست دارای پنج مجموعه است که ساختمان اصلی آن در بافت جنوبی شهر حاشیه شرقی خیابان مولوی و روبروی مهمان سرای کشتیرانی نبش خیابان اصلی و چهار ساختمان دیگر آن اطراف ساختمان اصلی که هم اکنون در محدوده اداره مخابرات شهرستان واقع شده است قرار دارند.
وی تصریح کرد: این بنای منحصر بفرد در ۲ طبقه اجرا شده و پوشش سایبان های آن سفالی است که به مرور زمان از بین رفته است.
وی افزود: این بنا در زمان حکومت قاجاریه توسط پرتغالی ها ساخته شده و دارای مالکیت دولتی است.
وی با بیان اینکه زیبایی های طبیعی چابهار به عنوان بهشت گمشده ایرانیان کمتر شناخته شده است، افزود: این منطقه جزو بی نظیرترین مناطق گردشگری در ایران و جهان است که گردشگران با سفر به این بندر زیبا و کم نظیر می توانند از افزون بر ۲۰۰ اثر طبیعی و تاریخی دیدن کنند.
به گزارش ایرنا شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان براساس سرشماری آبان سال ۱۳۹۵ با جمعیت ۲۸۳ هزار و ۲۰۴ نفر و ۴۸ هزار و ۱۴۷ خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
شهر زیبای چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از ۲ شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، ۶ دهستان و ۴۳۸ روستا تشکیل شده است.
۳۰۴۳**۳۲۱۳ خبرنگار: رستم کریمی نژاد **انتشاردهنده: اکبر نوری
اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان» دنبال کنید. @irnazahedan

انتهای پیام /*


فرهنگی


میراث فرهنگی


قلعه پرتغالی ها


چابهار