اخبار گردشگری

سیرجان شهر جهانی گلیم شد

محمود وفایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ثبت‌جهانی یک شهر یا روستا سه مرحله دارد که در مرحله اول پرونده تهیه و به شورای جهانی صنایع‌دستی ارسال می‌شود، در مرحله دوم ارزیاب‌ها به شهرهای نامزدشده سفر می‌کنند و در مرحله سوم رأی‌گیری برای ثبت‌جهانی این مکان‌ها انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: شورای جهانی ‌صنایع‌دستی نیز بعد از بررسی گزارش ارزیابان اعزامی به ایران، با ثبت سیرجان و مریوان به‌عنوان شهرهای جهانی گلیم و کلاش و روستای کلپورگان به‌عنوان دهکده جهانی سفال موافقت کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان اظهار کرد: ۱۷ هزار بافنده گلیم در شهر سیرجان فعالیت می کنند که چهار هزار نفر از آنها تحت پوشش بیمه قرار دارند.
وی ادامه داد: سالانه ۵۰ هزار متر مربع به ارزش ۵۰ میلیارد تومان گلم در سیرجان تولید داریم که ۲۰ درصد آن به مصرف داخلی می رسد و ۸۰ درصد آن به خارج از کشور صادر می شود.
وفایی با بیان اینکه مراحل ثبت جهانی گلیم سیرجان ۲ سال بطول انجامید تصریح کرد: بزودی شاهد جشن ثبت جهانی گلیم سیرجان خواهیم بود و همچنین برای ثبت جهانی شهر کرمان به عنوان شهر جهانی پته آمادگی خود را اعلام می کنیم.
ناظران و داوران بین ‌المللی شورای جهانی صنایع‌ دستی ۳۱ مرداد به ‌منظور ارزیابی پروژه جهانی شدن سیرجان به ‌عنوان شهر جهانی گلیم و در سفری ۲ روزه موضوعاتی چون آموزش، تولید و تجارت گلیم شیریکی پیچ سیرجان را مورد بررسی قرار دادند.
شهرستان سیرجان یکی‌ از با سابقه‌ترین مناطق گلیم‌بافی در ایران به شمار می‌رود که صرف‌نظر از عشایر و روستاییان، بسیاری از زنان و دختران شهرنشین نیز به این کار مشغولند.
گلیم شیریکی‌پیچ از شاخص‌ترین دست ‌بافته‌های زنان روستایی و عشایری شهرستان سیرجان است که خاستگاه اصلی آن روستای دارستان در۲۵کیلومتری مرکز شهرستان سیرجان است.
استان کرمان در طول فعالیت دولت تدبیر و امید شاهد ثبت جهانی پنج اثر تاریخی و جاذبه طبیعی روستای تاریخی و دستکند میمند، کویر لوت شهداد، و قنات های گوهر ریز چوپار، قاسم آباد و اکبر آباد بم بوده است.
سیرجان در فاصله ۱۸۰ کیلومتری غرب کرمان قرار دارد.
خبرنگار:داود رجبی بهجت** انتشار : بهنام احمدی *
۷۴۳۷/ ۵۰۵۴

انتهای پیام /*


فرهنگی


صنایع دستی


شهر جهانی گلیم


سیرجان