اخبار گردشگری

برندسازی صنایع دستی چوب، گچبری و گیوه دوزی اولویتی مهم از اقتصاد مقاومتی در استان مرکزی

به گزارش ایرنا، قاسم کاظمی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: روستای سمقاور کمیجان قطب قدرتمندی در منبت کاری و تولیدمبل است و این اداره کل درصدد است تا برای مسقاور به عنوان روستای جهانی در حوزه صنایع دستی برندسازی کند.
وی اظهار کرد: صنایع چوبی، مبل و منبت کاری در سمقاور کمیجان خوشه ای از کسب و کار با ۸۰ کارگاه فعال است و اهالی این روستا تولیدات چوبی را به بازارهای مصرف عرضه می کنند.
وی گفت: ۸۰ تا ۹۰ درصد مردان کشاورز روستای سمقاور شهرستان دلیجان در عین فعالیت زراعت و کشت، در حرفه منبت اشتغال دارند و با تولید انواع وسایل چوبی تامین درآمد می کنند.
معاون صنایع دستی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: زیرساخت های لازم برای این ثبت جهانی با کمک نشست های راهبری اقتصاد مقاومتی استانداری در ایجاد شهرک مبل و منبت به وسعت چهار هکتار در سمقاور فراهم شده است.
کاظمی افزود: روستای ارکوین دهستان شمس آباد اراک نیز قطب صنعت دستی گچبری است و زمینه تولید آرایه های معماری به صورت حرفه ای و با کیفیت تولید دارد.
وی اظهار کرد: ۸۰ تا ۹۰ درصد اهالی این روستا مهارت در رشته گچبری سنتی دارند و خلق آثار زیبادر این رشته را نسل به نسل و سینه به سینه از استادان فن ساکن در روستا آموخته اند.
وی توضیح داد: امامزاده کودزر در محور اراک – خمین تنها اثر معماری است که از کف تا سقف آن هنر گچبری اهالی روستای ارکوین چشم هر بیننده ای را خیره می کند و از این نمونه گچبری ها در ساوه، محلات و دیگر ابنیه تاریخی استان قابل مشاهده است.
کاظمی گفت: گیوه دوزی سنجان اراک نیز از صنایع برجسته دستی استان مرکزی است که مهر اصالت و کیفیت آن برای ۲ دوره از سوی سازمان جهانی یونسکو تایید شده و این هنر صنایع دستی استان مرکزی نیز برای برند سازی معرفی شده است.
وی افزود: براساس بررسی های انجام شده قدمت صنعت گیوه دوزی در استان مرکزی به دوره قاجاریه می رسد و گیوه دوزان این استان در شهرهای ساوه، کمیجان، محلات، اراک و سنجان حیات هنری دارند.
معاون صنایع دستی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: تولیدات گیوه سنجان این استان در کرمانشاه با وجود قطب تولید گیوه مورد استقبال کشاورزان منطقه است و این مهم نشان دهنده کیفیت و مرغوبیت صنایع دستی روستای سنجان است.
۳۷۵ رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۱۰ رشته در استان مرکزی فعال است.
۶۹۹۱/۶۰۱۳/خبرنگار: معصومه ابراهیمی***انتشاردهنده: مژگان حیدری

انتهای پیام /*

‘;

$.ajax({
type: “Post”,
url: “/NetServices/Ajax.aspx/SendToFriend”,
data: “{data:'” + data + “‘, enterd: ‘” + enterd + “‘ , captcha:'” + captcha + “‘ }”,
contentType: “application/json; charset=utf-8”,
dataType: “json”,
success: function (msg) {

if (msg.d == “”) {
//alert(‘با موفقیت ارسال شد’);
ResultText.innerHTML = “”+ divbody;
} else {
alert(msg.d);
ResultText.innerHTML = oldhtml;

}
ctl00_ctl00_ContentPlaceHolder_ContentPlaceHolder_NewsContent4_Ajaxsendfriend_uc1_Captcha_US1_chanagesecurecode();

},
error: function () {
ResultText.innerHTML = “error”;
}
});

}

function ShowPopup(layer, obj) {

$(“.popup”).colorbox({ width: “350px”, inline: true, href: “#ResultText” });
//var objLayer = document.getElementById(layer);
//doPopup(objLayer,obj)
}

ارسال به دوستان

نام:

ایمیل گیرنده:

برای ارسال به چندین ایمیل از علامت , استفاده کنید

Captcha: