اخبار گردشگری

گویش مردم نایین در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس ایران ثبت می شود

به گزارش ، ایرنا ‘ محمود مدنیان محمدی ‘ روز پنجشنبه در نشست خبری افزود: گویش و زبان مردم نایین یکی از گویش ها و زبان های کهن ایران با سابقه طولانیاست.
وی افزود: گویش نایینی, بخش بزرگی از منطقه شرق استان اصفهان را در بر گرفته و در طول تاریخ از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است .
مدنیان با اشاره به اینکه این گویش طی چند دهه اخیر رو به زوال رفته و کمتر مورد استفاده نسل جدید قرار گرفته است، گفت: برای حفظ این گویش و آشنایی نسل جدید با گویش و زبان نایینی، تلاش خود را برای ثبت آن در فهرست آثار فرهنگی ناملموس به کار بستیم.
وی ادامه داد: درباره زبان و گویش مردم نایین تحقیقات و پژوهش های زیادی توسط اساتید زبان شناسی بویژه پژوهشگران زبان شناس نایین انجام شده است و قصد داریم با کمک آنها این گویش را در فهرست آثار ناملموس کشور قرار دهیم .
رئیس اداره میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری شهرستان نایین افزود: به رغم اینکه هنوز افراد زیادی با گویش نایینی صحبت می کنند و هنوز هم این گویش در کوچه و بازار شهر نایین شنیده می شود اما خطر نابودی تدریجی آن به گوش می رسد.
وی اظهارکرد: بسیاری از والدین از آموختن این گویش به فرزندان خود خودداری می کنند بنابر این باید با انجام اقدام های فرهنگی برای حفظ گویش و زبان این منطقه تلاش و از نابودی این اثر مهم ناملموس جلوگیری کرد.
وی، گرد آوری واژه نامه های گویش نایینی و ثبت آن را یکی از مهمترین اقدام ها برای حفظ گویش مردم نایین عنوان کرد و افزود: در این راستا اقدام های خوبی توسط کارشناسان زبان شناسی بویژه پژوهشگران نایینی انجام شده است که تالیف کتاب واژه نامه گویش نایینی از جمله این اقدام ها می باشد.
مدنیان، آموزش و ترویج این گویش در مراکز آموزشی شهرستان نایین را از دیگر اقدام ها برای حفظ و ترویج گویش و زبان نایینی بیان کرد و افزود: در نظر داریم تفاهم نامه ای با اداره آموزش و پرورش شهرستان و دانشگاهها در اینخصوص منعقد کنیم.
وی برگزاری همایش ها و سمینار های مرتبط با این موضوع را از دیگر اقدام ها برای حفظ گویش و زبان مردم نایین اعلام کرد و افزود: اولین همایش گویش های محلی نایین سال ۱۳۸۵ توسط میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نایین در بخش کویری انارک این شهرستان برگزار شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نایین اضافه کرد: دومین همایش گویش های محلی نایین نیز شهریور امسال برگزار خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد که با مشارکت مردم و حمایت مسئولان استان گام های موثری برای حفظ گویش و زبان مردم نایین برداشته شود.
شهرستان نایین با بیش از یکهزار و ۲۰۰ اثر تاریخی در۱۴۰ کیلومتری شرق اصفهان قرار دارد.
طبق اطلس جدید یونسکو، در ایران زبان‌ های « کوروشی » در جنوب غربی و « خلج » در شمال در وضعی بحرانی قرار دارند و زبان‌ های « نایینی » و « نطنزی » شدیدا در خطرند.
بر اساس تقسیم ‌بندی این اطلس، زبان‌های « لاری » و « طالشی » و « سمنانی » نیز در بین زبان ‌های « قطعا در خطر » کشور ایران به شمار می‌ روند.
ت۷۱۳۶ / ۲۰۹۳ ** خبرنگار: حسین فرزانیان ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر

انتهای پیام /*

‘;

$.ajax({
type: “Post”,
url: “/NetServices/Ajax.aspx/SendToFriend”,
data: “{data:'” + data + “‘, enterd: ‘” + enterd + “‘ , captcha:'” + captcha + “‘ }”,
contentType: “application/json; charset=utf-8”,
dataType: “json”,
success: function (msg) {

if (msg.d == “”) {
//alert(‘با موفقیت ارسال شد’);
ResultText.innerHTML = “”+ divbody;
} else {
alert(msg.d);
ResultText.innerHTML = oldhtml;

}
ctl00_ctl00_ContentPlaceHolder_ContentPlaceHolder_NewsContent4_Ajaxsendfriend_uc1_Captcha_US1_chanagesecurecode();

},
error: function () {
ResultText.innerHTML = “error”;
}
});

}

function ShowPopup(layer, obj) {

$(“.popup”).colorbox({ width: “350px”, inline: true, href: “#ResultText” });
//var objLayer = document.getElementById(layer);
//doPopup(objLayer,obj)
}

ارسال به دوستان

نام:

ایمیل گیرنده:

برای ارسال به چندین ایمیل از علامت , استفاده کنید

Captcha: