اخبار گردشگری

حفاری تپه علی کش دهلران پس از ۵۰ سال از سر گرفته شد

فرج فاضلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با مجوز پژوهشکده باستان شناسی کشور برنامه لایه نگاری به منظور گاه نگاری تپه علی کش شهرستان دهلران ۲۲۰در کیلومتری جنوب ایلام به سرپرستی دکتر دارابی تا ۲۵ خرداد جاری انجام خواهد شد.
وی یادآور شد: با پیگیری های صورت گرفته در خصوص تامین اعتبار پایگاه تپه های پیش از تاریخ دهلران، انجام برنامه های حفاری، پژوهشی و حفاظتی در دستور کار قرار گرفت.
وی یادآور شد: این برنامه بر اساس ماده ۱۱ قانون حفظ آثار ملی و در اجرای بند ۳ ماده ۳ قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی مصوب سال ۱۳۶۷ و موافقت معاون رییس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور انجام می شود و اعتبار آن از محل اعتبارات پایگاه پژوهشی تپه های پیش از تاریخ دهلران تامین شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دهلران گفت: این اداره نیز پیگیری های لازم را در این خصوص انجام داده و به صورت روزانه از کاوش های تپه توسط یگان حفاظت بازدید می کند.
تپه باستانی علی کش در بخش موسیان شهرستان دهلران از مهمترین سایت های پیش از تاریخ ایران محسوب می شود که قبل از انقلاب و در سال های ۱۹۶۱ تا ۶۳ میلادی توسط باستان شناسان خارجی مانند فرانک هول، جیمزنیلی، هنری رایت و… حفاری شده و شامل سه دوره فرهنگی بزمرده، علی کش و محمدجعفر است.
این تپه در سال ۷۹ در فهرست آثار ملی کشور ثبت و در سال ۸۸ توسط کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام تعیین عرصه و حریم شده است.
تپه علی کش در شهرستان دهلران به عنوان مهد کشاورزی جهان شناخته شده است و کاوش های باستان شناسی ثابت کرده اند که برای اولین بار ساکنان علی کش در ۹ هزار سال پیش نوعی گندم و جو را کشت کرده و همچنین به اهلی کردن برخی حیوانات مانند بز پرداخته اند.
این تپه تاریخی قابلیت ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو را دارد و پرونده مقدماتی ثبت جهانی آن نیز در دست اقدام است.
براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۹۵، شهرستان مرزی دهلران در ۲۲۰ کیلومتری جنوب ایلام ۶۶ هزار نفر جمعیت دارد که در چهار شهر و ۶۴ روستا سکونت دارند.
خبرنگار: معصومه امیدی**شهریار حیدری فر
۶۰۳۲/۶۰۳۴

انتهای پیام /*

ارتباط با سردبیر:
newsroom@irna.ir



تماس بی واسطه با مسئولین