اخبار گردشگری

مرمت ۱۲ بنای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد

مسعود شفیعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:ساماندهی بافت تاریخی دهدشت با ۲ میلیارد ریال اعتبار مهمترین این طرح هاست.
شهر تاریخی دهدشت که در اسناد تاریخی بلاد شاپور نام دارد به عنوان بزرگترین بنای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.
بافت قدیمی دهدشت در گذشته دور با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت‌های تاریخی کشور محسوب می‌شد و در سال ۱۳۶۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت تاریخی رسید.
بافت تاریخی دهدشت شامل ۲ هزار خانه، سه مسجد، سه حمام، هفت امامزاده، کاروانسرا و بازار بزرگ است.
در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی به‌جا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد. این بنا دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجره‎ها بوده که دور تا دور حیاط بنا شده‎اند.
چهار ایوان بزرگ در چهار گوشه آن به شکل متقارن وجود دارد که هر ایوان به سه یا چهار حجره راه دارد و این کاروانسرا محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است.
پل تاریخی بریم،قلعه چرام و پل پاتاوه از دیگر بناهای تاریخی در دست مرمت است.
وی اظهار داشت: مرمت ۱۲ بنای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد با پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعتبار با مشارکت بخش خصوصی اجرا می شود.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت بناهای تاریخی به عنوان میراث ارزشمند گذشته که می تواند باعث جذب هزاران گردشگر و رونق اقتصادی شود گفت: حفاظت از بناهای تاریخی در اولویت برنامه های دولت یازدهم است.
وی ابراز داشت: ۵۰۰ بنای تاریخی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که برای مرمت آنان سالیانه حداقل ۶۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی گفت: تاکنون ۷۳۱ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی این استان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:۶۱ آسیاب، ۵۰خانه تاریخی،۴۰ قلعه،۴۰ آب انبار،۲۳ بقعه متبرکه، ۱۹گورستان، ۱۷ استودان، ۱۳ پل، ۱۳ بافت تاریخی، پنج حمام، پنج مسجد و سه کاروانسرای این استان در فهرست آثار ملی قرار دارد.
شفیعی عنوان کرد: ثبت ملی و گرفتن اعتبار برای مرمت و تعیین حریم پیشگیری از تعرض سودجویان از جمله برنامه‌های میراث فرهنگی برای صیانت از بناهای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد است.
وی بیان کرد: نقوش برجسته تنگ سولک در بهمئی، آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه و دو گور دو پا در باشت از جمله بناهای تاریخی مهم ثبت ملی شده این استان است.
کهگیلویه و بویراحمد در دوره‌های تاریخی مختلف با نام‌هایی مانند بلاد شاپور، جبال گیلویه و کهگیلویه شناخته می‌شد.
این استان با ۷۱۳هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد و بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.
۸۱۴۳/۱۶۶۲

انتهای پیام /*


اقتصاد


مرمت


بنای تاریخی


گچساران