اخبار گردشگری

پژوهشگران انجمن نجوم ایران آسمان تخت سلیمان را رصد کردند

قدرت الله علی نیا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پژوهشگران که اعضای انجمن نجوم ایران و نخبگان المپیادهای نجوم هستند، از استان تهران به شهرستان تکاب سفر کردند و مدت پنج ساعت با استفاده از ابراز مختلف، تلسکوپ های آماتور و حرفه ای به رصد آسمان صاف و پر از ستاره مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان پرداختند.
وی با بیان اینکه آسمان تخت سلیمان فضایی جذاب و مورد علاقه برای پژوهشگران نجوم است، ادامه داد: دوری از شهر و نبود آلودگی نوری، آسمان تمیز و صاف، وضوح ستارگان، سیارات و اجرام آسمانی و سابقه تاریخی با ارزش این مجموعه در ارتباط با کیهان شناسی و نجوم در دوره ساسانی و ایلخانی از دلایل انتخاب محوطه باستانی تخت سلیمان برای رصد ستارگان است.
وی با اشاره به اینکه رصد آسمان تخت سلیمان یک سفر تمرینی و آموزشی برای داوطلبان المپیاد نجوم محسوب می شود، اضافه کرد: این پژوهشگران نتایج پژوهش و رصد آسمان تخت سلیمان را در قالب مقالات علمی در نشریات انجمن نجوم و نشریات بین المللی منتشر خواهند کرد.
وی گفت: فعالیت های علمی و پژوهشی در بازشناساندن، معرفی ظرفیت ها و قابلیت های مختلف و جذب گردشگران علمی و پژوهشی در مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب نقش موثری دارد.
به گزارش ایرنا، مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان با دریاچه ای اسرار آمیز در وسط بقایای تاریخی در ۴۵ کیلومتری شمال شرقی شهرستان تکاب در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و در سال ۱۳۸۲ به عنوان چهارمین اثر ملی کشور در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسید.
به عقیده باستانشناسان محوطه تاریخی تخت سلیمان قبل از اسلام آتشکده زرتشتیان و یکی از سه آتشکده مهم ساسانیان بوده و در دوره پس از اسلام به عنوان تفرجگاه و کاخ تابستانی ایلخانان مورد استفاده قرار گرفته است.
اکنون نمونه آثار و بقایای کاخ های ایلخانی تنها در مجموعه تخت سلیمان تکاب به چشم می خورد.
شهرستان تکاب با ۸۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است و بیش از ۱۶۰ اثر میراث فرهنگی و گردشگری تاریخی و طبیعی ثبت شده ملی دارد.
۷۵۱۴/۳۰۹۳/۲۰۹۳

انتهای پیام /*


فرهنگی


میراث فرهنگی


انجمن نجوم


تخت سلیمان