گردشگری و توریسم

واکسن آنفلوآنزا قبل از فصل سرما در اختیار گروه‌های هدف در فارس قرار می‌گیرد

عبدالرسول همتی روز سه شنبه با بیان اینکه  تاکید وزارت بهداشت بر این نکته است که واکسن آنفولانزا برای گروه های پُرخطر است و دریافت آن برای همه اعضای جامعه لازم نیست افزود:  تجویز واکسن آنفلوانزا هیچ ارتباطی با ایمنی در برابر ویروس کرونا  ندارد.

دکتر همتی ، گفت: گروه های پُرخطر مشمول دریافت واکسن، کادر بهداشتی درمانی خط مقدم، تمامی بانوان باردار با اولویت بانوان باردار پُرخطر، مبتلایان به بیماری های خاص، افرادی که به علت بعضی بیماری های خاص تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند، ساکنان سرای سالمندان، جانبازان بالای ۵۰ درصد و همچنین همه جانبازان شیمیایی، افراد پُرخطر حاضر در زندان ها، مبتلایان به عفونت HIV و بعضی بیماری های خاص دیگر هستند.

این مقام مسوول ادامه داد: تمامی افراد یاد شده با هماهنگی سازمان های مربوطه، فراخوان و به صورت رایگان واکسینه می شوند و نیاز به مراجعه حضوری مشمولان به دانشگاه نیست.

وی افزود: با توجه به حساسیت مدیران دانشگاه در مصرف واکسن های توزیع شده، تنها برای گروه های هدف تعریف شده، کارشناسان معاونت بهداشت دانشگاه از ابتدای توزیع واکسن آنفلوانزا در شهرستان ها، نسبت به نظارت بر روند توزیع و تزریق این واکسن، اقدام کرده اند.

معاون بهداشت دانشگاه توضیح داد: تاکنون برای نظارت بر این موضوع از شهرستان های استهبان، نی ریز، رستم، ممسنی، فیروزآباد، قیروکارزین، آباده، اقلید، مرودشت، زرقان، داراب، کازرون، کوه چنار و زرین دشت بازدید شده و برنامه ریزی لازم برای بازدید دیگر شهرستان ها با حضور کارشناسان معاونت بهداشت دانشگاه نیز انجام شده است.

بیشترین زمان احتمال ابتلا به آنفولانزا ماه های مهر تا اسفند است. اگرچه برخی علائم بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا مشابه هم است ولی این واکسن در مقابل سرماخوردگی از ما محافظت نمی کند. واکسن آنفولانزا دو تا سه هفته پس از تزریق بر علیه سه سویه از ویروس ها محافظت می کند بنابراین دقیقا قبل یا بعد از واکسیناسیون احتمال درگیری با سویه های بیماری زا وجود دارد.

بر اساس دستور سازمان بهداشت جهانی اولویت تزریق واکسن  با بیماران دیالیزی و پیوند کلیه، بیماران تالاسمی ماژور، بیماران کبدی شامل :سیروز و پیوند کبد، بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی قرار دارند و در آخر پرسنل بهداشتی درمانی است.

تزریق واکسن در کسانی که سابقه واکنش آلرژیک به مواد موجود در واکسن آنفولانزا   دارند مانند تخم مرغ، فرمالدهید، جنتامایسین، کسانی که در زمان مراجعه برای تزریق واکسن تب یا عفونت حاد داشته باشند، کسانی که سابقه ابتلا به سندرم گیلن باره را داشته باشند و شیر خواران زیر ۶ ماه ممنوع است.