گردشگری و توریسم

انتقاد فرماندار کرج از بی توجهی به طرح آمایش سرزمین

غفور قاسم پور روز سه شنبه در نشست شورای مدیریت بحران کرج افزود: در شرایط فعلی باید با ایجاد حوضچه های مصنوعی از حجم آب ها و پساب های منتهی به ۲ نهر سیاه جوی و دلمبر کاست و به موازات آن برای پیشگیری از سیلاب های ناشی از بارش های فصلی شهرداران حوزه استحفاظی خود را مورد لایروبی قرار دهند تا هنگام بارش تمام بار هدایت روان آب ها بر عهده خدمات شهر شهرداری کرج نباشد.

وی ادامه داد: از سال ۹۰ موضوع ساماندهی نهرسیاه جوی و دلمبر در دستور کار قرار گرفته است و با گذشت چندین سال هنوز این طرح در پروسه مطالعه کارشناسی قرار دارد.
قاسم پور با انتقاد از اینکه یک طرح مطالعاتی چگونه چندین سال به طول می انجامد گفت : اگر پیش از این به صورت پلکانی عملیات عمرانی لازم پیرامون این طرح انجام شده بود امروز با هزینه های بالا مجبور به تامین اعتبار ویژه برای تکمیل آن نبودیم.
وی  این تعلل را غیرقابل اغماض دانست و گفت: زمان آن فرا رسیده که دستگاه قضائی از مجرای قانونی مدیران و مسوولانی که در این زمینه کم کاری کرده اند را مورد بازخواست قرار دهد.
قاسم پور در ادامه تکلیف دستگاه ها را هم در این جلسه مشخص کرد و گفت: پیش از آغاز بارش های فصلی شهرداری های کرج، ماهدشت و محمدشهر موظف هستند در محدوده قانونی و حریم شهر نسبت به لایروبی مسیرها اقدام نمایند. 
وی افزود: شرکت آب منطقه ای البرز هم یک هفته فرصت دارد تا نسبت به ارائه نقشه و مختصات مسیر سیاه جوی به شهرداران محمدشهر و ماهدشت اقدام کند.
قاسم پور همچنین با تعیین مهلت ۲۰ روزه از شهرداری های کرج ، محمدشهر و ماهدشت خواست تا با همکاری معاون دادستان، برابر قانون محدوده استحفاظی و حریم شهر را در مسیر نهر دلمبر و سیاه جوی مشخص و نسبت به رفع معارضین اقدام نمایند و در صورت نیاز پیگیری های قضایی لازم نیز صورت گیرد. 
معاون استاندار البرز ضمن تاکید بر بازدید میدانی از مسیرهای منتهی به نهر دلمر ادامه داد: فرایند پاکسازی نخاله های ساختمانی نیز توسط شهرداری های کرج ، محمدشهر و ماهدشت در دستور کار قرار گرفت.
وی همچنین بر ضرورت آزادسازی بخشی از مسیرهای منتهی به نهردلمبر و سیاه جوی که پس از وقوع بارش ها سبب ساز سیلاب های شهری است، تاکید کرد.
قاسم پور گفت: با توجه به اینکه در مسیر نهر دلمبر صنایع غیرمجاز نیز بصورت پراکنده استقرار دارند، محیط زیست هر سریعتر طبق ضوابط جهت ساماندهی آلاینده ها و صنایع اقدام کند.
وی همچنین اجرای طرح های آبخیزداری و هدایت روان آب های سطحی از طریق ایجاد حوضچه های مصنوعی و بازگردانی آب جهت استفاده در مصارف فضای سبز را از جمله راهکارهای مدیریت بارش های فصلی در مسیرهای منتهی به نهر عنوان کرد. 
معاون استاندار البرزگفت: با توجه به هزینه ی بالا جهت اجرا و ساماندهی این طرح تلاش می شود ردیف اعتباری ویژه ای از سرفصل تملک دارایی با اولویت مدیریت بحران به نهر دلمبر اختصاص پیدا کند. 
وی بیان داشت: هدایت روان آب های شهری قزلحصار وملک آباد نیز با تکمیل این طرح مورد توجه قرار خواهد گرفت. 
 معاون دادستان عمومی و انقلاب کرج  نیز گفت: مردم دغدغه دارند، علاوه بر ایجاد سیلاب های شهری ناشی از این نهر، بوی نامطبوع فاضلاب شهری نیز مضاعف بر کم کاری ها شده است و گزارش های متعدی در این رابطه به دستگاه قضایی  داشته ایم بنده نیز بعنوان مدعی العموم از طریق مبادی قانونی پیگیری های لازم را خواهم داشت. 
محمد اقایاری افزود: شرکت آب و فاضلاب باید با همکاری شهرداری به قید فوریت تصمیمات این نشست را به مرحله اجرا بگذارند.
در این نشست مدیرکل بحران استانداری البرز، مدیر کل شهری و شوراها و امورفنی و عمرانی استانداری البرز  و شهرداران اقماری کرج نیز حضور داشتند.