گردشگری و توریسم

بولتون: استدلال دولت ترامپ درباره سازوکار ماشه مبنای حقوقی ندارد

جان بولتون روز سه‌شنبه در گفت‌وگویی افزود: آمریکا از برجام خارج شده است. بنا به قطعنامه ۲۲۳۱ برای استفاده از سازوکار ماشه باید یکی از اعضای برجام باشید، استدلال دولت ترامپ این است که وقتی قطعنامه تصویب شد، آمریکا جزو امضا کنندگان برجام بوده است اما به نظر من از نظر حقوقی درست نیست و باید امروز آمریکا جزو برجام باشد.

وی ادامه داد: نباید وانمود کنیم همچنان جزیی از توافق برجام هستیم. من معتقدم مکانیسم ماشه فرایند خوبی نبوده است، چرا که کشورها نمی‌توانند لغو تحریم‌ها را وتو کنند.

مشاور امنیت ملی اخراج شده دولت ترامپ اضافه کرد: آمریکا با خروج از برجام تحریم‌ها را اعمال کرده است و استفاده از مکانیسم ماشه تاثیری بر عملکرد آمریکا نخواهد داشت اما تضعیف قدرت وتوی آمریکا یک اشتباه است.

بولتون که یکی از چهره‌های ضد ایرانی و نزدیک به گروهک تروریستی منافقین است، اظهار کرد: نظر من درباره ایران و برنامه هسته‌ای آن همچون گذشته است، وجود بند محدودیت زمانی برای ممنوعیت تسلیحاتی ایران یک نقص برجام محسوب می شود چرا که اگر این بند نبود، این تحریم ها ادامه می‌یافتند.

دونالد ترامپ در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ بنا به پیشنهاد مشاوران مختلف از جمله بولتون به طور رسمی اعلام کرد دیگر عضو مشارکت‌کننده در توافق هسته‌ای ایران نیستند و دستور داد تمام تحریم‌های لغو شده به موجب برجام بازگردند.

با گذشت نزدیک به سه سال از سیاست موسوم به فشار حداکثری، دولت ترامپ اکنون به فکر متوقف ساختن پایان یافتن ممنوعیت تسلیحاتی ایران شده است که به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ در ۲۷ مهرماه به پایان می‌ رسد.

برای این کار، دستگاه سیاست خارجی آمریکا قطعنامه‌ای را به شورای امنیت ارائه داد که با ۱۱ ممتنع، ۲ مخالف و ۲ موافق که یکی از آنها خود آمریکا بود، شکست سنگینی را متحمل شد و حتی نتوانست حد نصاب لازم برای استفاده از حق وتو را به دست آورد.

حال مایک پمپئو و گروه تروریستی بنیاد دفاع از دموکراسی استدلال‌های عوامانه‌ای را ارائه می‌دهند تا وانمود سازند که دولت ترامپ حق استفاده از سازوکار ماشه برای بازگرداندن تمام تحریم‌ها را دارد.

بسیاری از کارشناسان هشدار داده‌اند این روند می‌تواند به فروپاشی سازوکار حق وتو و کمیته‌های تحریمی شورای امنیت منجر شود.