گردشگری و توریسم

مدیرکل دامپزشکی یزد : ۲۷ گروه بر ذبح دام در روز عیدقربان نظارت دارند

به گزارش ایرنا ، دکنر علی فاتحی نیا عصر یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، با اشاره به شیوع بیماری کرونا و همچنین رعایت پروتکل های بهداشتی در خصوص طرح نظارت بهداشتی ویژه عیدقربان ، افزود: از این تعداد ۱۵ گروه سیار و بقیه گروه های ثابت و نیروهای مرتبط با دامپزشکی هستند.

وی اظهار کرد: در این طرح ۱۵ ناظر ذبح شرعی در کشتارگاه های صنعتی ، سنتی استان و ۲ قربانگاه موقت در شهر یزد حضور دارند.

مدیرکل دامپزشکی یزد با بیان اینکه در روز عید قربان دام ها به صورت رایگان ذبح می شوند، تصریح کرد: برای پیشگیری از ویروس کرونا، افراد از تجمع در محل کشتارگاه های استان خودداری و کاملا پروتکل بهداشتی را رعایت کنند.

فاتحی نیا با اشاره به اینکه دام به تعداد کافی برای ذبح موجود است ، اضافه کرد: در کنار کشتارگاه ها، دام به قیمت مصوب که از سوی سازمان صنعت ؛ معدن و تجارت(صمت ) تعیین شده است ، به مردم عرضه می شود.

وی با اشاره به سهولت تردد همشهریان و بعد مسافت تا کشتارگاه صنعتی یزد ، مهریز و اشکذر، خاطرنشان کرد: تنها ۲ قربانگاه موقت دام  استان در شهر یزد دایر می شود و در دیگر شهرهای استان قربانگاه موقت دام دایر نخواهد شد.  

فاتحی نیا ، ادامه داد: همچنین ۱۹ دکتر دامپزشک، ۲۶ بازرس بهداشت گوشت ، از هفت صبح تا ساعت ۱۳ عصر در اجرای این طرح فعالیت دارند.

مدیرکل دامپزشکی یزد ، خاطرنشان کرد: به منظور حفظ سلامت مردم، ارتقای بهداشت عمومی و پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام به ویژه بیماری های خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت برنامه ریزی لازم با دستگاه های مرتبط صورت گرفته است، امیدواریم با اقدامات انجام شده به بهترین شکل، نظارت بر ذبح دام های نذری اجرا شود.

فاتحی نیا با بیان اینکه گوشت قربانی قبل از مصرف بایستی ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود، گفت: نگهداری گوشت تازه در یخچال انتقال عوامل بیماری زا را به حداقل می رساند که در این راستا از مردم درخواست می کنیم با مراجعه به کشتارگاه های دام در روز عید قربان و یا مراکز کشتار اضطراری در سطح استان، نسبت به کشتار دام نذری خود با نظارت کارشناسان دامپزشکی اقدام کنند.

مدیرکل دامپزشکی یزد همچنین تاکید کرد: سامانه ۱۵۱۲ برای پاسخگویی به مردم در زمینه دام فعال است.

دهم مرداد ماه جاری برابر با دهم ذی الحجه، عید قربان است که از اعیاد بزرگ مسلمانان است.

بنابر روایات اسلامی، در این روز خدا به ابراهیم خلیل (ع) فرمان داد تا فرزندش اسماعیل (ع) را قربانی کند، او اسماعیل را به قربانگاه برد ولی جبرئیل همراه با «قوچی» نازل شد و ابراهیم آن را به جای اسماعیل قربانی کرد.

سنّت قربانی در روز عید قربان در سرزمین منا به یاد آن رخداد است.

مسلمانانی که برای حج، به زیارت خانه خدا می‌روند، طبق شروطی وظیفه دارند در منا قربانی کنند و پس از آن نیز بسیاری از حاجیان، هر ساله به پاس بزرگداشت حضور در سرزمین وحی و انجام حج تمتع، قربانی می کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از اوایل اسفند ۹۸ تاکنون ۲۹۱ هزار و ۱۷۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۲۱۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد افراد متوفی به ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز یکشنبه بیان کرد: از ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر پنجم مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی،  ۲ هزار و ۳۳۳ بیمار جدید مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور شناسایی شدند که یک هزار و ۲۸۲ نفر از آنها بستری شدند.

معاون وزیر بهداشت گفت:  تاکنون ۲۵۳ هزار و ۲۱۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و همچنین سه هزار و ۶۹۵ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. که  تاکنون دو میلیون و ۳۲۷ هزار و ۸۵۰ آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ هم در کشور انجام شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: همانند روزهای گذشته استان‌های مازندران، فارس، آذربایجان‌های شرقی و غربی، خراسان رضوی، البرز، خوزستان، لرستان، گلستان، کرمان، زنجان و ایلام در وضعیت قرمز قرار دارند، همچنین شرایط در استان‌های تهران، اصفهان، بوشهر، هرمزگان، قزوین، مرکزی، خراسان شمالی، همدان، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، اردبیل و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار است.

لاری گفت: مهم‌ترین دغدغه این روزهای ما، ابتلای کادر درمان به ویروس کرونا و خستگی آنهاست. با رعایت اصول سه گانه شست‌وشوی دست‌ها، رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک می‌توانیم به کادر درمان کمک کرده و زنجیره انتقال ویروس کرونا را متوقف کنیم.