گردشگری و توریسم

چاره اندیشی برای رفع مشکل مسافران افغانستانی در مرز دوغارون

کریم نوایی نظامی روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: در فاز نخست این طرح تخریب بناهای معارض تا پایان هفته جاری به اتمام می‌رسد و زمین پروژه به طور کامل تسطیح و آماده خواهد شد و سپس مناقصه برای احداث این سالن به مساحت سه هزار و ۳۰۰ متر مربع آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به حضور جمعیت زیاد زائرین افغانستانی در ایام راهپیمایی اربعین حسینی در این پایانه مرزی، طرح دکوراسیون داخلی سالن متناسب با این رویداد تغییر نموده است.

مدیر پایانه مرزی دوغارون گفت: همچنین در فضای یاد شده اتاق و امکانات مناسب برای همه دستگاههای مرتبط با جابه‌جایی مسافر درنظر گرفته شده است.

وی افزود: طرح اصلی ساخت سالن مسافری جدید در این پایانه مرزی مربوط به سال ۹۵ است و در آن زمان ۱۸۰ میلیارد ریال بودجه با احتساب ۲۵ درصد افزایش احتمالی پیش بینی شده بود، همچنین برآورد شده است احداث این سالن مسافری دستکم ۲ سال زمان ببرد.

عدم صدور روادید گردشگری

نوایی نظامی ادامه داد: در زمان احداث سالن جدید سالن مسافری قدیمی بدون وقفه به کار خود ادامه خواهد داد و هم اکنون تردد مسافر با صدور روادید برای دانشجویان، افغانستانی های دارای اقامت در ایران،  تجار و رانندگان در حال انجام است اما روادید گردشگری و زیارتی برای اتباع افغانستان صادر نمی‌شود.  

وی گفت: در سال ۱۳۹۸ روزانه به طور متوسط چهار هزار مسافر بصورت ورودی و خروجی در این مرز تردد داشتند که البته این عدد در ایام اوج مسافر مانند تعطیلات نوروز و پیاده روی اربعین بیش از این مقدار بود.

به گزارش اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی، حسین شرافتی راد، مدیر کل دفتر امور امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی نیز در مراسم آغاز این پروژه گفت: طراحی و احداث این سالن به دلیل حجم بسیار تردد مسافرین به ویژه در ایام سفر اربعین زائرین افغانستانی از مرز دوغارون و ظرفیت کم سالن مسافری موجود در پایانه در دستور کار قرار گرفته است.

پایانه مرزی دوغارون در ۱۸ کیلومتری تایباد قرار دارد.

مرکز شهرستان ۱۲۰ هزار نفری تایباد نیز در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.