گردشگری و توریسم

یمن: سازمان ملل چشمانش را به جنایت سعودی‌ها علیه کودکان بست

به گزارش تارنمای شبکه خبری “المسیره” در این بیانیه آمده است: محاصره یمن [توسط ائتلاف سعودی] نیز موجب شده است حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار کودک زیر پنج سال این کشور به سوء تغذیه دچار شوند که از این تعداد نیم میلیون تن از آنان از سوء تغذیه حاد رنج می‌برند.

سازمان بهداشت عمومی و مسکن یمن همچنین اقدام دبیرکل سازمان ملل متحد در حذف نام ائتلاف متجاوز سعودی از فهرست کشورهای ناقض حقوق کودکان را بشدت محکوم کرد.

این بیانیه اعلام کرد: ندیدن [پیامدهای ناشی از جنگ یمن توسط ائتلاف سعودی] و نشنیدن [صدای حقی که این جنایات را بازگو می‌کند] و نیز آمار دستکاری شده توسط سعودی و ائتلاف عربی موجب شد سازمان ملل متحد در بیانیه دوره‌ای خود در خصوص فهرست سیاه قتل کودکان با بی تفاوتی و حتی با بی‌حیایی و بدون ذره‌ای انسانیت با این موضوع برخورد کند.

در پایان این بیانیه اعلام شده است، حدود ۵۰درصد از مبتلایان و فوت‌شدگان ناشی از وبا در یمن را کودکان تشکیل می‌دهند و هزاران کودک نیز به بیماری‌های صعب‌العلاج مبتلا هستند که به خاطر بسته بودن فرودگاه صنعا [توسط ائتلاف سعودی] نمی‌توانند برای درمان به خارج از کشور منتقل شوند.

“ضیف‌الله الشامی” سخنگوی دولت نجات ملی یمن نیز سه‌شنبه شب در این باره گفت که تصمیم سازمان ملل برای حذف نام ائتلاف متجاوز سعودی از فهرست ناقضان حقوق کودکان، اعتبار سازمان‌های بین‌المللی و اصول آن را زیر سؤال می‌برد.

گوترش روز دوشنبه ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی را سال‌ها پس از آنکه به دلیل کشتار کودکان در یمن به فهرست سیاه افزوده شده بود، از این فهرست خارج کرد.

دبیرکل سازمان ملل متحد در حالی خروج ائتلاف سعودی را از این فهرست اعلام کرد که خود در همین گزارش به شورای امنیت سازمان ملل گفته است که این ائتلاف سال گذشته ۲۲۲ کودک را در یمن کشته است، اما به دلیل “کاهش چشمگیر و مداوم در کشتار و زخمی کردن از طریق حملات هوایی” از این فهرست خارج می‌شود.

سازمان ملل برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ و زمانی که «بان کی مون» دبیرکل آن بود ائتلاف سعودی را به فهرست کودک‌کش‌ها افزود، اما گزارش رسانه‌ها افشا کرد که عربستان با تهدید او به قطع بودجه سازمان ملل، این اقدام را لغو کرده است.

اما این سازمان بار دیگر در سال ۲۰۱۷ و در زمان دبیرکلی گوترش ائتلاف سعودی را به فهرست سیاه افزود.

عربستان سعودی همراه با امارات، بحرین، سودان، مصر و کویت در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل ائتلاف به اصطلاح عربی تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد، اما ظرف پنج سال گذشته سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند.

در طول این سال‌ها هزاران شهروند یمن که بیشتر آنها زنان و کودکان بودند بر اثر حملات هوایی جنگنده‌های سعودی جان خود را از دست داده‌اند.