گردشگری و توریسم

آزادسازی خرمشهر یادآور عدم واگذاری خاک ایران به دشمن است

سید عباس صالحی به مناسبت فرا رسیدن سوم خردادماه سالروز آزادسازی خرمشهر و روز ملی «مقاومت، ایثار در پیامی اعلام کرد: «تاریخ پرافتخار این سرزمین سرشار از برگ‌های زرینی است که استقلال، آزادی، مقاومت و پایمردی این ملت بزرگ را گواهی می‌دهد و این اوراق در دوران باشکوه و حماسه‌ساز دفاع مقدس تجلی افزون‌تری دارد.
وی در ابن پیام می افزاید: از میان روزهای خاطره‌انگیز و مایه فخر و مباهات ایرانیان، «سوم خرداد» از شیرینی و طراوت دیگری برخوردار است. روزی که نماد «دفاع» و «میهن دوستی» مردمان سلحشور این خاک، به‌ ویژه‌ اهالی جان برکف و فروتن دیار خوزستان بوده و نام مردم این خطه بر تارک قامت استوار ایران اسلامی و سپهر آسمان این مرز و بوم تا همیشه تاریخ خواهد درخشید.
عضو کابینه دولت دوازدهم در ادامه این پیام تصریح کرد: ستایش ایثارگری‌ها و جان‌فشانی‌های سرزمین کربلایی ایران در واژگان نمی‌گنجد. حماسه سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر قهرمان و روزمقاومت، ایثار و پیروزی، مهمترین رویداد روزهای جنگ تحمیلی است، چرا که نسل انقلاب و فرزندان انقلاب را نزد آیندگان سرافراز و پرغرور می‌کند و یادآور می‌شود که یک وجب از خاک این ملک به دشمنان واگذار نشد. امری که در میان جنگ‌های دور و نزدیک این سرزمین، یک استثناء و نقطه تمایز انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران از سایر دوره‌ها محسوب می‌شود
صالحی یادآور شد: سوم خرداد امسال در آستانه عید بزرگ مسلمین و روزه‌داران، عید سعید فطر و در پی مقاومت بزرگ مردم عزیزمان در مقابل میهمان ناخوانده ویروس کووید۱۹، به‌ ویژه جان‌فشانی و ایثار مثال‌زدنی کادر بهداشتی و درمانی کشور از راه می‌رسد و به ما یادآور می‌شود که «ان مع‌العسر یسری».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام فرارسیدن این ایام فرخنده را به رهبر معظم انقلاب (مدظاله‌العالی»، ملت شریف ایران، اهالی خونگرم خوزستان به  ویژه خانواده شهدا و ایثارگران ایران اسلامی صمیمانه تبریک گفت.

سوم خرداد آزادسازی خرمشهر

آزادسازی خرمشهر از اهداف اصلی عملیات بیت‌المقدس در خلال جنگ ایران و عراق بود، که توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران (به فرماندهی علی صیاد شیرازی) و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام گرفت.
بعد از این نبرد، شهر خرمشهر پس از ۵۷۶ روز اشغال توسط نیروهای ارتش عراق، در روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱ توسط نیروهای مسلح ایران بازپس گرفته شد. فتح خرمشهر بازتاب جهانی داشت و عراق با از دست دادن خرمشهر، از نظر سیاسی تکیه‌گاهش را برای مذاکره از دست داد.
این نبرد از لحاظ نظامی، به‌عنوان نقطهٔ عطفی در تاریخ جنگ ایران و عراق شناخته می‌شود. شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ روز ۳ خرداد را به عنوان؛ روز مقاومت، ایثار و پیروزی در تقویم رسمی ایران نام‌گذاری کرده‌است.