گردشگری و توریسم

ماسک‌های پارچه‌ای در اصفهان کنترل کیفی می‌شود

از اسفند سال گذشته و با شیوع بیماری کرونا، تقاضا برای استفاده از ماسک در کشور و استان اصفهان افزایش یافت بطوریکه در مقطعی، مردم با کمبود این کالا در بازار مواجه شدند اما با تلاش مسوولان و تولیدکنندگان، تغییر برخی از خطوط تولید و فعال‌سازی تعدادی از کارگاه‌های نساجی و پوشاک، انواع مختلفی از ماسک به بازار عرضه و نیاز مردم رفع شد.

این روزها که بازار از نظر عرضه انواع ماسک به وضعیت مطلوب رسیده مسوولان اصفهان تاکید دارند که لازم است نسبت به کنترل کیفی محصولات تولیدی و استانداردسازی آنها برای داشتن کارایی بالا و اطمینان بخشی بیشتر به مردم اقدام کرد که در این پیوند، کمیته علمی و تخصصی ماسک در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تشکیل شد.

به گفته معاون پشتیبانی فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مقرر است با همکاری نهادهایی مانند این شهرک، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اداره کل استاندارد استان، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان، شاخص‌های کنترل کیفی و استاندارد ماسک پارچه‌ای، استخراج و بر اساس آن انواع ماسک موجود در بازار بررسی شود.

سید مهدی حجازی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان دارای آزمایشگاه تخصصی فیلتراسیون است که در نوع خود در کشور منحصر به‌فرد است و برای کنترل کیفی و فنی ماسک‌ها از آن استفاده می‌شود.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه پس از شیوع بیماری کرونا، بسیاری از مردم و تولیدکنندگان احساس تکلیف کردند و برای تولید ماسک به میدان آمدند، نیاز جامعه در این زمینه رفع شد و کمبود آن را پشت سر گذاشتیم به‌ این دلیل در زمان حاضر نیاز است که بر روی کیفی سازی آن کار شود.

حجازی با اشاره به جلسه‌هایی که در این زمینه در کارگروه پژوهش و فناوری استانداری اصفهان تشکیل شد، اضافه کرد: این کارگروه، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را مکلف به تشکیل کمیته علمی و تخصصی ماسک کرد تا با همکاری نهادهایی مانند معاونت غذا و دارو، استاندارد، اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در مرحله نخست، شاخص‌های فنی و کیفی ماسک پارچه‌ای را با توجه به استانداردهای ملی و بین‌المللی مشخص و کالاهای موجود در بازار را بر اساس آنها، بررسی کند.

وی ادامه داد: در واقع الگوی تولید محصولات با کیفیت ماسک پارچه‌ای طراحی و در مرحله بعد برای ماسک‌های بی بافت و چند لایه نیز این کار انجام خواهد شد.

حجازی گفت: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در قالب یک پژوهش میدانی، ماسک‌های پارچه‌ای موجود در بازار که معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به شهرک ارسال می‌کند را مورد ارزیابی فنی قرار می‌دهد و استاندارد  EN-۱۴۹ اساس ارزیابی این ماسک‌هاست.

وی با بیان اینکه محوریت کنترل شاخص‌های کیفی این ماسک‌ها و آزمایش محصولات موجود در بازار با آزمایشگاه تخصصی فیلتراسیون شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است، خاطرنشان کرد: این آزمایشگاه با مشارکت شرکت‌های دانش بنیان راه اندازی شد و پس از شیوع بیماری کرونا با کاهش تعرفه‌های خود، آزمایش‌های رایگان و فوری نیز برای مراکز تحقیقاتی انجام می‌دهد.

بیش از ۵۴۰ واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر است که حدود ۳۰ شرکت از میان آنها در زمینه تولید محصولات پیشگیری و مقابله با کرونا از جمله ماسک، فعالیت دارند.

آزمایشگاه فیلتراسیون در این شهرک از اوائل دهه ۹۰ راه اندازی شد و با دریافت گواهینامه تایید صلاحیت از سازمان ملی تایید صلاحیت ایران و سازمان بین المللی تایید صلاحیت ” هایلک” دارای ۲۰ زمینه  کاری در بخش سیالات و فیلترهای مختلف است.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، تا کنون حدود ۱۲۰ هزار نفر به طور قطعی به بیماری کرونا مبتلا شدند که از بین آنها حدود هفت هزار نفر جان باختند.