گردشگری و توریسم

کرونا در کانادا؛ نظارت و بازرسی بر مراکز نگهداری سالمندان افزایش می‌یابد

به گزارش خبرگزاری رویترز از مونترآل؛ ماموران پلیس و اداره پزشکی قانونی مونترآل به تحقیق درباره علت مرگ ۳۱ سالمند ساکن در خانه سالمندان «رزیدنس هرون» پرداخته اند که نگهداری ۱۳۹ نفر را به عهده داشته و اداره آن در پی افشای این حادثه، تحت نظر مقام های استانی قرار گرفته است.

تاکنون مرگ تنها پنج تن از سالمندان ساکن این آسایشگاه بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ تائید شده و علت جان سپردن بقیه  قربانیان هنوز مشخص نشده و در دست بررسی قرار دارد.

رویترز افزود: بیش از نیمی از مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در کانادا، در استان کبک رخ داده که دومین استان پرجمعیت در میان ۱۰ استان این کشور آمریکای شمالی است. نکته قابل توجه دیگر اینکه براساس آمار استان کبک؛ حدود ۶۰ درصد مرگ و میر ناشی از کرونا در این استان در خانه های سالمندان یا تاسیسات نگهداری درازمدت از بازنشستگان رخ داده و یک چهارم خانه های نگهداری سالمندان و افراد ناتوان، دستکم یک مورد مرگ مربوط به کووید ۱۹ داشته اند.

به نوشته نشریه مونترآل گازت، گروه کاتاسا مالک و اداره کننده این آسایشگاه در وست آیلند مونترآل که ۶ آسایشگاه دیگر بازنشستگان و سالمندان را نیز در اختیار دارد، برای نگهداری هر نفر، ماهانه ۱۰ هزار دلار کانادا دریافت می کند. مسئولان این گروه برای پاسخگویی در این باره، در دسترس نبوده اند.

فرانسوا لاگو نخست وزیر دولت محلی کبک گفت: با توجه به قدمت و ادامه کمبود کارکنان مراقبت های بهداشتی در استان کبک حتی پیش از همه گیری کرونا، دولت محلی قصد داشته از کارکنان بهداشتی و پزشکی بیشتری برای کمک به مراکز نگهداری درازمدت ازنشستگان و سالمندان نیازمند به مراقبت های ویژه استفاده کند.

لاگو افزود: علت حادثه این بوده که در پی ابتلای ناگهانی شمار زیادی از سالمندان، به بیماری کووید ۱۹، بسیاری از کارکنان این مراکز تصمیم به ترک محل کار خود گرفته اند.

این در حالیست که کبک اضافه کار موقت شامل هشت درصد افزایش دستمزد برای کارکنان بخش بهداشت و درمان پرداخت می کند که در تماس مستقیم با بیماران قرار داشته باشند و همچنین افزایش دستمزد ساعتی برای خدمتکاران خصوصی خانگی درنظرگرفته است.

به گفته لاگو؛ مقام های بهداشتی استان پیش از جمعه شب تنها در این حد مطلع شده بودند که این آسایشگاه دچار کمبود کارمند شده است و از مرگ ده ها تن از ساکنان آن آگاهی نداشته اند.

لاگو وقوع این حادثه را به غفلت و بی توجهی بسیار زیاد در طول تعطیلات آخر هفته نسبت داد و گفت مدیریت این مراکز برای تحقیق درباره این مشکلاتت با مسئولان محلی همکاری نکرده اند.

لاگو افزود: درباره گزارش های مربوط به مشکلات سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹میلادی این آسایشگاه نیز تحقیق می شود.

گزارش دیگری از تارنمای خبری سی تی وی حاکیست: در پی پیش‌بینی‌ها از افزایش تصاعدی نرخ ابتلا به کرونا و تلفات ناشی از آن در کانادا، دولت محلی کبک برگزاری تمام جشنواره‌ها و رویدادهای ورزشی و فرهنگی عمومی را در این استان را تا ۳۱ اوت (۱۰ شهریور) لغو کرد.

وزرای گردشگری، فرهنگ و ارتباطات و آموزش استان کبک کانادا در بیانیه مطبوعاتی مشترک ضمن اعلام این خبر خاطرنشان کردند: لغو این رویدادها از آنجا لازم است که برخی اقدامات خاص بهداشتی برای محافظت از ساکنان کبک در برابر ویروس کرونا، باید در درازمدت رعایت شوند.

 از جمله رویدادها و جشنواره‌های ورزشی و فرهنگی که قرار بو قبل از ۳۱ اوت (۱۰ شهریور) در استان کبک کانادا برگزار شود، می‌توان به تورنمنت تنیس راجرز کاپ، جشنواره‌های موسیقی اوشیگا (Osheaga) و ایلسونیک (Ilesoniq) در مونترال، فستیوال بین المللی تابستانی کبک (d’ete de Quebec) و رقابت‌های سالانه آتش بازی مونترال اشاره کرد.

از زمان شناسایی ویروس کرونا (و بیماری کووید ۱۹) تاکنون و براساس آمار رسمی در کانادا، تاکنون ۲۵۶۸۰ نفر به آن مبتلا، ۷۷۵۶ مفر تعداد بهبودیافتگان و ۷۸۹ نفر نیز جان باخته اند.