گردشگری و توریسم

مبارزه موفق با «کرونا» در گروی همیاری دولت و ملت

رئیس‌جمهوری  در یک هفته منتهی به یکشنبه ۱۸ اسفندماه، بخش مهمی از سخنان خود را به مساله شیوع ویروس کرونا در کشور و بیان برنامه‌ها و اقدامات دولت در کنترل بیماری کویید ۱۹ اختصاص داد. ابعاد مختلف مدیریت فضای عمومی جامعه و ساحت‌های مختلف حیات جمعی چون بهداشت، درمان، اطلاع‌رسانی، آموزش، اقتصاد، امنیت روانی و …. در کانون توجه دولت و رئیس دستگاه اجرایی است.

این گزارش به بررسی و محوربندی اهم اظهارات رئیس‌جمهوری در یک هفته اخیر پرداخته است.

سپاسداری و پشتیبانی از پزشکان و پرستاران 

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه ۱۷ اسفند در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با تقدیر و تشکر از پزشکان، پرستاران، کادرهای درمانی و کارکنان وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در مسیر مبارزه با این بیماری و ارائه خدمات به مردم، گفت: پزشکان، پرستاران و کارکنان بیمارستان‌ها در این روزها در صف اول مبارزه با کرونا قرار دارند. مطمئناً حفظ سلامت جسمی و روحی آنان مهم‌ترین مسأله‌ای است که می‌بایست در نظر گرفته شده و در راستای رفع مشکلات، نیازها و تقویت کادر درمانی همه ارکان دولت موظفند حمایت‌های لازم را به عمل آورند. بی‌تردید ملت ایران ایثار و فداکاری پزشکان و پرستاران را فراموش نخواهد کرد و زحمات و تلاش آنان در یاد مردم خواهد ماند.

رئیس دستگاه اجرایی در جلسه چهارشنبه ۱۴ اسفند هیات دولت هم تاکید کرد: پزشکان و پرستاران در خط مقدم هستند و فداکاری بسیار بزرگی از خودشان نشان دادند و از همه آنها تشکر و سپاسگزاری می‌کنم که هیچ کدام در انجام وظایف و اجرای وظایف خودشان دچار قصور نشدند و با همه توان در صحنه بودند؛ افرادی بودند روزها و شب‌ها با استراحت بسیار کوتاه و با تلاش بسیار زیاد به طور مداوم کار خودشان را ادامه دادند؛ حتی وزیر محترم بهداشت و درمان که معمولاً روزانه با او در تماس هستم و گزارش می‌گیرم، در این مدت یک هفته و خرده‌ای شب‌ها یکی، دو ساعت بیشتر استراحت نکرده است.

دکتر روحانی تصریح کرد: بار سنگینی بر دوش همه است؛ به مردم عزیز و بزرگوارمان قول می‌دهم که به پشتوانه تخصص بالای پزشکان کشورمان؛ به پشتوانه اراده و تصمیم پرستاران و پزشکان؛ ایثار و فداکاری و همکاری مردم از این معضل با حداقل تلفات و با کوتاه‌ترین زمان ممکن ان‌شاء الله عبور خواهیم کرد.

لزوم شفافیت و اطلاع‌رسانی دقیق به مردم در خصوص کرونا و اقدامات دولت در این حوزه

رئیس‌جمهوری روز شنبه ۱۷ اسفند در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره بر اهمیت اعتماد و همدلی میان مردم و دولت، گفت: در مقابله با ویروس کرونا ایجاد شفافیت و افزایش اعتماد عمومی و در جریان گذاشتن مردم در خصوص روندها، احتمالات، سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌ها بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین باید اصل بر شفافیت و اعلام به موقع اطلاعات و گزارش‌ها گذاشته شود.

رئیس‌جمهوری در جلسه چهارشنبه ۱۴ اسفند هیات دولت هم تصریح کرد: همانطور که دولت وظیفه دارد نگهبان سلامت مردم باشد، وظیفه دارد نگهبان کسب و کار مردم و زندگی و تأمین معیشت مردم هم باشد؛ در اینجا خواهش می‌کنم از همه دستگاه‌های خبری، خبرنگاران، روزنامه‌ها، بویژه صدا و سیما با همه وجود در برابر معاندینی که در فضای مجازی و در رسانه‌های بیگانه سمپاشی می‌کنند؛ خبر دروغ را القاء می‌کنند و واقعیت‌ها را به مردم نمی‌گویند، بیایند واقعیت‌ها را برای مردم توضیح دهند.

دکتر روحانی افزود: بیمارستان ما، تلاش پزشکان و پرستاران ما، مراکز تولید و همه کارگران و مهندسینی که همه سر چاه و تلمبه‌ خانه‌های نفت و گاز، همه جا، سر مرز برای نگهبانی از کشور و در همه جا حضور دارند و تلاش می‌کنند برای امنیت و نیازمندی‌ مردم، بهداشت مردم، برای نظافت شهر مردم، همه تلاش و کوشش می‌کنند؛ این کوشش‌ها منعکس شود.

عزم دولت برای مقابله با کاسبکاری‌های کرونایی

حجت‌الاسلام حسن روحانی روز چهارشنبه ۱۴ اسفند در جلسه هیات دولت تصریح کرد: از همه ملت بزرگ ایران تقدیر و تشکر می کنم در این شرایط ویژه و خاصی که قرار گرفتیم برای حفظ آرامش، امید و اینکه اراده ملی ما بر این است که بتوانیم با متانت و بردباری و با همکاری از این معضل به خوبی عبور کنیم. این بیماری، یک بیماری فراگیر است. تقریباً دامنه آن همه استان‌های ما را فرا گرفته و به یک معنا یک بیماری جهان‌گیر است که بسیاری از کشورهای جهان به این مسأله مبتلا شدند و باید با تدبیر و همکاری یکدیگر از این معضل در اسرع وقت عبور کنیم.

دکتر روحانی افزود: مسأله سلامت مردم برای ما اهمیت دارد و همه تلاش‌ها برای این است که مردم، پدران و مادران و جوان‌های ما و افراد مسن و بیمار که بیشتر در معرض این ویروس هستند بتوانند از این مسأله عبور کنند و جانشان به سلامت باشد، سلامت و امنیت جانی برای ما بسیار مهم است. اما در کنار آن امنیت روحی و روانی جامعه هم بسیار حائز اهمیت است.

رئیس دستگاه اجرایی ادامه داد: متأسفانه امروز علیرغم اینکه اکثریت جامعه ما و همه همکاری و یکدیگر را برای عبور از این مشکل یاری می کنند، عده‌ای هستند به عنوان کاسبان کرونا که می‌خواهند از این معضل برای سود مادی و سودجویی خودشان استفاده کنند و متأسفانه در مواردی با احتکار و گرانفروشی و عدم عرضه کالا با این فکر که در آینده این کالا را با قیمت بالاتر و گزاف می‌توانند بفروشند،  مواجه بودیم . این عده‌ای بودند به عنوان کاسبانی که در این بیماری با جان مردم بازی می‌کردند و احتکار می‌کردند.

رئیس‌جمهوری افزود: از طرف دیگر کاسبان دیگری هم در فضای مجازی و در رسانه‌های بیگانه داشتیم. عده‌ای ماسک را احتکار کردند و عده‌ای هم رفتند پشت ماسک دلسوزی اما در واقع برای اینکه جامعه ما را ملتهب کنند و مردم ما را دچار نگرانی کنند، اخبار دروغ را در جامعه  شایع می کنند.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: مردم عزیز و بزرگوار باید توجه داشته باشند به اینکه این گروه محتکرین و معاندین در فضای مجازی که به آرامش مردم رحم نمی‌کنند؛ همچنین گروهی که افکار جامعه را با اظهارنظرهای غیردقیق خودشان دچار اضطراب می‌کنند؛ این امر تخصصی است و باید به متخصصین مربوطه واگذار شود؛ مسئولیت این کار به وزارت بهداشت و درمان واگذار شده، اما همه دستگاه‌ها با همه توان، پیگیر بخش‌هایی از اموری هستند که به نوعی به آنها مربوط می‌شود.

همه بخش‌های دولت در حال کارند

رئیس‌جمهوری در جلسه چهارشنبه ۱۴ اسفند هیات دولت اظهار داشت: کاری که امروز در بیمارستان‌ها انجام می‌گیرد، با زبان قابل وصف و شکرگزاری و تقدیر نیست و در واقع باید پاداش آنها را خداوند بزرگ عنایت کند؛ در این مسأله چشم امید مردم اول به رحمت و لطف خداوند است و با توکل به خداوند است که روح‌ها آرامش پیدا می‌کند و در مرحله دوم به تلاش، کوشش و فداکاری تیم پزشکی و بهداشتی سراسر کشور است که شبانه‌روز تلاش می‌کنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی گفت: دیگران هم آماده کمک هستند؛ امروز وزارت صمت در صحنه همین جهاد است و بسیاری از تولیدگران از جان مایه گذاشتند و شبانه‌روز برای نیازمندی‌های جامعه کار می‌کنند؛ بسیاری از مسئولین نظارتی شبانه‌روز کار می‌کنند برای اینکه کالا به قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد؛ باید از همه کارگران، مهندسین، کشاورزان و همه آنهایی که در پالایشگاه‌ها مشغول کار هستند تا انرژی به موقع در اختیار مردم قرار گیرد؛ همه آنهایی که در نیروگاه‌ها تلاش می‌کنند برای اینکه برق در اختیار مردم قرار گیرد؛ همه آنهایی که در کنار مراکز مهم تصفیه‌خانه‌های عظیم آب هستند تا آب آشامیدن در اختیار مردم قرار گیرد و همه آنهایی که در همه سمت‌ها، حمل و نقل، کسب و کار، همه پای کارند و شبانه‌روز تلاش می‌کنند برای اینکه مردم بتوانند زندگی راحتی داشته باشند؛ بحمدالله امروز تولیدگران، کشاورزان، مدیران و مسئولین حمل و نقل با همه توان در صحنه هستند تا مردم نیازمندی‌هایشان به خوبی برآورده شود.

دکتر روحانی افزود: وزارت خارجه و وزارت راه و شهرسازی امروز در تماس مستمر با همتایان خود هستند برای اینکه معضل رفت و آمد مربوط به صادرات و واردات کالا حل و فصل شود. خدمت مردم عزیز عرض کنم که همه به سهم خودشان در این جهاد حضور دارند؛ خط مقدم ما مسئولین بهداشتی و درمانی هستند و در خطوط دیگر همه در صحنه هستند و تلاش می‌کنند.

دکتر روحانی رئیس‌جمهوری روز شنبه ۱۷ اسفند هم در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با اظهار تأسف از عدم مراعات و همراهی برخی از افراد با توصیه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: شرط موفقیت در کنترل ویروس کرونا در برنامه کوتاه مدت همکاری همه جانبه مردم و دستگاه‌های اجرایی با ستاد ملی مقابله با کرونا است و در این راستا از عموم مردم می‌خواهم که همگان باید مراقب بوده و از رفت و آمد و مسافرت‌های غیرضروری پرهیز کنیم.

رئیس‌جمهوری همچنین ضمن تشکر از روند مطلوب افزایش آزمایشگاه‌ها و تجهیز آن، افزود: با توجه به آمار و اطلاعات ارایه شده از میزان ابتلای استان‌های مختلف،‌ می‌بایست تعداد آزمایشگاه‌ها نیز بر این اساس گسترش و توسعه یابد.

رئیس شورای عالی امنیت ملی ضمن انتقاد از عدم دسترسی آسان مردم برای تهیه وسایل بهداشتی و ضدعفونی، وزارت صمت را مکلف کرد تا با تدوین یک برنامه مشخص زمان‌بندی شده برای رفع این مشکل اقدام نماید؛ همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شد در خصوص  تقویت شبکه توزیع نیز با نظر و هماهنگی وزارت بهداشت اقدامات لازم را انجام دهد.

توجه به دغدغه‌های اقتصادی مردم 

رئیس شورای عالی امنیت ملی در جلسه چهارشنبه ۱۴ اسفند هیات دولت بیان داشت: دیروز در جلسه هماهنگی سه قوه بر این تصمیم تأکید کردیم که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تلاش کنند برای اینکه مردم دارای اقساط هستند و اقساط آنها باید پرداخت شود و در برابر دولت مسئول هستند که پرداختی‌های خودشان را در موعد خاص پرداخت کنند، امهال موارد و دادن فرصت یک و دو ماهه انجام شود برای اینکه مردم بتوانند کار خودشان را با آسانی بیشتر و عدم مشکلات حل و فصل کنند و این راه باز ادامه پیدا می‌کند؛ یعنی اینکه بانک مرکزی و وزیر اقتصاد مسئول شدند در این زمینه برای مساعدت به کسب و کارهایی که در این ایام دچار مشکل شدند؛ برخی از کسب و کارها است که بهترین زمان درآمدی‌شان شب عید و ایام عید بوده که دچار مشکل شدند و نسبت به آنها دولت باید مساعدت کند و ان‌شاء الله طرح‌شان را بیاورند در هیأت دولت مطرح کنند و ان‌شاء الله به زودی آن را بررسی و تصویب می‌کنیم؛ برای اینکه مردم در رفاه بیشتری در این زمینه قرار گیرند.

آموزش و پرورش ادامه دارد

حجت‌الاسلام روحانی در جلسه چهارشنبه هیات دولت در خصوص فعالیت‌های آموزشی دانشگاه‌ها و مدارس تصریح کرد: کار آموزش و پرورش و بخش دانشگاهی یک مقداری سخت شد؛ از یک طرف وزرای مسوول دغدغه آن را دارند که به وظیفه قانونی و ذاتی خودشان برای آموزش فرزندان این جامعه اقدام و عمل کنند و از این وظیفه باز نمانند؛ از یک طرفی هم نگران سلامت فرزندان این کشور هستند و در عین حالی که این هفته ها مدارس و دانشگاهها تعطیل بوده همه تلاش و توان خود را به کار گرفتند که با فرزندان جامعه، دانش آموزان و دانشجویان در تماس باشند.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه فضای مجازی و همچنین صدا و سیما فضای بسیار مناسبی را برای این کار آماده کردند؛ این هم یک تجربه است که اگر روزی، هفته ای نتوانستیم به طور مستقیم به فرزندان عزیز جامعه خدمت بدهیم، بتوانیم از طریق فضای مجازی و از طریق صدا و سیما این خدمات خود را ادامه دهیم تا بچه های ما از درس و تحصیل و فعالیت باز نمانند؛ ضمن اینکه یک خدمت روحی هم به آنها هست.

رئیس‌جمهوری افزود: به جوانی که در خانه هست، می‌گوییم سفر نرود؛ در خیابان حرکتت به حداقل برسد؛ در اجتماعات شرکت نکن؛ در خانه چه کار کند؟ اگر معلم با این عزیز در ارتباط باشد، او با معلم در ارتباط باشد؛ تکالیف خود را بگیرد و سوال و درس خود را مطرح کند؛ این غیر از علم و دانش یک آرامشی هم برای مردم است.

دغدغه‌های دولت در خصوص سلامت روانی مردم و مسوولیت صدا و سیما

رئیس دستگاه اجرایی در جلسه چهارشنبه ۱۴ بهمن هیات دولت گفت: من از صدا و سیما می‌خواهم در این ایام که مردم برای حفاظت از جان خود بیشتر در خانه هستند، برنامه‌های شادتری برای مردم ارائه بشود؛ مردم وقتی در یک آپارتمان و خانه کوچک می‌خواهند محدود و محصور شوند، نمی‌توانند در اجتماعات شرکت کنند، رفت و آمد به آن صورت نمی‌توانند داشته باشند، باید صدا و سیما در خانه آن را جبران کند و ان شاءالله این کار انجام می‌گیرد.

دکتر روحانی افزود: همه هنرمندان در فضای مجازی بیایند؛ همه دانشمندان در فضای مجازی بیایند؛ همه روانشناس‌ها و همه آنهایی که می‌توانند لبخند برای مردم به ارمغان بیاورند در فضای مجازی بیایند؛ امروز کلماتی که مردم را از خستگی دربیاورد و برای مردم تنوع باشد، دیگر یک کار مستحب نیست؛ در این شرایط یک کار واجب است و همه از این فضای مجازی استفاده کنیم. هنرمندان و همه آنهایی که می‌توانند به هر حال روحیه مردم را عوض کنند؛ بتوانند مردم را از آن حالتی که برای آنها ایجاد شده در خانه ماندند که خودِ این خستگی آور است آنها را از خستگی روحی دربیاورد این هم به عنوان یک وظیفه‌ای است که همه ما باید انجام بدهیم و دنبال کنیم و ان شاءالله دنبال خواهیم کرد.

لزوم بهره‌گیری از مزایای فضای مجازی در شرایط کنونی

دکتر روحانی در جلسه چهارشنبه هیات دولت تصریح کرد:  راجع به دولت الکترونیک و فضای مجازی حرف زیاد زده ایم و قبلا در هر مقطعی گفته ایم که در دنیای امروز باید از فضای مجازی به خوبی استفاده کنیم؛ الان در این شرایط اهمیت این مساله بیشتر و واضح‌تر و روشن‌تر شده است؛ دیگر این روزها می‌خواهیم آموزش هم با این فضای مجازی باشد؛ این روزها می‌خواهیم کسب و کار هم با فضای مجازی باشد؛ می‌خواهیم تامین مواد مورد نیاز مردم و ‌خرید و فروش هم به صورت دیجیتال باشد؛ خودِ این مساله و فضا باید ما را برای حرکت بیشتر تشویق کند.

رئیس‌جمهوری افزود: ناچاریم در این شرایط مقداری سبک زندگی خود را تغییر دهیم؛ اینکه امروز بانک‌ها هم کمک کردند برای اینکه مردم به بانک‌ها مراجعه نکنند و بتوانند از فضای مجازی و موبایل‌های خود استفاده کنند، نشان می‌دهد که از این ظرفیت باید حداکثر استفاده را ببریم. فضای مجازی مخصوصا در این شرایط یک ظرفیت بزرگ است؛  باید همه همدیگر را یاری و کمک کنیم و دولت الکترونیک خود را بسازیم؛ ارتباطات دیجیتالی خود را بیشتر و اقتصاد خود را به سمت دیجیتال هدایت کنیم.

سبک زندگی متفاوت در خدمت سلامت مردم

دکتر روحانی در جلسه چهارشنبه هیات دولت تصریح کرد: می‌خواهم تشکر کنم از همکاری مردم با بخش بهداشت و درمان؛ اگر همکاری مردم نبود هیچ اقدام مهمی نمی توانستیم انجام دهیم؛ اگر مردم به وزارت سلامت ما اعتماد نمی‌کردند، شاید این بیماری الان چند برابر یا چند ده برابر این در جامعه منتشر شده بود؛ کار بزرگ را مردم کردند؛ در خانه نشستند برای اینکه یک روزه جدیدی برای مردم ایجاد شد؛ یک زمانی بود در ادیان سابق روزه به این بود که طرف حرف نزند « إِنِّی نَذَرْتُ لِلرَّحْمَنِ صَوْمًا » من روزه گرفتم و روزه این بود که دیگر طرف حرف نمی‌زد؛ روزه کلام، روزه سخن می‌گرفت.

رئیس‌جمهوری گفت: امروز هم مردم یک روزه خاصی را برای خودشان لازم کردند و آن ماندن در خانه، حداقل بیرون آمدن، حداقل در جامعه رفتن، حداقل مسافرت کردن، حتی سبک تماس های خود را عوض کردند؛ قبلا به هم می رسیدند اول دست راست خود را دراز می‌کردند؛ حالا دست روی سینه می‌گذارند و با سر به هم احترام می‌گذارند.

رئیس دستگاه اجرایی افزود: سبک زندگی هم در این ایام یک تغییرات موقتی پیدا کرده و این تغییرات به سلامت جامعه کمک می‌کند و همانطور که دیروز مقام معظم رهبری تاکید کردند هر چیز که به سلامت جامعه کمک کند، حسنه است و هر چیزی که برای سلامت جامعه مضر باشد، سیئه است و بنابراین همه ما باید همکاری خود را ادامه دهیم. به مردم قول می‌دهم دولت با همه توان در خدمت مردم است؛ وزارت بهداشت و درمان در خدمت مردم است؛ با همکاری همدیگر با تعاون و یاری یکدیگر انشاءالله از این مشکل عبور خواهیم کرد.

مراقب بهره‌برداری دشمن از کرونا باشیم

رئیس شورای عالی امنیت ملی در جلسه هیات دولت که روز چهارشنبه ۱۴ اسفند برگزار شد گفت: بدترین کار این است که بدخواهان ایران و ملت ایران از فرصت مشکل مردم و از ورود یک ویروس هم سوء علیه ملت ایران استفاده می‌کنند و می‌خواهند آرامش و اعتماد را از مردم بگیرند؛ اساس کار اعتماد بین مردم و مسئولین و در این شرایط اعتماد بین مردم و مسئولین بهداشت و درمان است.

رئیس‌جمهوری افزود:  آمار دروغ می‌دهند؛ حرف‌های دروغ می‌زنند و نظرات دروغ منتشر می‌کنند؛ می‌گویند واقعیت‌ها به مردم گفته نمی‌شود، در حالی که از روز اولی که احساس کردیم ویروسی وارد کشور شده، همان‌وقت به وزارت بهداشت و درمان گفته شد که همه آمار و اطلاعات در اختیار مردم قرار داده شده و چیزی از مردم مخفی نشود؛ مردم کاملاً بدانند که چه عده مشکوک و مبتلا به این بیماری‌اند و چه عده جان باخته در این بیماری هستند و چه اقداماتی در حال انجام است و آمادگی خودشان را هم به مردم اعلام کنند و خدای ناکرده اگر باز هم بخواهد این بیماری گسترش پیدا کند، با همه توان بیمارستان‌ها و تخت‌ها و پزشکان و پرستاران ما آمادگی دارند تا در برابر این ویروس مهاجم بایستند و ایستادگی کنند تا از این خطر عبور کنیم و رد شویم.

دکتر روحانی تصریح کرد: متأسفانه آنهایی که حتی دارو و مواد غذایی را به روی مردم بستند و تحریم کردند، خبیثانه‌ترین اقدام را علیه ملت ایران در این ۲ سال انجام دادند؛ آنها هم آمدند با یک ماسک دلسوزی ظاهر شدند که ما هم می‌خواهیم به ملت ایران کمک کنیم؛ شما اگر واقعاً راست می‌گویید لااقل تحریم دارو را بردارید؛ این اولین قدم است. بگویید نسبت به ملت ایران تا حالا اشتباه و خطا کردیم و عذرخواهی می‌کنیم و اولین قدم ما این است که فعالیت بانکی برای خرید دارو، نقل و انتقال دارو و فعالیت کشتیرانی در این زمینه و مواد غذایی مردم، آزاد است و ما کاری نداریم و این تحریم را از روی مردم برداشتیم.

رئیس دستگاه اجرایی ادامه داد:مردم ما به خوبی می‌دانند شما دروغ می‌گویید؛ واقعیت را نمی‌گویید؛ البته در اینجا من باید از همه دولت‌ها و کشورهایی که در زمینه مبارزه با این ویروس به ما کمک کرده‌ و آماده‌اند به ما کمک کنند؛ تجهیزات فرستادند و باز هم آمادگی دارند دارو و تجهیزات برای کشور ما بفرستند، از همه آنها تشکر و سپاسگزاری می‌کنم.

اهمیت درختکاری و توسعه منابع طبیعی

همزمان با فرارسیدن هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، رئیس‌جمهوری به ضرورت‌های توسعه فضای سبز پرداخت.

رئیس‌ دستگاه اجرایی روز چهارشنبه در مراسم روز درختکاری و هفته منابع طبیعی پس از کاشت نهال گفت: روز درختکاری فرصت بسیار مناسبی است که هر کسی یک نشانه‌ای را به نام درخت از خود باقی بگذارد و یکی از حسنات می‌تواند درخت و غرس درخت باشد.

دکتر روحانی با بیان اینکه در قرآن و روایات و زمانی که خداوند از جایگاه ابدی یاد می‌کند از درخت و جاری شدن نهر در پای درختان سخن می‌گوید، اظهار داشت: یکی از زیبایی‌هایی که خداوند آن را پسندیده و طبع بشر هم با آن سازگار است حضور در سایه درخت و نهرهای جاری در پای درختان است.

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اهمیت کاشت درخت و حفظ منابع و مراتع طبیعی اظهار داشت: اینکه امروز در اطراف تهران ۱۲۹۰ هکتار جنگلکاری به بهره برداری می‌رسد، اقدام بسیار ارزشمندی است و همچنین بر اساس گزارشی که شهرداری تهران ارائه کرد تعداد درختان و جنگلکاری در اطراف شهر تهران نسبت به اول انقلاب ۱۶.۵ برابر شده است که آمار بسیار ارزشمندی است البته جمعیت و آلودگی هوا نیز افزایش یافته است که توجه به درختکاری به عنوان مجرای تنفس و ریه‌های جامعه می‌تواند در رفع آلودگی‌ هوا بسیار موثر باشد.

رئیس شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: همچنین بر اساس گزارش شهرداری تهران درختان چنار خیابان ولیعصر که از خیابان‌های زیبای کشور و حتی خاورمیانه محسوب می‌شود، دچار آفت و آسیب شده اند در حال جبران و جایگزینی است و با اقداماتی که در دستور کار قرار گرفته، شرایط درختان این خیابان به سالهای اولیه انقلاب برمی‌گردد. در این خیابان ۱۸ هزار اصل درخت چنار وجود داشت که ۲ هزار درخت دچار آسیب شده که در حال جایگزینی است و با این اقدام تعداد درختان سالم این خیابان به همان رقم سابق برمی‌گردد.

دکتر روحانی در ادامه با بیان اینکه امسال بیش از سالهای دیگر موضوع سلامت بروز و جلوه‌گری بیشتری در بین مردم پیدا کرده است، گفت: در داستان ویروس کرونا مردم احساس می‌کنند که باید برای حفظ  سلامت خود، فرزندان و افراد جامعه اهمیت زیادی قائل شوند و بی‌تردید یکی از اموری که می‌تواند سلامت جامعه را تامین کند، توجه به حفظ مراتع و درختکاری است و این کار ضمن تامین سلامت، نشاط را هم به دنبال خواهد داشت و روحیه مردم تازه می‌شود.

رئیس قوه مجریه استفاده از درختان مثمر در درختکاری و جنگلکاری را مورد تاکید قرار داد و گفت: برخی از کشورهای اروپایی در اطراف شهرهای خود درختان مثمر می‌کارند که با این کار مردم ضمن استفاده از زیبایی‌های درختان از میوه‌های آن نیز بهره می‌برند.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه امسال بایستی با توجه و اهمیت بیشتری موضوع درختکاری پیگیری شود، اظهار داشت: از مردم خواهش می‌کنم که یکی از مسوولیت‌های خود را کاشت یک یا چند درخت قلمداد کرده و این کار را به عنوان یادگاری از خود در طبیعت باقی بگذارند.

دکتر روحانی با قدردانی از تلاش کشاورزان و فعالان عرصه طبیعت گفت: بر اساس گزارش وزارت جهاد کشاورزی در دوره دولت تدبیر و امید زراعت چوب در ایران دو برابر افزایش داشته است و این کار ضمن اینکه تنفس طبیعت را آسان می‌کند، سود اقتصادی نیز برای کشاورزان دارد.