گردشگری و توریسم

نیازهای دانشگاه علوم پزشکی کاشان برطرف می‌شود

محمد توکلی دوشنبه‌شب در برنامه زنده رادیویی «هرخانه، یک پایگاه سلامت» از تشکیل کمیته‌ای برای بررسی مشکلات نیروی انسانی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان خبر داد و افزود: این کمیته در مورد فرسایش و استخدام نیرو و همچنین مشکلاتی که گریبان‌گیر آنهاست، تشکیل شده تا بتواند حمایت‌های اداری و مالی انجام دهد.

وی با اشاره به تامین زیرساخت‌های سرمایه‌ای در کاشان بیان کرد: مهم‌ترین آن اختصاص یک دستگاه سی‌تی اسکن به کاشان است؛ زیرا تنها تنها یک دستگاه در بیمارستان شهید بهشتی وجود دارد و تا پایان هفته جاری شاهد بهره‌برداری از این دستگاه خواهیم بود.

نماینده ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مدیریت امور اجرایی بیماری کرونا در منطقه کاشان، نبود آزمایشگاه برای تشخیص بیماری کووید ۱۹ را از جمله نگرانی‌های مسوولان بهداشت و درمان منطقه برشمرد و اضافه کرد: در تلاش هستیم با همکاری مسوولان دانشگاه علوم پزشکی، این آزمایشگاه در شهرستان کاشان راه‌اندازی شود تا آزمایش‌ها خیلی زود انجام و تکلیف بیماران مشخص شود.

وی یادآور شد: در ۲ روز گذشته کمیته‌هایی در بخش‌های پشتیبانی، تامین نیازهای لجستیکی، درمان، بهداشت، آموزش و اطلاع‌رسانی تشکیل شده است.

توکلی با قدردانی از پزشکان، پرستاران و گروه‌های درمانی، مراقبتی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: در این مدت برنامه‌های خوب، محکم، مستدل و علمی در این دانشگاه تدوین شده که بسیاری از این برنامه‌ها از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به سایر نقاط کشور ابلاغ شده است.

وی تاکید کرد: مردم این منطقه نباید از افزایش بیمارستان‌ها نگران باشند، چون ما باید به فکر نیروی انسانی در بیمارستان‌ها نیز باشیم تا فرسایش پیدا نکنند، لازم نیست تخت‌ها را تا انتهای بیمارستان پر کنیم زیرا می‌خواهیم ۲ یا سه بیمارستان درگیر کنیم تا نیروهای درمان در یک بیمارستان فرصت استراحت، بازتوانی و رسیدگی به خانواده‌های‌شان را داشته باشد.

نماینده ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مدیریت امور اجرایی بیماری کرونا در منطقه کاشان تشریح کرد: هم‌زمان با بیماری کووید ۱۹، آنفولانزای نوع ب نیز در سطح کشور به ویژه در قم و منطقه کاشان وجود دارد و اگر مردم آمار بستری زیادی می‌شنوند، این بستری‌ها همه بیماری کرونا نیستند؛ بلکه کرونا بر اساس نتایج آزمایش‌ها مشخص می‌شود که شمار آنها کمتر است و بخش بزرگی از آنها، عفونت‌های تنفسی است که شاید بستری و مرگ و میر نیز داشته باشد.

وی تاکید کرد: برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ نباید از ظرفیت خیران سلامت و داوطلبان جهادی در این عرصه چه از نظر تخصص پرستاری و پزشکی و چه از نظر بخش‌های عمومی غفلت کرد.

توکلی ادامه داد: بیماری‌های تنفسی در فصل‌های پاییز و زمستان در کشور بسیار شایع است این بیماری‌ها شامل سرماخوردگی‌های گوناگون، آنفولانزا و بیماری‌های تنفسی می‌شود.

وی افزود: همواره افرادی که به نحوی دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت‌ پیشرفته یا فشار خون کنترل نشده هستند و بیماران قلبی و دیالیزی، پیوند اعضا، سرطانی‌ها و کسانی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن را دریافت می‌کنند، بیشترین آسیب را می‌بینند که هم‌زمان با ورود کووید ۱۹ به کشور،  به نحوی موارد بیماران تنفسی را افزایش داده است.

نماینده ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مدیریت امور اجرایی بیماری کرونا در منطقه کاشان گفت: ویژگی ویروس کرونای جدید سرعت انتشار زیاد، درگیرکردن بسیار مردم و شمار مواردی که به سمت شدیدتر شدن یا خطر مرگ باشد بسیار کمتر است و مقابله و پیروزی برابر آن به عزم همگانی نیاز دارد.

وی شمار موارد ابتلا به این بیماری را زیاد دانست و تاکید کرد: این مهم عجیب نیست زیرا در فضاهای حقیقی و مجازی قابل مشاهده است.

توکلی با اشاره به اینکه کووید ۱۹ بیماری جدیدی است، تصریح کرد: انتظار آغاز اوج این بیماری را در کشور برای چندین نوبت داریم، بیماری‌های ویروسی از این ویژگی برخوردار هستند و هجوم اولیه آنها وحشی و شمار مبتلایان زیاد خواهد بود اما در مجموع علایم شبیه به هم می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه نباید در مورد این بیماری بین مردم وحشت ایجاد شود، اضافه کرد: می‌توان با رعایت یک اصول ساده بهداشتی بر آن پیروز شد و در خوش‌بینانه‌ترین حالت انتظار می‌رود در مورد بیماری کووید ۱۹ اوایل فرودین سال آینده به وضعیت ثابتی برسیم و در بدبینانه‌ترین حالت این بیماری تا اوایل خرداد مهمان ما باشد.

نماینده ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مدیریت امور اجرایی بیماری کرونا در منطقه کاشان، لزوم توجه نکردن به شایعه‌ها را یادآور شد و از مردم خواست تا اخبار و مجموعه اطلاعات را تنها از منابع مطمئن و امن از جمله رادیو کاشان دریافت کنند و رسانه‌ها نیز تنش روانی این فضا را در جامعه کاهش دهند.

وی با اشاره به پاسخگویی شماره‌های ۱۹۰ و ۴۰۳۰ در سراسر کشور به ابهام‌ها و مشکلات مردم گفت: دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز درصدد راه‌اندازی سامانه ویژه‌ای برای پاسخ‌گویی به پرسش‌های مردم منطقه در مورد بیماری کووید ۱۹ است.

توکلی تنها راه برون‌رفت از این بیماری را مبتلا نشدن به آن برشمرد و بیان کرد: خودداری از رفت‌وآمد به مکان‌های سرپوشیده، رعایت توصیه‌های بهداشتی و ماندن در خانه تا جای ممکن از جمله راهکارهاست و امید می‌رود خدمت‌رسانی به مردم و امید به تلاش، کار و کوشش برای مقابله با کرونا  افزایش یابد تا بتوان درد مردم را تا جایی که امکان دارد، کاهش دهیم.

بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان، تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در این منطقه هفت نفر است.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران‌وبیدگل زیر پوشش بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.