گردشگری و توریسم

کشت گیاهان علوفه‌ای کم آب‌بر در قم توسعه می‌یابد

عباس پورمیدانی روز یکشنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان کرد: نیاز استان به گیاهان علوفه‌ای بسیار زیاد است و به همین دلیل کشاورزان قمی علاقه فراوانی به کشت این‌گونه گیاهان دارند.

وی افزود:‌ بیشتر گیاهان علوفه‌ای همچون یونجه برای رشد به آب زیادی نیاز دارند،‌ به همین دلیل لازم است که سطح زیر کشت این‌گونه گیاهان دراستان کاهش یابد و از گیاهان علوفه‌ای کم آب‌بر همچون سورگوم به‌جای آن‌ها استفاده شود.

وی ادامه داد: سطح زیرکشت گیاهان علوفه‌ای استان علاوه بر تامین نیاز دامداران باید مطابق ظرفیت‌های کشاورزی قم باشد تا مشکلی در این خصوص به وجود نیاید.

پورمیدانی گفت: مدیریت سطح زیرکشت گیاهان علوفه‌ای درقم یکی از موارد مهم مورد توجه در راهبرد تغییر الگوی کشت استان است که با همکاری بهره‌برداران دنبال می‌شود.

وی بیان کرد:‌ دربخش ترویجی نیز با کشاورزان استان تعاملات گسترده‌ای برای جایگزین کردن گیاهان علوفه‌ای کم آب با کشت‌های موجود به‌عمل‌آمده‌است.

وی ادامه داد: کشت گیاهان علوفه‌ای کم آب بر می‌تواند ارزش‌ افزوده اقتصادی بیشتری برای کشاورزان استان که بیشتر در مناطق روستایی ساکن هستند در پی داشته باشد.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌ که کشاورزی به‌تنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.