گردشگری و توریسم

دولت تدبیر، توجه زیادی به مقوله سلامت جامعه داشته است

دکتر علی دل‌پیشه روز سه‌شنبه در دومین مجمع سلامت استان کردستان اظهار داشت: موضوع سلامت فقط مختص یک دستگاه نیست و همه آحاد جامعه و نهادهای مختلف با این مقوله مرتبط بوده و تکلیف دارند برای سلامت مردم تلاش کنند.

وی با بیان اینکه مشارکت مردم لازمه سلامت جامعه است، اضافه کرد: اگر مردم خود پای کار نباشند حتی اگر به تعداد افراد جامعه تخت بیمارستانی وجود داشته باشد تاثیری در ارتقای سلامت مردم نخواهد داشت.

رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر تلاش برای تقویت باورها و افزایش عدالت در سلامت افزود: مسوولان باید شرایطی فراهم آورند که همه مردم با هر نژاد، مذهب، سن ‌ و جنسیتی از خدمات سلامت به درستی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم و دوازدهم بیشترین تلاش را برای سلامت مردم داشته و بیشترین بودجه ها را به این امر اختصاص داده است، یادآور شد: اجرای طرح تحول سلامت و ارسال تجهیزات و امکانات درمانی به نقاط مختلف کشور بویژه مناطق محروم از جمله اقدامات انجام شده توسط دولت است.

دل‌پیشه تاکید کرد: هم‌اکنون شخص رییس جمهوری توجه زیادی به این مقوله داشته و مجموعه وزارتخانه نیز سعی دارند این مهم را در دستور کار اصلی خود قرار دهد ضمن اینکه وزارت بهداشت در این زمینه به همکاری‌های بین بخشی اهمیت زیادی می‌دهد.

وی گفت: انتظار می‌رود همه ادارات و نهادهای مختلف کردستان خود را در سرنوشت سلامت استان دخیل کرده و تلاش‌های لازم را برای رفع همه مشکلات انجام داده و برخی از بودجه های استانی به سمت مقوله سلامت سوق پیدا کند.

ارتقای سواد سلامت  از دامن زدن به شایعات جلوگیری می‌کند

رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در این برهه زمانی که باورهای مردم نشانه رفته و بحث‌های مختلفی همانند وجود کیک‌های آلوده و وجود آفلاتوکسین در شیر که منجر به تشویش اذهان عمومی شده، ارتقای سواد سلامت بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه مطرح کردن اینگونه مسائل و دامن زدن به شایعات در این زمینه فقط اذهان مردم را مغشوش می‌کند، گفت: این مسایل ادامه‌دار خواهد بود و ممکن است در روزهای آینده باز هم موضوع دیگری مطرح شود لذا ارتقای سواد سلامت از این مباحث پیشگیری می‌کند.

دل‌پیشه یادآور شد: مولفه‌های مختلفی همانند مسایل اقتصادی، بیماری و امنیت شغلی، سلامت جامعه را تحت تاثیر قرار داده و بر سلامت مردم تاثیر می‌گذارد، بنابراین باید تمام تلاش خود را برای کاهش این مسایل بکار ببریم.

ایجاد دبیرخانه شورای عالی سلامت

وی اظهار داشت: در حال حاضر دبیرخانه شورای عالی سلامت در کشور تشکیل شده و هشت وزیر و پنج رییس سازمان مستقل کشور در آن عضو هستند و ریاست جلسه نیز با رییس جمهوری است.

رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت وامنیت غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دراین شورا در بالاترین سطوح برای سلامت و امنیت غذایی کشور تلاش می‌شود، گفت: از طریق این شورا استانداردهایی برای روغن‌های مصرفی کشور، گوشت، مواد شوینده و سایر مایحتاج و در مجموع کارهایی که مرتبط با سلامت است تعیین و پیگیری می‌شود.

وی افزود: تاکنون ۱۵ جلسه این دبیرخانه برگزار شده و جلسه شانزدهم نیز قرار است ماه آینده برگزار شود و این مسأله اهمیت مقوله سلامت در دولت و نظام اسلامی را نشان می‌دهد.

خیرین به سلامت جامعه حساس شده‌اند

دل‌پیشه همچنین به موضوع خیرین سلامت اشاره کرد و گفت: اکنون بحث خیرین سلامت در همه نقاط کشور رایج شده و خیرین نسبت به سلامت کشور حساس شده‌اند، ضمن اینکه در گذشته جهت گیری خیرین به سوی مدرسه‌سازی، کمک به ایتام و غیره بود اما در حال حاضر سلامت محوری در امر خیرین رواج یافته است.

وی یادآور شد: در استان کردستان نیز گام‌های بسیار خوبی در حوزه ورود خیرین سلامت انجام شده اما بازهم جای کار دارد و این ظرفیت در میان مردمان این استان که قرن‌ها الگوی فرهنگ دوستی بوده‌اند وجود دارد و می توانند نظام سلامت را به سرمنزل مقصود برسانند.

مجمع خیرین سلامت در نیمه دوم سال ۸۸ در استان کردستان فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون ۳۷۰ میلیارد ریال از سوی خیرین به بخش‌های مختلف دانشگاه علوم پزشکی برای اجرای طرح‌های عمرانی، درمانی، خدماتی، زمین، تجهیزات پزشکی و مصالح ساختمانی کمک شده است.

مردم نیک اندیش و خیر استان کردستان می توانند کمک‌های نقدی خود را به شماره حساب ۵۰۹۸۲۳۳ بانک رفاه کارگران نزد شعبه آبیدر کد ۷۷۵ یا شماره کارت ۵۸۹۴۶۳۱۸۹۰۸۲۳۲۳۰ و شماره حساب ۰۱۰۹۶۵۰۶۳۳۰۰۲ و همچنین شماره کارت ۶۰۳۷۶۹۱۹۹۰۱۴۳۱۰۹ نزد بانک صادرات شعبه میدان آزادی کد شعبه ۱۳۸۴ واریز کنند.