اماکن دیدنی ایران

آتش‌سوزی در بازار کهنه قم ؛ سردر کاروانسرای ملاحسین تخریب شد


چارتر

آتش سوزی در بازار کهنه قم خساراتی را برجای گذاشت.

چمدان: مجموعه راسته بازار کهنه و نو قم مربوط به دوره صفوی – دوره قاجار است و در بافت قدیمی قم جوار محله عربستان و در قلب منطقه تاریخی خیابان آذر قرار دارد. این بازار تاریخی سال ۱۳۷۶ به ثبت ملی رسیده است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم چندی پیش نسبت به وضعیت بازار کهنه قم هشدار داده بود و تاکید کرده بود که این بازار تاریخی با خطر بالقوه آتش سوزی مواجه است. این اتفاق که برای مدیران قم قابل پیش بینی بود اما اقدام خاصی برای جلوگیری از آن صورت نگرفته بود روز گذشته اتفاق افتاد و آتش سوزی در انبار چوب و چوب بری‌های بازار کهنه قم در بخش کاروانسرا و سرای ملاحسین این بازار، خساراتی به محوطه تاریخی وارد کرد.

این آتش با تلاش نیروهای آتش نشانی پس از ۳ ساعت خاموش و اقدامات لکه گیری آغاز شد که در این حین عوامل شهرداری برای جلوگیری از روشن شدن آتش نهفته زیر چوب‌ها اقدام به تخریب یکی از سردرهای تاریخی سرای ملاحسین کرده تا بتوانند چوب‌های نیمه سوز را به گودال کناری کاروانسرا بریزند.

حمید کریمی سخنگوی آتش نشانی در این زمینه گفت: ساعت ۱۵ و ۲۳ دقیقه روز دوشنبه آتش سوزی در بازار کهنه قم و در کاروانسرای قدیمی این بازار که به صورت غیراصولی به کارگاه‌های نجاری وانبارهای چوب تغییر کاربری داده شده بود، به مرکز فرماندهی آتش نشانی قم اطلاع داده شد.

سخنگوی آتش نشانی قم ادامه داد: بر اثر شدت آتش سوزی و ناایمن بودن کاروانسرای تغییر کاربری داده شده، تعدادی از مغازه‌ها و انبارها تخریب که این موضوع موجب مصدومیت هفت تن از پرسنل آتش نشانی قم شد که توسط نیروهای اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.

کریمی با بیان اینکه این آتش سوزی به طور کامل اطفا شد گفت: با اقدام‌های موثر آتش نشانان قم، اجازه سرایت آتش به راستای بازار قدیم داده نشد.

وی با تاکید بر اینکه در گذشته نسبت به غیرایمن بودن بازار کهنه و دپوی غیراصولی چوب در این بازار بارها تذکر داده شده است افزود: به دلیل اینکه دسترسی به ورودی و خروجی این کاروان بسیار سخت است، کار اطفا حریق با مشکل مواجه شد که این آتش سوزی بار دیگر اهمیت ساماندهی این بازار را به همه مسئولان استان گوشزد کرد.

کریمی ادامه داد: آمار دقیقی از میزان خسارت این حادثه برآورد نشده و در گزارش‌های تکمیلی اطلاع‌رسانی می‌شود.

بیشتر بخش‌های بازار کهنه قم صفوی و قاجاری است اما تک بناهایی از دوره سلجوقی – ایلخانی در این بازار برجای مانده‌ است.