اخبار گردشگری

از تاجیکستان بیشتر بدانید

کشور تاجیکستان یک کشور آسیایی است که در مرکز این قاره قرار دارد. تاجیکستان به دلیل رشته کوه‌های ناهمواری که دارد مقصد بسیاری از طبیعت گردان و کوهنوردان است و هر ساله افراد زیادی برای تماشای جاذبه‌های این کشور با تور تاجیکستان همسفر می‌شوند. قرقیزستان در شمال این کشور واقع شده و افغانستان جنوب آن را در بر گرفته است. جمهوری تاجیکستان از غرب با ازبکستان همسایه است و کشور چین که با نام جمهوری خلق چین نیز شناخته می‌شود در شرق این کشور قرار دارد. مساحت تاجیکستان حدود ۱۴۳,۱۰۰ کیلومتر مربع است و جمعیت آن طبق آخرین سرشماری انجام شده در سال ۲۰۱۶ حدود ۹ میلیون نفر تخمین زده شده است. نام پایتخت کشور تاجیکستان دوشنبه است. واحد پولی آن سامانی است و دولت تاجیکستان آن را برای بزرگداشت سلسله کهن سامانیان انتخاب کرده است. دین ۹۶ درصد از مردم این کشور اسلام است و بیشتر جمعیت تاجیکستان را مسلمانان تشکیل می‌دهند. تعداد مسیحیان این کشور حدود ۱.۶ درصد است و بقیه تاجیکی‌ها یا از دین خاصی پیروی نمی‌کنند یا این که پیرو مذهب‌هایی غیر از مسیحیت و اسلام هستند.


گذری بر تاریخ کشور تاجیکستانگذری بر تاریخ کشور تاجیکستان
نام کشور تاجیکستان از واژه تاجیک گرفته شده که لقب مردمانی که در گذشته در این منطقه زندگی می‌کرده‌اند بوده است. تاریخ تاجیکستان نشان می‌دهد که این کشور فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشته تا به وضعیت امروزی برسد. آثار تاریخی که در این منطقه کشف شده‌اند متعلق به دوره‌های تاریخی مختلف مانند دوره نوسنگی، دوره میان سنگی و عصر برنز هستند. قبل از ظهور اسلام این کشور قلمرو دولت‌های بلخ و سغد بود که به ترتیب حکومت جنوب و شمال این ناحیه را در دست داشتند. تاریخ نشان می‌دهد که در دوره هخامنشیان و دوره‌های مختلف دیگر تاجیکستان جز قلمرو ایران محسوب می‌شده است تا این که روسی‌ها در سال ۱۸۶۸ میلادی این کشور را به تصرف خود در آوردند؛ اما به واسطه انقلابی که در این کشور رخ داد و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، حکومت مستقل تاجیکستان تشکیل شد و پس از پایان جنگ‌های داخلی، این کشور به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته شد. در تور تاجیکستان با جاذبه‌های این کشور آشنا خواهید شد.


آب و هوای کشور تاجیکستانآب و هوای کشور تاجیکستان
آب و هوای کشور تاجیکستان قاره‌ای است. کشور‌هایی با این شرایط جوی دارای تابستان‌هایی گرم و خشک و زمستان‌هایی سرد هستند. اگر به قصد کوهنوردی قدم به این کشور گذاشته‌اید باید بدانید که هوا در ارتفاعات به مراتب سردتر است.

دمای هوا در دوشنبه پایتخت تاجیکستان در روز‌های گرم و سوزان تابستان گاه به ۴۰ درجه سانتی‌گراد نیز می‌رسد. این در حالی است که نواحی اطراف این شهر آب و هوای مطبوع و دلپذیری دارند و هر چه از سطح زمین ارتفاع می‌گیرید هوا خنک‌تر و لذت بخش می‌شود.

یخچال طبیعی Fedchenko که بزرگ‌ترین یخچالی است که خارج از قطب جنوب واقع شده در این منطقه قرار دارد و با وجود دمای منفی ۶۳ درجه سانتی‌گراد سردترین نقطه تاجیکستان محسوب می‌شود.

زمستان‌های تاجیکستان سرشار از برف است و گاه جاده‌های درون شهری و برون شهر در این کشور به واسطه بارش برف زیاد بسته می‌شوند. به همین دلیل بیشتر توریست‌ها بهار و تابستان را برای سفر به این کشور مناسب می‌دانند.