گردشگری و توریسم

نبود مدیریت یکپارچه، مشکل محیط زیست است

حسین آبسالان روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت هفته محیط زیست در محل دشت سهرین زنجان برگزار شد، افزود: اگر این موضوع حل شود به حتم بسیاری از مشکلات و چالش‌ها، برطرف خواهد شد اما به رغم پیگیری‌های صورت گرفته نه فقط نتیجه‌ای حاصل نشده بلکه مشکلات زیست محیطی نیز بیشتر شده است.

وی، آمایش سرزمین در جهت حفظ و حراست از محیط زیست و رعایت آن را لازم دانست و اظهار داشت: انسان‌ها نباید با استفاده نامناسب و تغییر کاربری زمین‌ها، طبیعت و گونه‌های جانوری را مورد تهدید و خطر قرار دهند که در غیر این صورت ضرر و زیان آن در وهله نخست متوجه خود آنان خواهد شد.

آبسالان با تاکید بر اینکه نابودی پوشش گیاهی، موجب تخریب محیط زیست و تهدید حیات وحش می‌شود، افزود: جهان، چندین سال است که به سمت اقتصاد سبز گام بر می‌دارد، پس لازم است زمین‌های تخریب شده، احیا شوند و اگر مردم محلی مشاهده کنند که اقتصاد و درآمدشان وابسته به منطقه است در این صورت مراتع را از بین نبرده و به آن اهمیت خاصی قائل می‌شوند.

وی با بیان اینکه اکوسیستم نباید به هم بخورد چراکه احیا آن بسیار سخت است، تصریح کرد: افزایش جمعیت انسانی، عامل نابودی طبیعت نیست بلکه استفاده نادرست از منابع طبیعی ازجمله آب و خاک به محیط زیست و حیات وحش آسیب وارد می‌کند که برای پیشگیری از مشکلات زیست محیطی و در جهت حفظ و حراست از محیط زیست و منابع طبیعی، لازم است آموزش‌های لازم از سوی دستگاه‌های متولی به مردم ارائه شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان، مردم محلی را جزو حافظان اصلی محیط زیست و حیات وحش خواند و گفت: محیط زیست همانند امنیت است و اگر مورد تخریب واقع شود عموم مردم، در معرض تهدید و خطر قرار گرفته و آسیب خواهند دید پس بهتر است مردم محلی را آموزش داد تا از این طریق مانع از تخریب طبیعت و انقراض گونه‌های جانوری و گیاهی شد.

آبسالان در پاسخ به سوالات خبرنگاران رسانه‌های گروهی، افزود: پیشگیری از تخلف زیست محیطی و کمک به حفظ محیط زیست، رویکرد اصلی این اداره است و اگر در مواجهه با تخریب طبیعت، تهدید حیات وحش و واحدهای آلاینده، برخوردی صورت می‌گیرد، به طور قطع و یقین هدف جریمه و یا تعطیلی واحدها نیست.

وی با بیان اینکه محیط زیست مخالف توسعه ناپایدار که موجب از بین رفتن آب و خاک می‌شود است، اظهار داشت: اگر نظم طبیعت و زنجیره غذایی گونه‌های جانوری با تهدید و خطر مواجه شود در این صورت نیز ضرر آن متوجه انسان خواهد شد.

آبسالان افزود: تخریب زیستگاه، ۷۵ درصد، شکار ۱۵ درصد و ورود گونه‌های جانوری غیربومی نیز ۱۵ درصد در نابودی حیات وحش دخیل هستند و به همین علت محیط زیست تلاش وافر و جدی دارد تا از تخریب طبیعت و شکار و صید گونه‌های جانوری، جلوگیری به عمل آورد و در این راستا محدودیت‌هایی را در نظر گرفته است.

وی به مرگ ماهیان کپور در سد گلابر ایجرود اشاره کرد و اظهار داشت: نتیجه آزمایشات صورت گرفته نشان می‌دهد که کپور ماهی‌های متوسط به نوعی انگل آلوده شده بودند که بر اثر آن تعداد زیادی از این نوع ماهیان تلف شدند.

آبسالان، مدیریت پسماندها را در جلوگیری از تخریب محیط زیست و آلودگی آب و خاک، لازم و ضروری خواند و افزود: امروز مدیریت پسمان در جهان هشت مرحله شده اما در ایران سه مرحله‌ای است و باید این مراحل ارتقا یابد.

وی به پسماندهای روی دپو شده در قسمت جنوب شهر زنجان اشاره کرد و تصریح کرد: این یک معضل چندین ساله است که باید از روز نخست، مدیریت می‌شد و حال برای انتقال آن از محل فعلی، منتظر تأیید نهایی هستیم اما اکنون راهکارهایی داریم که می‌توان اثرات آن را با ایزوله کردن و دیوار کشی، کاهش داد و اجازه نداد در معرض فرسایش آب و باد قرار گیرد.

آبسالان با تاکید بر اینکه در حال حاضر چالش مهم استان در حوزه محیط‌زیست مربوط به موضوع روی و فعالیت کارخانه‌های مرتبط با آن است، افزود: مجوز جدید برای کارخانه روی نمی‌دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان به برخورد با واحدهای صنعتی آلاینده اشاره کرد و گفت: پارسال ۴۵ مورد واحد صنعتی آلاینده به منظور تعیین تکلیف و اعمال قانون به دادگاه معرفی شدند که از این تعداد قریب ۱۵ واحد صنعتی آلاینده به علت نداشتن مجوز، پلمپ و واحدهای غیرمجاز نیز تعطیل شد و مابقی این واحدها نیز در انتظار ابلاغ حکم هستند.

آبسالان با بیان اینکه بحث سلامتی مردم به هیچ وجه قابل معامله نیست، افزود: این اداره کل با تمام توان در حفظ محیط زیست و حفظ گونه‌های جانوری و گیاهی، تلاش می‌کند و با واحدهای آلاینده نیز بدون هیچ اغماضی برخورد می‌کند تا سلامت مردم با تهدید و خطر مواجه نشود.

۶۰۸۴/‏۸۰۶۸