گردشگری و توریسم

رستورانی به قدمت کوچ اجباری فلسطینیان، پذیرای چهره‌های جهانی است

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از پایگاه خبری روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن، این رستوران که اغذیه سنتی عربی به ویژه غذاهای فلسطینی مانند حمص، فلافل، مسبحه و فته عرضه می‌کند هم اکنون یکی از مهمترین آثار گردشگری فلسطین به حساب می‌آید که شخصیتهای مشهور جهان به آن مراجعه می‌کنند.
«سلامه» موسس این رستوران، یک پناهجوی فلسطینی است که با خانواده خود در سال 1948 توسط رژیم صهیونیستی از شهر یافا به بیت لحم کوچانده شد.
وی در شهر بندری یافا، صاحب یک نانوایی بود که در سال 1984 دار فانی را وداع گفت و الان فرزندان و نوادگانش اداره رستوران را به عهده دارند.
«علاء سلامه» نوه موسس رستوران که از مدیران فعلی آن نیز است، گفت: تاکنون شخصیت‌های هنری و دیپلماتیک عالی رتبه‌ای از رستوران دیدن کرده و حمص و فلافل میل کرده‌اند که از جمله این شخصیتها، «دیوید کامرون» نخست وزیر سابق انگلیس و «اصاله نصری» خواننده سوری بودند. سلامه که شهرت رستوران خود را مدیون کیفیت بالای غذاها ومحیط جذاب آن می‌داند، گفت: هدف رستوران ما جذب گردشگران با تابعیت‌های مختلف در کنار اهالی بیت لحم و دیگر شهرهای فلسطین است.
شهر بیت لحم این روزها همزمان با آغاز جشن‌های میلاد حضرت مسیح (ع) شاهد فعالیت‌های گردشگری زیادی است.
سلامه ادامه داد: در این رستوران غذاهای سنتی فلسطین که توسط اجداد ما در شهر یافا و دیگر سرزمین‌های اشغالی فلسطین تهیه می‌شد عرضه می‌شود.
وی تاکید کرد: شهرت بالای رستوران اوتیم به دیگر کشورها هم رسیده و گردشگران و زائران مسجد الاقصی نیز به بیت لحم برای مراجعه به اینجا سفر می‌کنند.
مشتریان رستوران همچنان از کیفیت غذاها، محیط سنتی، قیمتها و خدمات ارائه شده در این رستوران اظهار رضایت می‌کنند.
اهمیت این رستوران به دلیل عید میلاد مسیح (ع) و ایام کریسمس افزایش یافته است.
این رستوران سنتی، متشکل از یک خانه قدیمی ساخته شده از سنگ و گِل است که به صورت قوس (نیم دایره) طراحی شده و دیوارهای آن با آیات قرآن کریم و فرازهایی از انجیل و آثار باستانی تزیین شده است.
رستوران «اوتیم» سال 2014 گواهی بهترین کیفیت را از مرکز جهانی گردشگریTrip Advisor دریافت کرده و «صلیبا سلامه» موسس آن، داستان راه اندازی این رستوران را در تابلویی نوشته و بر دیوار آویزان کرده است.
وی در این یادداشت با اشاره به مصیبت فلسطینیان و کوچ اجباری آنها از شهر یافا به بیت لحم توسط رژیم صهیونیستی، توضیح داده که نام این رستوان «اوتیم» بر گرفته از نام «تیما» پسر بزرگش است.
عملیات کوچاندن فلسطینیان توسط صهیونیستها در سال 1948 نکبه (مصیبت) نامیده می‌شود، بر اساس گزارش دولت فلسطین، حدود 800 هزار فلسطینی در سال 1948 تحت فشارهای رژیم صهیونیستی و از ترس کشتار مجبور به ترک خانه‌هایشان شدند، این در حالی است که در همان سال، 15 هزار فلسطینی توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی کشته شدند.
بیت لحم شهری تاریخی واقع در جنوب کرانه باختری است که به دلیل قرار داشتن کلیسای المهد در آن از اهمیت زیادی برخوردار است، به گفته مسیحیان، حضرت عیسی بن مریم (ع) در محلی که این کلیسا در آنجا بنا شده، متولد شده است.
فراهنگ** 1453** 1055

انتهای پیام /*


فرهنگی


میراث فرهنگی


رستوران


فلسطین