اخبار گردشگری

فرش ترکمن بازارچه ای برای فروش ندارد!

درحالی که پرونده جهانی شدن فرش ترکمن در دست تکمیل است و گنبد قابوس برای این مهم کاندیدا شده است اما هنوز مرکز دائمی برای فروش این صنایع دستی در نظر گرفته نشده. این درحالی است که حتا مرکز صنایع دستی منطقه نیز به دلیل عدم مکان یابی مناسب تعطیل شده است.

عبدالقدیر کریمی (فرماندار گنبد کاووس) در خصوص آخرین وضعیت جهانی شدن فرش ترکمن و مسکوت ماندن موقت این پرونده گفت: پروسه ثبت فرش ترکمن از مدت ها پیش از سوی ابراهیم کریمی (مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان گلستان) و مریم آق آتابای (مدیر میراث و گردشگری گنبد) مطرح و در اولویت های کاری استان و شهرستان قرار گرفت.

او با اشاره به آنکه بیشترین تمرکز فعالان و مسئولان امر طی ۲تا ۳ ماه گذشته در حوزه برگزاری جلسات مدیریتی و هماهنگی های بین بخشی بین شهرستان و استان بود، گفت: ما این آمادگی را داریم و شک نکنید که این اتفاق خواهد افتاد، حوزه هایی که باید فعال می شد، فعال شده است. حساس سازی در حوزه دستگاه ها و مدیرانی که با فرش ترکمن مرتبط هستند، انجام شده و دقیقا مدیران توجیه هستند که موضوع ثبت جهانی فرش ترکمن تا چه اندازه برای ما مهم است.

من هم به دلیل علائق شخصی و جایگاه مدیریتی به شدت روی این موضوع حساس هستم و قول می دهم که فرش ترکمن ثبت جهانی شود. پس از برگزاری جشنواره اقوام در گنبد و سپری شدن هفته وحدت همه تمرکز خود را روی همین موضوع می گذاریم و بسیج می شویم تا آنچه را که دوستان تصمیم گیرنده برای ما شرط گذاشتند یک به یک انجام دهیم.

تعطیلی مرکز صنایع دستی

فرماندار گنبد کاووس درحالی از اتمام پرونده ثبت جهانی فرش ترکمن سخن می گوید که این منطقه هنوز در راه اندازی و فعال کردن مرکز صنایع دستی با مشکلات بسیار روبه روست چنانکه مدت هاست بخش مرکز صنایع دستی تعطیل شده است. او در این خصوص گفت: در آنجا مشکلاتی وجود دارد، اولاً به لحاظ مکان یابی جای خوبی انتخاب نشده که باید برای آن فکری کنیم، یکسری مشکلات جانبی هم فعالان و تولیدکنندگان صنایع دستی داشتند که با آنها هم صحبت کردیم و در این مباحث به جمع بندی رسیده ایم، ضمن اینکه تلاش می کنیم مرکز پایانه تخصصی صادرات صنایع دستی در گنبد ایجاد کنیم.

او ادامه داد: در این راستا، ساختمانی در اختیار استان قرار گرفته که البته مالکیتش قطعی نیست. تلاش ما بر آن است که این ساختمان را تملک کنیم و پایانه تخصصی صادرات صنایع دستی را در گنبد راه بیاندازیم.

 تمام این صحبت ها در حالی مطرح می شود که در پرگردشگرترین نقطه گنبد در کنار میراث جهانی این منطقه به جای فروش عروسک های بومی، شاهد فروش عروسک های پلاستیکی چینی هستیم که فقط چیزی شبیه به لباس ترکمن را بر تن دارند. اینگونه به نظر می رسد که گردشگران باید از طریق این عروسک های پلاستیکی با آداب و رسوم و فرهنگ ترکمن آشنا شوند.

« دنیای سفر » این نوشته را از «
ایلنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.