گردشگری و توریسم

عملیات تعیین عرصه و حریم تپه 3400 ساله چغا گتوند آغاز شد

یعقوب نگهداری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شماره ثبت ملی این اثر باستانی 2332 است که پیش از این تعیین عرصه و حریم این تپه باستانی مورد تایید پژوهشکده فنی مرکز قرار گرفته بود.
وی ادامه داد: تپه باستانی چغا یکی از نقاط مهم در اتصال جلگه خوزستان به کوه های زاگرس و از عناصر مهم در مسیرهای دسترسی کاروان ها و کوچروها از دوران باستان تاکنون بوده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گتوند گفت: تپه باستانی چغا براساس مطالعات انجام شده بنایی از نوع معابد ایلامی و از دوران تاریخی ایلامی موسوم به ایلام میانی بوده که براساس آجر نوشته های کشف شده مربوط به اونتاش گال پسر ‘هومبان من’ است.
نگهداری با بیان اینکه این پادشاه بانی بنای مشهور چغازنبیل از بزرگترین معابد ایلامی است، افزود: براساس روایات، وی دستور ساخت 20 معبد را در سراسر قلمرو خود داده بود که تپه باستانی 3400 ساله چغا در شهر گتوند یکی از معابد مذکور می باشد.
آرامگاه دکتر قیصر امین پور، قلعه رستم، قلعه مجیدخان، قلعه آبید، گچ سنگی، آسیاب ها، سنگ اژدها (برد اژدها)، تنگ عقیلی، بند بهمن، کوه طبل خانه، سه پولو، آبشار پل پرزین و بقعه متبرکه محمدابن زید(ع) از جمله جاذبه های میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان گتوند می باشند.
گتوند از شهرستان های تاریخی در شمال استان خوزستان واقع شده است.
7467/3022

انتهای پیام /*


فرهنگي


تپه 3400 ساله چغا


ميراث فرهنگي


گتوند