گردشگری و توریسم

چشم 230 هزار گردشگر به جاذبه های زنجان روشن شد

یحیی رحمتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی پنج ماه گذشته از سال جاری، 105 هزار و 775 نفر گردشگر داخلی و 2 هزار و 87 نفر گردشگر خارجی از گنبد سلطانیه بازدید کرده اند.
وی یادآورشد: 36 هزار و 685 مسافر داخلی و 367 گردشگر خارجی از موزه مردان نمکی استان زنجان بازدید کردند.
رحمتی اظهار داشت: در این مدت رختشویخانه زنجان میزبان 54 هزارو 20 مسافر داخلی و 597 گردشگر خارجی بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: 30 هزار و 649 مسافر داخلی و 76 گردشگر خارجی به تماشای زیبایی های غار کتله خور نشستند.
وی خاطرنشان کرد: تعداد کل اقامت کنندگان در اماکن اقامتی این استان به 163 هزار و 972 نفر رسید.
رحمتی از انجام 282 بازدید نظارتی از مراکز اقامتی استان زنجان طی پنج ماه گذشته خبر داد و به 469 بازدید نظارتی از رستوران ها و مراکز پذیرایی بین راهی اشاره کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: در مجموع یک هزار و 226 بازدید انجام شد که 56 مورد آن مربوط به دفاتر خدمات مسافرتی و 419 مورد هم در ارتباط با فعالیت مراکز اقامتی بود.
وی خاطر نشان کرد: در کارنامه نظارتی این مدت، یک تشویق برای مرکز پذیرایی، 64 تذکر که 21 مورد مربوط به مرکز اقامتی و 42 مورد هم مراکز پذیرایی، ثبت شد.
رحمتی ادامه داد: چهار اخطار کتبی به مراکز پذیرایی و یک تعطیلی و تعلیق برای مراکز پذیرایی استان در این مدت به ثبت رسید.
به گزارش ایرنا، وجود بزرگترین گنبد آجری جهان، شگفت انگیزترین غار آهکی دنیا، مومیایی های مردان نمکی با قدمت بیش از 2هزار سال، طولانی ترین بازار سر پوشیده جهان و مردمانی مهمان نواز، استان زنجان را به میزبانی پرجاذبه و مهربان برای مسافران و گردشگران تبدیل کرده است.
گنبد سلطانیه یکی از 17 میراث جهانی ایران محسوب می شود که قدمت آن به قرن هفتم هجری شمسی، دوره ایلخانیان می رسد.
بنای رختشویخانه توسط علی اکبر توفیقی نخستین شهردار زنجان حدود 90 سال پیش با کاربری انحصاری شستشوی لباس و ظروف توسط بانوان، در مرکز این شهر احداث شده است.
بنای رخشتویخانه در نوع خود منحصر به فرد بوده و از سال 1377 به عنوان موزه مردم شناسی این استان نیز مورد بازدید گردشگران و علاقه مندان قرار می گیرد.
غار کتله خور از طولانی ترین و شگفت انگیزترین غارهای آهکی جهان است که در 80 کیلومتری شهر گرماب از توابع شهرستان خدابنده قرار گرفته است.
تا کنون حدود 22 کیلومتر از این غار آهکی نقشه برداری و شناسایی شده و در زمان حاضر یک مسیر 2 کیلومتری در آن برای بازدید گردشگران مهیا است.
‘مردان نمکی’ مومیایی های نمکی هستند که از معدن نمک روستای چهرآباد در حوالی شهر زنجان کشف شده اند.
تاکنون 6 مرد نمکی از همین معدن کشف شده است که کاوشگران حدس می زنند همه این مردان در معدن نمک مشغول معدنکاری بوده اند که بر اثر ریزش، زیر آوار نمک مانده و در همان معدن مدفون شده اند.
بر اساس مطالعات انجام شده، قدمت برخی از مومیایی مردان نمکی به بیش از 2 هزار سال می رسد.
3001/6085

انتهای پیام /*


اقتصاد


گردشگري


بازديد


اقامت