گردشگری و توریسم

ساماندهی ‘جمعه مسجد’ اردبیل آغاز شد

نادر فلاحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در فاز نخست پاکسازی محوطه، نخاله برداری و نظافت داخل بنای تاریخی انجام می شود.
او گفت: همچنین شیب بندی و اجرای آجرفرش پشت بام بنا در 200 متر مربع با 50 میلیون تومان اعتبار آغاز شده است.
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، داربست های اطراف بنا که زیبایی منظر را مخدوش کرده است، برداشته خواهد شد.
فلاحی تشریح کرد: طرح کلی ساماندهی اثر تاریخی نیز آماده سازی شده و بزودی به سازمان میراث فرهنگی ارسال می شود.
چند ماه پیش اهالی و هیات امنای بنای تاریخی جمعه مسجد اردبیل با ارسال نامه ای به رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خواستار مرمت و بازسازی این بنای تاریخی شدند.
اهالی محله ‘جمعه مسجد’ خواسته اند که نگهبان و کارشناس راهنمایی کننده توریست ها و بازدیدکنندگان از طرف میراث فرهنگی به صورت 24 ساعته در محوطه و تپه تاریخی مسجد جمعه و در طول سال بکار گرفته شود.
جمعه مسجد اردبیل در شمال شرقی شهر بر روی تپه باستانی قرار گرفته و بازمانده مسجد عظیم ، گسترده و کم نظیری است که در دوره های مختلف اسلامی به خصوص دوره سلجوقی شکل گرفته و تا اوایل صفوی معمور و آباد بوده است.
کاوش های باستان شناسی ردپای مسجد را در قرون اولیه اسلامی به وضوح تشخیص داده است. مسجد در دوره سلجوقی و ایلخانی بسیار گسترده تر و وسیع تر از بنای مکعبی فعلی بوده و بنای سرپای موجود صرفا گنبدخانه و ایوان مسجد بزرگ را تشکیل می داده است.
این مسجد گنبد آجری بزرگی داشته است که 2 پوش ساخته شده و حوادث ایام هر 2 پوش گنبد این مسجد را فرو ریخته و
تنها 2 قسمت قوسی شکل ناقص از گنبد خارجی و قسمت محدودی از گچ بری های گنبد داخلی در چهار گوشه فوقانی دیواره های شبستان اصلی برای نمایش عظمت تاریخی آن باقی مانده است.
ماذنه مسجد اثر دیگری است که به صورت گلدسته استوانه ای شکل در ضلع غربی شبستان اصلی مسجد و به فاصله تقریبی 15 متری قرار دارد ، ایوان مسجد نیز متصل به گنبدخانه می باشد در قسمت شمالی آن واقع شده و در حال حاضر با تیرهای چوبی پوشانده شده و نمازخانه فعلی را به وجود آورده است.
6018/6016

انتهای پیام /*


فرهنگي


ميراث


اردبيل


جمعه مسجد